kolbi123 pisze:Jest jakaś para która robi jakieś ruchy poza G/J ?, bo i on dzisiaj kiepsko a znowu na inne pary szkoda czasu.
gbpaud, gbpnzd, euraud, eurnzd - grupa pipsodajek ; )
Też takie te ruchy są stosunkowo nie duże, mówię o dniu dzisiejszym. To jak by była północ dawniej, a to i tak nie bo i to był większy ruch.
no przykro mi generalnie, ale nie jestem w stanie wygenerować większego ruchu ; )
przeleć wszystkie pary jakie masz dostępne, policz ADR z ostatnich 50-100 sesji, przeszacuj spread vs R:R i ADR w zakresie Twojego MM i coś się znajdzie ; ) .. tak to jest po polsku napisane
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Jak myślicie czy 1.33500 to już odpowiedni poziom by wejść w funta na krótko do 1.32000. Wyraźny trójkąt nam się rysuje, dziś PMI zgodne z oczekiwaniami jutro stopy i inflacja więc potencjał według mnie jest zwłaszcza po wczorajszych wzrostach.
There is only one side of the market and it is not the bull side or the bear side, but the right side.
Jesse Livermore
Dziś to mi się nie chcę wcale grac i na to patrzyć, ale jeszcze jedną rzecz zauważyłem. To otwarcie z luką na DAX-ie i cały ten ruch było robione na malutkich obrotach. Zawsze jak wybijają tak mocno obroty sa zdecydowanie duże, a wtedy były wręcz malutkie. To był tez jakiś sygnał, którego nie zauważyłem, że to był fąłszywy ruch. A teraz się bujają w konsoli czekając co USA zrobią.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Mógłbyś się wiele ode mnie nauczyć, za GBP/JPY lepiej się nie bierz, nie rozumiesz kompletnie z czego wynika ten wzrost, GJ jest bardzo trudna parą
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.