Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Patryś
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Też będę czekać na odwrócenie na tej parze, ale dopiero w okolicach 1.0770. Tam spodziewałbym się stop run reversala a potem jady w dół. Ale jak będzie to zobaczymy ;)

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

Wygląda na to, że AUDCHF też się szykuje do odwrotu. Szykują się jakieś dane, co to pomogą rozbujać waluty?

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Tak, środa 23:00 ważne dane dla NZD :)

I w sumie jak tak patrze na ten forex to najbardziej opłaca się grać własnie pod dane. Bez danych kursy się zachowują jak pojebane - lekko w górę, to znowu lekko w dół, lekko w górę, to znowu lekko w dół. Zazwyczaj własnie przygotowują się na dane akumulując pozycję, a dane powodują jej rozładowanie co w sumie jest logiczne.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Dla mnie NZD na danych jutro up... A jak wg Ciebie? Zwłaszcza NZD/JPY i kiwi na H1 i H4 wyglądają mi jakby tworzyła się na nich elegancka akumulacja... Jakbyś polecił to jutro rozegrać?

EDIT: No i przede wszystkim AUD/NZD wygląda jakby bardzo chciało sobie "odpocząć" od wzrostów... Dobrze to interpretuję?

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Jak dla mnie AUD/NZD nie wygląda na takie co miałoby na danych spaść wręcz odwrotnie :P
Zerknijcie na Weekly dla AUD/NZD. Nie zdziwię się jeżeli pod tym wierzchołkiem się zakumulują i ruszą do góry.

To samo dla NZD/CAD, NZD/USD - nie wyglądają na takie które miałyby rosnąć z powodu danych, wręcz odwrotnie.

Aczkolwiek oba scenariusz są możliwe i przyznam szczerze - teraz nie wiem poza tym że kupuję NZD/CHF :P
Po prostu do danych jest ponad 24 godziny i jeszcze nie jest dla mnie jasne co zrobią bo oba scenariusze są możliwe. Zależy co będą robić przy wierzchołku na AUD/NZD oraz parach z NZD.

Jakkolwiek jeżeli AUD/NZD ma rosnąc to teraz będą się kręcić przy ostatnim wierzchołku, na Daily dzisiaj powinna się uformować nie manipulacja tylko raczej nijaka świeca. Jutro na kilka godzin przed 23:00 (ok 2-3 godziny) mogą albo zacząć ostro iść w jakimś kierunku (wtedy sprawa jest oczywista gdzie wystrzelą - w kierunku przeciwnym do tego w którym zaczną tuż przed danymi iść) albo zejść niżej i jakby "zasnąć". Wtedy to samo - odwrotny kierunek do tego w którym mozolnie szli, jakby ospale. Ale obecnie nie odpowiem na to pytanie bo jeszcze nie wiem - za mało informacji jak dla mnie.

EDIT: A i wiem że pisałem że nie patrzę na Weekly, więc poprawię się - czasami patrzę ale rzadko. Generalnie patrzę na wszystko co może mi dać odpowiednie informacje ale w tym wypadku Weekly nie traktuję w ogóle jaky wyznacznika a jedynie jako dodatkową daną.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

i tak oto teoria CJ zrobiła nas w trąbę :D
https://www.mql5.com/en/charts/5595904/ ... ski-mbanku
na usprawiedliwienie napiszę, że nie podobał mi się ostatni szczyt, pisałem że fox nie wciągnął tam graczy w złą stronę,
tak wyszła z tego korekta abc typowa dla Eliota,
i tak rynek jak zwykle pozwala się wszytkom teoriom potwierdzić by ostatecznie wszystkich zrobić w trąbę.

Tego co rynek mnie nauczył to żeby nigdy nie być za bardzo pewnym. Ala jak na takim rynku super zarobić?
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

as28 pisze:i tak oto teoria CJ zrobiła nas w trąbę :D
na usprawiedliwienie napiszę, że nie podobał mi się ostatni szczyt, pisałem że fox nie wciągnął tam graczy w złą stronę,
i tak rynek jak zwykle pozwala się wszytkom teoriom potwierdzić by ostatecznie wszystkich zrobić w trąbę.

Tego co rynek mnie nauczył to żeby nigdy nie być za bardzo pewnym. Ala jak na takim rynku super zarobić?
według mnie edzio zaraz runie w przepasc :D
ale nie gram na nim :p

teoria nie zrobila nas w trabe poniewaz jest malo precyzyjna bo moze byc 2 levele 3,4,5... wiec nigdy nie wiesz czy ida dalej czy moze jednak przekrecili sie :D trzeba patrzec na piny na h4 to jest jakas wskazowka ale tez szalu na niej nie ma :p bo Fox moze zrobic piny w kazda ze stron i dalej patrzysz sie jak sroka w 3 grosze :D
moze rowniez naszpikowac wykres falszywymi pinami ze niby mamy manipulacje wkreca wszystkich i bach ma wszystkich w garsci Fox zna wszystkie teorie CJ czy kogokolwiek innego rowniez poniewaz UWAGA sam je wykreowal i podsunal do sieci a potem jak wirus rozprzesztrzenily sie na calym swiecie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

David krytyka jak najbardziej słuszna,
zresztą sam CJ ma w zanadrzu inne środki do doprecyzowania tego czego się spodziewa,
jest to tak-zwane mapowanie ceny szukać podobnych formacji na niższych TF, ale to jeszcze większa wiedza magiczna

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

as28 pisze:i tak oto teoria CJ zrobiła nas w trąbę :D

czy mógłbys wskazac, bądź pokazać te typowa korekte elliotowską, nie mówie nie! ale tak ogólnie to napisałes, ze bardzo jestem ciekaw jej, z góry .. dziekuje

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

o falach Eliota w internecie informacji bez liku, nie jestem ich zwolennikiem ponieważ tak jak wszystko można liczyć je różnie i każdy widzi jak chce, ale do jakiś ekspertów można popatrzeć:
http://www.teoriafalelliotta.pl/

ODPOWIEDZ