DayTrading: Czwartek 18.08.2016
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Czwartek 18.08.2016
Jak wszystko pójdzie dobrze to dzić może zabraknąć ekranu 

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
jeśli wejdzie w 5-7 punktową konsolę to wchodzę w eL na uJku z ciasnym hedżem/stopem
-- Dodano: czw 18-08-2016, 9:18 --
chociaż większą uwagę przykuwam do eDka, bo wolę korzystać z okazji na spadki aniżeli wzrosty z powodu statystycznie dłuższych świec spadkowych
-- Dodano: czw 18-08-2016, 9:18 --
chociaż większą uwagę przykuwam do eDka, bo wolę korzystać z okazji na spadki aniżeli wzrosty z powodu statystycznie dłuższych świec spadkowych

trzeba robić/pracować a nie gadać ; )Tomasz196407 pisze:pedro pisze:dobry,
dax na krótko próba na 30 pips SL ... http://invst.ly/29lbn
TP w ramach wczorajszej świeczki D1...
dobrych trejdów![]()
ten to ucieka jak myszka stąd
10500 zakończenie korekty w podfali A
może i 10500 do testu być, ale ja wcześniej się zrealizuje....
nie sądziłem, że osiągnę kiedyś ten poziom żeby robić trejda dziennie, ale coś tam się udało przez te 5 lat jednak osiągnąć : )

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
- Fanatyk
Wiem ze patrzyłeś tez na indeks-jena i dolarapr7emo pisze:
nie boisz sie wyłamania z kanału na ind-dolara, sygnał na mn sell,
indeks jena juz dawno miał odwrócic czyli odwrotność usdjpy a on cały czas idzie do góry/
---------------------------
ind-dolara; https://www.tradingview.com/x/XCgyGHqW/
tygodniowy; https://www.tradingview.com/x/J4rPtJjP/
miesieczny; https://www.tradingview.com/x/Nc6Xwduy/
Ostatnio zmieniony 18 sie 2016, 09:34 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
oczywiście, natomiast strategię opieram na wypowiedziach BOJ, mianowicie chcą interweniować kiedy cena zbliży się do 96,00Tomasz196407 pisze:Wiem ze patrzyłeś tez na indeks-jena i dolarapr7emo pisze:
indeks jena juz dawno miał odwrócic czyli odwrotność usdjpy a on cały czas idzie do góry/
tak więc grubsze zlecenia mogą nie występować na niższych od obecnych wartości
ale kto wie jak na prawdę będzie, trzeba mieć przynajmniej jakiś scenariusz

-- Dodano: czw 18-08-2016, 9:35 --
apropo, dzięki że wspomniałeś o indeksie dolara
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na 1.40 detal siedzial 90% w S, na 1.17- 85%, na 1.16- 75%. Na 1.04 i na 1.05 detal siedzial w L. Na kazdym instrumencie podczas zmian trendu detal wie co robi. Dwa dni pozniej juz nie. W obecnej chwili na edku detal siedzi ostro w S, prawie jak na 1.16. Na "www.dailyfx.com/sentiment" jest mapka.simon000111 pisze:Nie ma takich danych jak długo detal siedzi w pozycji raczej krótko. Z pewnością były osoby, które brały S na 1,40 eur/usd. Pytanie jak długo trzymały pozycję? Na poziomie 1,20 już każdy myślał o odwrocie a to 1,04To co detal zarobił oddał na nawrotkach z nawiązką.
Aha ja nie mówię, że mamy zmianę trendu na ujku
Na kablu też niedawno było 80% w L
-- Dodano: czw 18-08-2016, 9:42 --Japan July exports face sharpest decline since financial crisis, surging yen leads the fall
gdzieś na forach czytałem sugestię że BOJ zadziała po publikacji środowej "minutes"...
-
- Pasjonat
dlatego Sentyment można sobie wsadzić... tak samo jak webinaryCaldeborn pisze:Na 1.40 detal siedzial 90% w S, na 1.17- 85%, na 1.16- 75%. Na 1.04 i na 1.05 detal siedzial w L. Na kazdym instrumencie podczas zmian trendu detal wie co robi. Dwa dni pozniej juz nie. W obecnej chwili na edku detal siedzi ostro w S, prawie jak na 1.16. Na "www.dailyfx.com/sentiment" jest mapka.simon000111 pisze:Nie ma takich danych jak długo detal siedzi w pozycji raczej krótko. Z pewnością były osoby, które brały S na 1,40 eur/usd. Pytanie jak długo trzymały pozycję? Na poziomie 1,20 już każdy myślał o odwrocie a to 1,04To co detal zarobił oddał na nawrotkach z nawiązką.
Aha ja nie mówię, że mamy zmianę trendu na ujku
Na kablu też niedawno było 80% w L

Tez nie twierdze, że sentyment jest zmanipulowany jednak przy ostrych zmianach nic nie mówi.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
-
- Fanatyk
A możesz cos nt złota powiedziec, fundamentalnie i ze wzgledu zblizajacych sie wyborów i podwyzek stóp w USApr7emo pisze:oczywiście, natomiast strategię opieram na wypowiedziach BOJ, mianowicie chcą interweniować kiedy cena zbliży się do 96,00Tomasz196407 pisze:Wiem ze patrzyłeś tez na indeks-jena i dolarapr7emo pisze:
tak więc grubsze zlecenia mogą nie występować na niższych od obecnych wartości
ale kto wie jak na prawdę będzie, trzeba mieć przynajmniej jakiś scenariusz
-- Dodano: czw 18-08-2016, 9:35 --
apropo, dzięki że wspomniałeś o indeksie dolara
@Tomasz196407,
nawet nie wiem jaka jest cena złota
nawet nie wiem jaka jest cena złota