Awersome - koniec trendu

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
bartekn80
Uczestnik
Uczestnik

Awersome - koniec trendu

Nieprzeczytany post autor: bartekn80 »

Nie dawno wziąłem pod warsztat wskaźniki Billa Williamsa w raz nawet przyjemnym automatem do mt4 5matf https://www.mql5.com/en/code/8004. Jednak on niestety nie jest wrażliwy na koniec trendu. W związku z czym mam pytanie.
W załączeniu przesyłam pdf gdzie jest dzisiejsza sytuacja na usdcad. Wskaźnik AO narysował tak naprawdę 3 wzgórza od dołu sugerujące 3 fale. Czy mógł bym przyjąć jeżeli taka sytuacja znajdzie się w przyszłości będzie to oznaczać koniec trendu. Po prostu chciałbym powyższy automat udoskonalić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sweet_satan
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Awersome - koniec trendu

Nieprzeczytany post autor: sweet_satan »

Co do wskaźników o których piszesz to się nie wypowiem, ale jak chcesz wyłapać koniec trendu to doskonale sprawdza się dywergencja z wolumenami czyli np RSI albo MFI. W przypadku który pokazałeś RSI sugeruje kontynuacje trendu i dopiero przy następnym dołku (nie ma go już na twoim wykresie) jest dywergencja.

Pamiętaj też że złapanie całego ruchu jest niemożliwe. Generalnie jak stosunek zysku do ryzyka otrzymałeś na poziomie 4 to jest bardzo dobrze. Inaczej jeśli złapałeś 50% ruchu to bardzo dobrze; 70% - jesteś zajebisty.

ODPOWIEDZ