Świerzak scalpuje demówkę

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
psk89
Stały bywalec
Stały bywalec

Świerzak scalpuje demówkę

Nieprzeczytany post autor: psk89 »

Witam,

Próbuję ostatnio scalpować na koncie demo z wykorzystaniem następujących wskaźników:

-MA 8, MA 34, MA 100
-Pattern Recognition Master v3
-WAscalping
-SuperScalper
-FreeScalping indicator
-FastStochastic

Pierwsze co oczekuję przecięcia MA 8 z MA 34. Potwierdzania do wejścia staram się szukać w FreeScalping indicator, WAscalping i SuperScalper. Jestem początkującym na FX więc zdaję sobie z tego sprawę iż popełniam zapewne sporo błędów, które chciałbym poprawić. Nie wiem dokładnie na jaki profit powinienem się nastawić(tp) i sl. Staram się zamykać gdy na tych wskaźnikach pojawiają się sygnały mówiące o zmianie kierunku. Również patrzę na formację świec.
W załączonym obrazku zaznaczyłem prostokąt gdzie staram się sprzedawać gdy cena jest pod MA. Bardzo proszę Was o jakiekolwiek wskazówki nad czym powinienem popracować i ogólnie co sądzicie o tym co obecnie gram.

Pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
traderany
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Świerzak scalpuje demówkę

Nieprzeczytany post autor: traderany »

psk89 pisze:Witam,

Próbuję ostatnio scalpować na koncie demo z wykorzystaniem następujących wskaźników:

-MA 8, MA 34, MA 100
-Pattern Recognition Master v3
-WAscalping
-SuperScalper
-FreeScalping indicator
-FastStochastic

Pierwsze co oczekuję przecięcia MA 8 z MA 34. Potwierdzania do wejścia staram się szukać w FreeScalping indicator, WAscalping i SuperScalper. Jestem początkującym na FX więc zdaję sobie z tego sprawę iż popełniam zapewne sporo błędów, które chciałbym poprawić. Nie wiem dokładnie na jaki profit powinienem się nastawić(tp) i sl. Staram się zamykać gdy na tych wskaźnikach pojawiają się sygnały mówiące o zmianie kierunku. Również patrzę na formację świec.
W załączonym obrazku zaznaczyłem prostokąt gdzie staram się sprzedawać gdy cena jest pod MA. Bardzo proszę Was o jakiekolwiek wskazówki nad czym powinienem popracować i ogólnie co sądzicie o tym co obecnie gram.

Pzdr
Bardzo często jest tak, że początkujący trader zaczyna trading bez wskaźników, czysty wykres i wszystko śmiga. Z czasem zaczyna analizować i wszystko przestaje śmigać, a tym bardziej przestaje śmigać, im bardziej analizuje. Więc aby znowu śmigało dodaje wskaźniki - jeden wskaźnik, drugi, trzeci ... i wszystko przestaje śmigać jeszcze bardziej i bardziej.

Jeśli Ty zacząłeś od tylu wskaźników, będziesz miał na skróty, przynajmniej nie przestanie śmigać, bo nawet na początku nie będzie...

może to:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No excuses. Ever. That’s the rule professional traders live by.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@traderany - wg mnie trzeba bylo wchodzic na sell na prawym uchu kota.

@psk - daj se luzu z tym M1, nic tam nie zarobisz. a nawet jak zarobisz to szybko to oddasz. to jak jazda rajdowka bez sprzegla.
kazdy wskaznik pokaze ci to samo co inny, one nie znaja przyszlosci, pokazuja tylko to co cena juz pokazala, ewentualnie wygladza jej zachowanie. I jeszcze formacje swiec - na M1 to jakas parodia stosowac to, tez kiedys bylem taki madry, nawet ktoregos dnia mialem zysk.
zacznij raczej od tego: http://comparic.pl/o-wykresach-ani-slow ... zd-gbpaud/

HTR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HTR »

traderany pisze: Jeśli Ty zacząłeś od tylu wskaźników, będziesz miał na skróty, przynajmniej nie przestanie śmigać, bo nawet na początku nie będzie...

może to:
Bardzo mądrze napisałeś, a screen KAPITALNY! :)

ODPOWIEDZ