DayTrading: Poniedziałek 01.08.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 01.08.2016
Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
Na t6k spadku daxa wiele wiecej mozna bulo ugrac, ale w pracy dziś niezły zapieprz.
Na t6k spadku daxa wiele wiecej mozna bulo ugrac, ale w pracy dziś niezły zapieprz.
Ten sam broker a różne swapWoolf pisze:Chyba z tymi punktami to pomyłka.highend pisze:Dax pokazał kierunek. Ktoś ma S od 10500?:)
UsdTry swap na mForex.
Na keystock tylko 26PLN na plus na locie dziennie
Pozycja długa generuje -95 pln, a pozycja krótka +49,99

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
A te pozostawione w piatek zamkniete? Po ile?Ambasador pisze:Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
- fx-technik
- Fanatyk
To ty grasz bez SL?Ambasador pisze:Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
Bo jak inaczej ci S z piątku wytrzymał tę lukę?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ale DAX to ci nieżle przewiózł.. S z piątku po 10330, dziś doleciał aż do 10470.. Znów ze 140 punktów Cię przewieźli.. Ta luka była zbyt duża. Jak tak wyrwali, to na pewno nie bez powodu. Coś musi być na rzeczy..Ambasador pisze:Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
Ja tylko + 2k z rana S po 10441 złapane.. ale puszczone po 10421..

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Ty ni w ząb nie rozumiesz jak to działa!Świeżak44 pisze:Ale DAX to ci nieżle przewiózł.. S z piątku po 10330, dziś doleciał aż do 10470.. Znów ze 140 punktów Cię przewieźli.. Ta luka była zbyt duża. Jak tak wyrwali, to na pewno nie bez powodu. Coś musi być na rzeczy..Ambasador pisze:Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
Ja tylko + 2k z rana S po 10441 złapane.. ale puszczone po 10421..
Stąd ta luka się wzięła, że nazbierało się shortów z piątku.
Mądry grubas się wycofał z rynku i postawił oczekujące S w okolicy 10450.
Bo jak rynek się otworzył, to cała ta globalna S z SL musiała odkupić drożej.
Musiała, bo nie było grubych na rynku, którzy by sprzedali po niższej cenie.
I dali płynność cwanemu grubemu, bo odkupili od niego po tej cenie, którą on chciał dostać.
Nic tu nie ma "na rzeczy".
Po prostu, gruby łoi leszcza niezorientowanego, jak chce.
Czy to jest takie trudne do zrozumienia, że tu nie ma żadnej magii, tylko popyt vs. podaż?
A sterują tym wszystkim wielkie instytucje państwowe i banki?
A oni nie mają obowiązku być w rynku i zawsze mogą wyleszczyć wszystkich leszczy!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Mam dwie pozycje otwarte z 22.07.2016 sell gbpusd i z 26.07.2016 sell dax - jak pisałem - dla tych pozycji mam sporo cierpliwości i mogę spokojnie poczekać co dalej z nimi. W międzyczasie buduje kapitał na tę ewentualną stratę.warmia pisze:A te pozostawione w piatek zamkniete? Po ile?Ambasador pisze:Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
Te dwie pozycje z bardzo dużymi SLami - tak wytrzymały.fx-technik pisze:To ty grasz bez SL?Ambasador pisze:Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
Bo jak inaczej ci S z piątku wytrzymał tę lukę?
Czy ja wiem czy nieźle? Na jednym locie owszem - na 0,1 lota to jest 1300-1400 zł.Świeżak44 pisze:Ale DAX to ci nieżle przewiózł.. S z piątku po 10330, dziś doleciał aż do 10470.. Znów ze 140 punktów Cię przewieźli.. Ta luka była zbyt duża. Jak tak wyrwali, to na pewno nie bez powodu. Coś musi być na rzeczy..Ambasador pisze:Dziś spokojnie: 2 transakcje i dwie in plus: +1295,69.
Ja tylko + 2k z rana S po 10441 złapane.. ale puszczone po 10421..Zagranie pod wpływem emocji.. Zapomniałem o zasadzie 3 szczytów, pośpiech aby tylko coś konkretnego wpadło. Źle..
- akukaracza
- Stały bywalec
U mnie BOSSA krótka +85zł/lot XTB 60zł/lotZibi 68 pisze:Ten sam broker a różne swapWoolf pisze:Chyba z tymi punktami to pomyłka.highend pisze:Dax pokazał kierunek. Ktoś ma S od 10500?:)
UsdTry swap na mForex.
Na keystock tylko 26PLN na plus na locie dziennie
Pozycja długa generuje -95 pln, a pozycja krótka +49,99u mnie długa -124,5 krótka +65,2
Zostało tylko 2,5 godziny, musisz się spieszyć.fx-technik pisze:Według mnie Edek dzisiaj nurek do strefy 1.10900.

Ostatnio zmieniony 01 sie 2016, 19:28 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.
męczą mnie trochę na tym kablu, ale cierpliwy jestem
możliwość trójkąta
możliwość trójkąta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.