DayTrading: Poniedziałek 08.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 sie 2016, 00:00

Wzrost
6
32%
Bez zmian
5
26%
Spadek
8
42%

Liczba głosów: 19

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 08.08.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

PS. Głupia sprawa, ale dalej zjeżdzamy z tej górki. Wygląda na to, że na razie to ja miałem rację. To był max na dzisiaj..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
warewolf300
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: warewolf300 »

Cena idzie w dół - sprzedajemy. Skalp M1. Doktorat z wyższych TF nie jest potrzebny ;)

Już zaksięgowane +12. I fajrant. :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
--------------
FXWare.pl - oprogramowanie dla MT4 i MT5 - sprawdź!

"Limits, like fears, are often just an illusion."

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Tomasz196407 pisze:Karnak u mnie na wykresie weekly, opór o którym prp piszesz jest przełamany,
tak chciałem dopisac odnosnie tych trzech razy :)
----------------------------
Odnośnie Ameryki, a konkretnie DJI,
z wykresów na wyzszych interwałach, mn i wyzszym
zarówno na dax i DJI,
Według mojej oceny mamy doczynienia z wybiciem sie z trójkąta zwężającego ABCDE.
Zgodnie ze strukturą trójkąta jako formacja korekty(trójki abc 3-3-3-3-3) Fali IV wyzszego rzędu,
następuje ruch (wybicie) w ramach V ej fali o zasiegu zblizonym do szerokosci wybijanego trójkata.
Dość często zdarza sie, zwłaszcza w trójkątach zwężających, że fala B wybiega poza poczatek fali A, kształtując formacje, która mozna nazwać trójkatem pędzącym. Nawiazuje tym do analizy wspomnianych indeksów, poniewaz taka sytuacja jest moim zdaniem w omawianych instrumentach.
Poszczególne fale są złozonymi zygzakami czyli trójkami,
I teraz najwazniejsze! fala 5 (ta wybita) zaróno moze byc impulsem jak i trójkatem zwężajacym czyli ED(Ending diagonalem)
w mojej ocenie dopiero jesteśmy w 3 podfali wybitej 5 fali wyzszego rzędu
No u mnie tygodniowy FDAX wygląda tak - jest lekko naruszony, zobaczymy po obserwacji dziennego, czy dadzą radę go trwale wybić:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

warewolf300 pisze:Cena idzie w dół - sprzedajemy. Skalp M1. Doktorat z wyższych TF nie jest potrzebny ;)

JAk ty tego Stocha używasz? Na co patrzysz? Już kilka razy widze u ludzi ten wskaźnik. Zaorski go też używa Taki dobry jest?

Awatar użytkownika
warewolf300
Stały bywalec
Stały bywalec

Świeżak44 pisze:
warewolf300 pisze:Cena idzie w dół - sprzedajemy. Skalp M1. Doktorat z wyższych TF nie jest potrzebny ;)

JAk ty tego Stocha używasz? Na co patrzysz? Już kilka razy widze u ludzi ten wskaźnik. Zaorski go też używa Taki dobry jest?
Stoch jest pomocniczo do zajmowania pozycji. Najważniejsze jest price action. 1. trend - sekwencja szczytów i dołków 2. impuls 3. korekta - respektowanie ostatniego wsparcia/oporu, układ świec etc. 4. stoch - wychylenie poza 80 lub 20 i przecięcie 5. wejście + ciasny SL 6. szybkie BE 7. wyjście po jednym impulsie jak cena się zatrzymuje - tutaj stoch też pomaga. To było wejście na gównianym MT4 Web Traderze bo nie mam platformy tutaj. W domu mam lepsze narzędzia na pełnej MT4. ;-)
--------------

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

warewolf300 pisze:
Świeżak44 pisze:

Stoch jest pomocniczo do zajmowania pozycji. Najważniejsze jest price action. 1. trend - sekwencja szczytów i dołków 2. impuls 3. korekta - respektowanie ostatniego wsparcia/oporu, układ świec etc. 4. stoch - wychylenie poza 80 lub 20 i przecięcie 5. wejście + ciasny SL 6. szybkie BE 7. wyjście po jednym impulsie jak cena się zatrzymuje - tutaj stoch też pomaga. To było wejście na gównianym MT4 Web Traderze bo nie mam platformy tutaj. W domu mam lepsze narzędzia na pełnej MT4. ;-)
No to też bedę tego używał. Wejście jak z podręcznika. :) bardzo mi się podoba. Szkoda, że przegapiłem..

-- Dodano: 08 sie 2016, 15:17 --

Teoretycznie mogą jeszcze pod wpływęm amerykanów podciągnąc mocno w górę, ale szczytu dzisiejszego nie przekroczą. Brakuje 3-go, dużego szczytu w tej konsoli.

kk2000
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kk2000 »

AUDUSD kolejny dzień podnoszenia, choć powinien być MOCNY spadek. Czy was to nie dziwi????

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

kk2000 pisze:AUDUSD kolejny dzień podnoszenia, choć powinien być MOCNY spadek. Czy was to nie dziwi????
Nie.

Awatar użytkownika
warewolf300
Stały bywalec
Stały bywalec

kk2000 pisze:AUDUSD kolejny dzień podnoszenia, choć powinien być MOCNY spadek. Czy was to nie dziwi????
A dlaczego cena powinna MOCNO spadać - nie rozumiem??? Na razie rośnie to nie ma się co dziwić tylko grać zgodnie z trendem.
--------------

kk2000
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kk2000 »

"Zgodnie z trendem"? To raczej wersja dla bankrutów :-\

Zablokowany