Czyli wniosek jest jeden, angolom zależy na słabym funcie, najpierw brexit, potem obniżka stóp (widocznie brexit niedostatecznie osłabił), najwyraźniej mają dużo euro i chcą je korzystnie wymienić na funty, które ma europa.ajron pisze:Jesli chodzi o GBP.
Na nic się zda udany sezon grillowy, rewelacyjna pogoda etc, etc.
To tylko chwilowa poprawa sentymentów, bowiem z tyłu głowy jest wyrazna zapowiedz kolejnego luzowania przez Bank Anglii.
Funtowi na chwile obecna brakuje konkretnych argumentow by poleciec do góry.
DayTrading: Wtorek 23.08.2016
- moneymaker
- Gaduła
Re: DayTrading: Wtorek 23.08.2016
Moje ostatnie zagrania na DAX-ie to szczyt głupoty. Idealnie wbrew własnym setupom i skończyło się idealnie źle.. -4k w plecy..
DAX teraz wygląda konsolowo, aczkolwiek na H1 wykres grozi sprawdzeniem dołów. NA razie prowzrostowa konsola, potem jakiś większy dołek i jedziemy na szczyty.. NA pewno wykres na H1 wyznaczy setup do wzrostów, lub ewentualnie poważnych spadów. Wydaje sie , że najlepiej na M15 rozejrzeć się za miejscem dla S i przeczekać na H1 do setupu do L. To chyba będzie najlepszy plan..
DAX teraz wygląda konsolowo, aczkolwiek na H1 wykres grozi sprawdzeniem dołów. NA razie prowzrostowa konsola, potem jakiś większy dołek i jedziemy na szczyty.. NA pewno wykres na H1 wyznaczy setup do wzrostów, lub ewentualnie poważnych spadów. Wydaje sie , że najlepiej na M15 rozejrzeć się za miejscem dla S i przeczekać na H1 do setupu do L. To chyba będzie najlepszy plan..

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
zaraz mogą być jaja jak berety, jakby nagle kabel i rzeźnik wyszły górą, a Edek po prostu nic, angole będą miały funta, ale silnego
PS. z tym ujkiem proszę mnie nie straszyć, że zejdzie poniżej 100, łeb może wychylić, ale trwale
PS. z tym ujkiem proszę mnie nie straszyć, że zejdzie poniżej 100, łeb może wychylić, ale trwale

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- fxmagazine
- Stały bywalec
GBPUSD - na wykresie interwału H4 widzimy, że rynek po raz drugi atakuje poziom oporu wyznaczony przez układ overbalance. Po pierwszym teście kurs został sprowadzony w okolice wsparcia przy poziomie 1,305. Wybicie układu overbalance dałoby silny sygnał kontynuacji wzrostów.
Jeśli wzrosty będą kontynuowane to na interwale dziennym pojawi się szansa na rozegranie formacji podwójnego dołka. Aby tak się stało konieczne jest przebicie oporu przy poziomie 1,348.
Jeśli wzrosty będą kontynuowane to na interwale dziennym pojawi się szansa na rozegranie formacji podwójnego dołka. Aby tak się stało konieczne jest przebicie oporu przy poziomie 1,348.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A teraz wejście zgodnie z setupami. To powino wyć spore podbicie..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Gaduła
brakuje Ci jeszcze 30 kresek na wykresie i 15 wskaznikow - chyba pominales przez nieuwage. Wez dorysuj bo teraz za malo czytelne to jestŚwieżak44 pisze:A teraz wejście zgodnie z setupami. To powino wyć spore podbicie..

i napisz co powinno wyć? Chyba depo

Pamiętaj, że co pewien czas rynek się zmienia - sterują nim obecnie komputery.Świeżak44 pisze:Moje ostatnie zagrania na DAX-ie to szczyt głupoty. Idealnie wbrew własnym setupom i skończyło się idealnie źle.. -4k w plecy..
Nawet jak przez pewien czas potrafisz traktować rynek jak bankomat, po pewnym czasie zauważysz, że rynek się zmienił, a ty tracisz.
Do tego dochodzą nieprzewidziane wydarzenia jak Flash crash z 2010, frank 15 stycznia 2015r. itp.
-- Dodano: wt 23-08-2016, 14:34 --
Poniżej 75 nie powinni zejśćFarciarz pisze:zaraz mogą być jaja jak berety, jakby nagle kabel i rzeźnik wyszły górą, a Edek po prostu nic, angole będą miały funta, ale silnego

The only way is up
- pl-samurai
- Pasjonat
Ujek leci - decydujaca chwila. Duzi maja S
-
- Fanatyk
on ma depobanan_czikita pisze:brakuje Ci jeszcze 30 kresek na wykresie i 15 wskaznikow - chyba pominales przez nieuwage. Wez dorysuj bo teraz za malo czytelne to jestŚwieżak44 pisze:A teraz wejście zgodnie z setupami. To powino wyć spore podbicie..
i napisz co powinno wyć? Chyba depo
Siemano...Ja tam widze grube S na geju;)a nawet jakby spadająca się zrobiła na nim:)oczywiscie gwiazda:)