Coś za coś. Ja tam wole mieć be niż SL. Będzie mniej TP ale i SL teżronni78 pisze:To bez sensu, próbowałem, wtedy BE gwarantowane i całe RR idzie się grzmocić.Cblondyn pisze:Jak rynek zrobi ruch =SL przestawiaj SL na BE. Straty nie będzieronni78 pisze:Na AUDUSD też SL.
DayTrading: Poniedziałek 15.08.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 15.08.2016
simon000111 pisze:w 9 dni handlu - WTI 7 $ w górę nieźle
to że 7 to nic ale pod jakim pretekstem .. Bo Araby powiedziały że może się dogadają

Który to już raz z kolei ? 4 ?

We wrześniu znów usłyszymy że kompromisu nie ma i będzie jazda z powrotem

-- Dodano: 15 sie 2016, 21:43 --
ronni78 pisze:To bez sensu, próbowałem, wtedy BE gwarantowane i całe RR idzie się grzmocić.Cblondyn pisze:Jak rynek zrobi ruch =SL przestawiaj SL na BE. Straty nie będzieronni78 pisze:Na AUDUSD też SL.
Cblondyn ci dobrze podpowiada.. Ja też gram bardzo podobnie .. Jeżeli założyłem że kurs ma iść do góry i tak się dzieje to zabezpieczam BE i czekam aż będzie szło w kierunku mojego TP. Jeżeli rynek wraca to znaczy że żle zrobiłem analizę i wole zrobić zero niż minus zawsze mogę wejść jeszcze raz ..
I to jest strategia każdego z osobna my gramy w ten sposób inni nie używają w ogóle SL ..
Teraz ty musisz wypracować swoją metodę i tyle
-
- Pasjonat
No tak teraz przeczytałem o tymRafal152 pisze:simon000111 pisze:w 9 dni handlu - WTI 7 $ w górę nieźle
to że 7 to nic ale pod jakim pretekstem .. Bo Araby powiedziały że może się dogadają![]()
Który to już raz z kolei ? 4 ?![]()
We wrześniu znów usłyszymy że kompromisu nie ma i będzie jazda z powrotem

Najgorsze, że czuje się ruch a bierze się 2 $ z 7 $:x To wnerwia. Ale luz trzeba szukać L-ek
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Pokazały się prognozy na środowe DoE . Spadek zapasów o 0,333Msimon000111 pisze:No tak teraz przeczytałem o tymRafal152 pisze:simon000111 pisze:w 9 dni handlu - WTI 7 $ w górę nieźle
to że 7 to nic ale pod jakim pretekstem .. Bo Araby powiedziały że może się dogadają![]()
Który to już raz z kolei ? 4 ?![]()
We wrześniu znów usłyszymy że kompromisu nie ma i będzie jazda z powrotemMyślę, że sprawa powodzi tez odgrywa jakąś rolę. Na dzień dzisiejszy trend wzrostowy i nie ma co paluszków inaczej układać
Najgorsze, że czuje się ruch a bierze się 2 $ z 7 $:x To wnerwia. Ale luz trzeba szukać L-ek

Poczekam na korektę i dołacze się dopiero do wzrostów .

No i proszę, 6 tradów na EURUSD z tego tylko 1 skuteczny. Pozostałe Stop Lossy, jakbym nie grał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
człowieku, trading jest prosty jak... już nie będę pisał coronni78 pisze:No i proszę, 6 tradów na EURUSD z tego tylko 1 skuteczny. Pozostałe Stop Lossy, jakbym nie grał.

Dokładnie tak robiłem. I zaliczałem SL za SL-em. A teraz to na EURUSD cena leci w górę, czy w dół? Bo nie wiem.freakout pisze:człowieku, trading jest prosty jak... już nie będę pisał coronni78 pisze:No i proszę, 6 tradów na EURUSD z tego tylko 1 skuteczny. Pozostałe Stop Lossy, jakbym nie grał.cena leci w górę, robi coraz wyższe dołki i szczyty to kupujesz, jak leci w dół i robi coraz niższe dołki oraz szczyty to sprzedajesz - ot cała filozofia forexu
-
- Pasjonat
Pokazały się prognozy na środowe DoE . Spadek zapasów o 0,333M
[/quote]
Jak dla mnie podpucha
przejadą się po s-kowiczach na każdej nawrotce soczyste L

Jak dla mnie podpucha

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
To nie stawiaj sl to ich nie zaliczysz. Tylko MCronni78 pisze: Dokładnie tak robiłem. I zaliczałem SL za SL-em. A teraz to na EURUSD cena leci w górę, czy w dół? Bo nie wiem.
-- Dodano: 15 sie 2016, 22:17 --
Teraz to zbliżamy się do konsolidacji nocnej i sesji azjatyckiej.ronni78 pisze: A teraz to na EURUSD cena leci w górę, czy w dół? Bo nie wiem.
Jak nie wiesz co robić, to nic nie rób. Trading polegający na tym, aby zawsze mieć transakcje nie ma sensu. Dobry trading polega czasami na tym, aby nie trejdować. Czekanie jest sztuką
- pl-samurai
- Pasjonat
No to nam sie robi kolejna flaga na gbpusd