DayTrading: Poniedziałek 08.08.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 08.08.2016
Bierze ktoś L (korekcyjne) na wsparciu DAXa ?, czy już WSZYSCY załadowani w S? 

- moneymaker
- Gaduła
Dotychczasowy trend wzrostowy, póki co zaliczyło strefę możliwe, że teraz spadnie:kk2000 pisze:AUDUSD kolejny dzień podnoszenia, choć powinien być MOCNY spadek. Czy was to nie dziwi????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zaraz kasowe rynki w EU sie zamkną i amerykanie pewnie coś zrobią ciekawego.. 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
FDAX - wsparcia nie pękają to nadal zgodnie z trendem głównym L na korektach:
noStachuu pisze:ale nuda
-- Dodano: 08 sie 2016, 19:33 --
edek m30,
niestety/stety, zbliżamy się do mocnego miejsca na L
AUDUSD trend zmieniony główny.
Surowce power
Nie nastawiajcie się na spadki.
Ropa piękny Orgr na weekly
Surowce power
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Taa, dopiero teraz widzisz L na ropce, gdy może czas rozglądać się za krótkoterminowymi S?highend pisze:AUDUSD trend zmieniony główny.
Surowce power

No i kto powie co będzie dalej???
Na DAX-ie mieliśmy dokładną powtórke z zeszłego poniedziałku, tylko trochę w mniejszej skali. To był najmniej prawdopodobny scenariusz, o którym tylko wspomniałem, bo wydawało się niemożliwe, żeby 2 razy to samo zagrali.. Tak czy inaczej powinienem łapać S rano tak jak w zeszłym tygodniu, tylko na demo nie miałem jak a w realu jeszcze trochę sie bałem tych amerykanów.. Teraz niemal płaska konsola, tak samo jak w zeszłym tygodniu pod koniec dnia w poniedziałek. Widać podobieństwo. A co było we wtorek? Podbicie a raczej wycięcie SL i zjazd w dół.. Ale jest i drugi scenariusz, tak jak w zeszłym tygodniu drugiego szczytu. Mamy znowu konsolkę (dwie foletowe linie), tylko mniejszą i wyżej. Tak samo jak tydzień temu, wyjście górą i retest 10436 będzie otwierało drogę do 10500. Klepnięcie 10436 i zwała w dół po reteście (lub bez) 10404 oznacza głębsza korektę.. PS. To tylko demo na tym wykresie. Trochę zaskoczyła mnie ta luka rano. Nauczka, żeby NIGDY nie zostawiać pozycji na DAX-ie.
-- Dodano: 08 sie 2016, 21:57 --
WIG20- 1850 może być ścianą od której się odbija, choć trend wygląda silnie.
Na DAX-ie mieliśmy dokładną powtórke z zeszłego poniedziałku, tylko trochę w mniejszej skali. To był najmniej prawdopodobny scenariusz, o którym tylko wspomniałem, bo wydawało się niemożliwe, żeby 2 razy to samo zagrali.. Tak czy inaczej powinienem łapać S rano tak jak w zeszłym tygodniu, tylko na demo nie miałem jak a w realu jeszcze trochę sie bałem tych amerykanów.. Teraz niemal płaska konsola, tak samo jak w zeszłym tygodniu pod koniec dnia w poniedziałek. Widać podobieństwo. A co było we wtorek? Podbicie a raczej wycięcie SL i zjazd w dół.. Ale jest i drugi scenariusz, tak jak w zeszłym tygodniu drugiego szczytu. Mamy znowu konsolkę (dwie foletowe linie), tylko mniejszą i wyżej. Tak samo jak tydzień temu, wyjście górą i retest 10436 będzie otwierało drogę do 10500. Klepnięcie 10436 i zwała w dół po reteście (lub bez) 10404 oznacza głębsza korektę.. PS. To tylko demo na tym wykresie. Trochę zaskoczyła mnie ta luka rano. Nauczka, żeby NIGDY nie zostawiać pozycji na DAX-ie.
-- Dodano: 08 sie 2016, 21:57 --
WIG20- 1850 może być ścianą od której się odbija, choć trend wygląda silnie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
GJ;
WXY
plan?
WXY

plan?