Marcinmijagi vs Czysty wykres
- marcinmijagi
- Pasjonat
Re: Marcinmijagi vs Czysty wykres
edek doszedł...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
Witam, rachunek jest ten sam co był, zmieniłem jedynie date stratowa statystyk. Tak na prawde, to od poczatku kariery na forex, jestem głęboko pod kreską. W sumie to przełomu nie ma wielkiego, zrobiłem sobie kilka tygodni przerwy i wróciłem na rynek ze strategią, która kiedys pozwalała mi zarabiać. To co ostatnio tutaj prezentowałem, to było nieudolne szukanie złotego środka na zarabianie. Aktualnie jakos to idzie i mam nadzieje że tak już zostanie.Patryś pisze:W sumie to ze wszystkich journali w tym prezentujesz najbardziej podobny sposób gry do mojego(ICT/CJ's to się dopiero uczę... z oporami)
Śledzę ten dziennik od dosyć dawna i gratuluję wyjścia ponad kreskę; jaki był przełomowy moment w Twoim tradingu który do tego doprowadził? (Pamiętam że wcześniej miałeś podpięte pod myfxbook konto które przynosiło straty)
W załącznikach pozycje...
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
,,,
Cytaty, pipsów nie dają.
-
- Maniak
a ja na n/j mialem cos takiego:
- marcinmijagi
- Pasjonat
...
Cytaty, pipsów nie dają.
- marcinmijagi
- Pasjonat
W tym tygodniu chyba już nie wejde na rynek, aktualnie nie widze sygnału do otwarcia pozycji a w piątki nie gram, więc czas na podsumowanie.
Stan konta w zeszłym tygodniu=>173.44zl
Stan konta w tym tygodniu=> 201,29zl
Tydzień ogólnie udany, ale mam moralniaka po tym jak przelewarowałem na ujku i przetrzymałem straty. Na szczęście udało sie zamknąć pozycje z małym zyskiem(załącznik).
Stan konta w zeszłym tygodniu=>173.44zl
Stan konta w tym tygodniu=> 201,29zl
Tydzień ogólnie udany, ale mam moralniaka po tym jak przelewarowałem na ujku i przetrzymałem straty. Na szczęście udało sie zamknąć pozycje z małym zyskiem(załącznik).
Cytaty, pipsów nie dają.
Gratuluję udanego tygodnia, ale ciekawi mnie dlaczego w piątki nie grasz?marcinmijagi pisze: a w piątki nie gram,
Masz może jakąś statystykę w tej sprawie??
-
- Maniak
Wtrace sie i napisze, ze moja statystyka kaze mi w piatki spekulowac a w poniedzialki odpusci i nue zawracac sobie glowy wykresami.
To ja mam lepiej, tracę bez względu na dzień tygodnia ...irmentruda pisze:Wtrace sie i napisze, ze moja statystyka kaze mi w piatki spekulowac a w poniedzialki odpusci i nue zawracac sobie glowy wykresami.

- marcinmijagi
- Pasjonat
Dziękujejackub pisze:Gratuluję udanego tygodniamarcinmijagi pisze: a w piątki nie gram,

Gram w oparciu o strefy rysowane na świeczkach dziennych, często odległość miedzy strefami jest tak duża, że mało prawdopodobne jest by cena zaliczyła obie strefy w ciągu jednego dnia, piątek jest ostatnim dniem tygodnia, więc czas na duży ruch ceny jest ograniczony. Nie zostawiam pozycji na weekend, stąd decyzja by nie grać w piątki. Mam nadzieje że dobrze to wyjaśniłemjackub pisze:ciekawi mnie dlaczego w piątki nie grasz?marcinmijagi pisze: a w piątki nie gram,
Masz może jakąś statystykę w tej sprawie??

W histori transakcji nie ma pozycji gdzie zarobiłem powiedzmy 300 pipsów, to dlatego że trudno mi wytrzymać aż cena zrobi taki ruch, cały czas nad sobą pracuje i kiedyś dojde do tego, że nie będe realizował małych zysków.
No i na koniec załącznik z wyjaśnieniem, dlaczego od wczoraj zmienił sie stan konta...
Cytaty, pipsów nie dają.