..a ja mam nadzieję, że wyczekałem i parę minut temu zagrałem S na US500 pod formację diament na H1.pedro pisze:ale gruchnęło ... i całe moje mierzenia z rana poszły... : )
grunt, że siana nie straciłem ; )
enjoy the weekend,
Udanego weekendu.
..a ja mam nadzieję, że wyczekałem i parę minut temu zagrałem S na US500 pod formację diament na H1.pedro pisze:ale gruchnęło ... i całe moje mierzenia z rana poszły... : )
grunt, że siana nie straciłem ; )
enjoy the weekend,
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------niemiaszek pisze:to samo miałem napisaćpedro pisze:Tomasz196407 pisze: Nie trejduje, jest urlop, i pięknie, wesele było w sobotę, teraz wypoczynek
dax mam cały czas jeden scenariusz, jest cięzki do grania, ale mysle że jest prawidłowy,
sierpień przed nami wiec może schematycznie wszystko sie zachowa,
dam Ci na priv
dzięki![]()
miłego urlopu, wypoczynek jest bardzo istotny! : )
no i gratuluje wesela ; ) ... czemu masz mieć lepiej od innych : P![]()
![]()
Tomasz196407 gratki, powodzonka i niech Ci z górki będzie...![]()
Fajnie to wygląda czyli generalnie analizę zaczynasz od H4, dokręcasz na M30 i czekasz na pewniaka z tego dodatkowego wskaźnika. A jak fundamenty? Patrzysz tylko na kalendarz czy sprawdzasz dane jak się kształtują? No i jak ustalasz TP kiedy nie masz taśmy powyżej/poniżej?Bemowo1 pisze: Moja strategia nie jest opisana nigdzie na forum. Oparta jest głównie na taśmach, które są zgrupowaniem średnich - ich zadanie polega na oddzieleniu przestrzeni BUY od SELL. Cała zabawa jest o tyle trudna, że tych taśm na jednym interwale jest trzy. Ja wyciągam wnioski na podstawie interwałów M30 i H4, czyli układanka składa się z 6 taśm !!! Po kilku latach nauczyłem się nad tym panować.
Uzupełnieniem (kropką nad i) jest wskaźnik (dokładnie EA) od Fx Technika. Jego poziomy wynikające ze świec impulsu pokrywają się dość często z moimi taśmami.
A co to są fundamenty?sweet_satan pisze:
Fajnie to wygląda czyli generalnie analizę zaczynasz od H4, dokręcasz na M30 i czekasz na pewniaka z tego dodatkowego wskaźnika. A jak fundamenty? Patrzysz tylko na kalendarz czy sprawdzasz dane jak się kształtują? No i jak ustalasz TP kiedy nie masz taśmy powyżej/poniżej?
Analizę robię na wszystkich interwałach pomiędzy miesięcznym, a m30, zarówno wykres liniowy i świecowysweet_satan pisze: Fajnie to wygląda czyli generalnie analizę zaczynasz od H4, dokręcasz na M30 i czekasz na pewniaka z tego dodatkowego wskaźnika.
Wiem, jaja sobie robię - poważnie, fundamenty mnie nie interesują - jestem idiotą nie potrafię ich czytaćsweet_satan pisze:Chodziło mi o analizę fundamentalna.
Do tego samego wniosku doszedłem - wykres już widział breexitsweet_satan pisze:Hehe no ja ostatnio tez dochodzę do wniosku że szkoda czasu na analizowanie danych z gospodarki, patrze w kalendarz tylko po to żeby wiedzieć kiedy spodziewać się jakichś większych ruchów, ale kierunek staram się określić tylko na podstawie AT.