DayTrading: Czwartek 28.07.2016
Re: DayTrading: Czwartek 28.07.2016
Usd/cad być moze odbije w dół teraz acz kolwiek nie zanosi się póki co.Zazwyczaj sie mylę. Nie aktualne już
. nawet nie próbował sie zatrzymać.

Ostatnio zmieniony 28 lip 2016, 11:36 przez kolbi123, łącznie zmieniany 1 raz.
Może masz taki szablon z rozwiniętym . Zmień gokolbi123 pisze:fx-technik pisze:Wywalić nie można, tylko schować.kolbi123 pisze:Kreski kreskami nie wiadomo co i jak, wie ktoś moze jak całkowicie wywalić z górnego lewego rogu to one clik, zeby tego w ogóle niebyło?.
Tam jest taka mała strzałka całkiem w rogu nad.
Na niej kliknij.
Wiem i mam schowane, tylko że na g/j było rozwinięte i klikłem przypadkowo . Dodam że to 2 raz mi się zdarzyło, nie raz to sie gdzies rozwinie bo tego nie używałem nigdy a czesto jest rozwiniete.
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
najpierw klasyczna analiza techniczna, ja stawiam świece na samym końcu w hierarchii
Belon wstawisz wykres jak zauważysz, że gj trwale nakręca do góry?
od 45minut spada przecieżHusaar pisze:Witam, ja znowu się wkopałem. Podpowiedzcie EUR/JPY pójdzie na dół czy zamykać ze stratą połowy dep, przed tymi BOJami jutrzejszymi?

Ostatnio zmieniony 28 lip 2016, 11:38 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Wyjaśniam moje wczorajsze spostrzeżenie:
WYJAŚNIENIE:
Wczorajszy dzień pokazuje, że na tym rynku KONIECZNIE TRZEBA mieć WŁASNE zdanie!
Jeśli go nie masz to nie zarabiasz.
Jeśli znajdziecie mi jednego choć człowieka, który nie ma własnego, ugruntowanego i zweryfikowanego wielokrotnie SWOJEGO zdania a zarabia, to lepiej mu grać w Lotto niż na Forex, bo więcej zarobi!
Piszę to do młodszych traderów, którzy sądzą, że da się zarobić na opinii innych.
Wczoraj obstawiałem na wzrost EUR i choć opinie z tego forum zachęciły mnie do kolejnych analiz, to zdania nie zmieniłem. Nie było by warto zmienić. Uczących się traderów zachęcam do tego samego - WŁASNEJ, NIE ZACZERPNIĘTEJ OD INNYCH DECYZJI, którą zweryfikujecie z pomocą innych.
A oto odpowiedzi:kk2000 pisze:
To ciekawe, że wszyscy wiedzą, że na edku będzie spadek a prognoza wykazuje 67% na wzrost ;-)
fx-technik pisze:
Im więcej ta prognoza na wzrost, tym pewniej spadnie!
karnak pisze:
Niekoniecznie.
To byłoby zbyt proste, raz się sprawdzi, a innym razem nie.
I nie wiesz kiedy się sprawdzi.![]()
fx-technik pisze:
W ogóle nie zwracam najmniejszej uwagi na te prognozy.
fx-technik pisze:
I wyraźna przewaga momentum spadkowego.
fx-technik pisze:
I wyraźne silne negacje wszelkich prób do góry.
Jedną świecą wymazują mozolne trudy Byków.
WYJAŚNIENIE:
Wczorajszy dzień pokazuje, że na tym rynku KONIECZNIE TRZEBA mieć WŁASNE zdanie!
Jeśli znajdziecie mi jednego choć człowieka, który nie ma własnego, ugruntowanego i zweryfikowanego wielokrotnie SWOJEGO zdania a zarabia, to lepiej mu grać w Lotto niż na Forex, bo więcej zarobi!
Piszę to do młodszych traderów, którzy sądzą, że da się zarobić na opinii innych.
Wczoraj obstawiałem na wzrost EUR i choć opinie z tego forum zachęciły mnie do kolejnych analiz, to zdania nie zmieniłem. Nie było by warto zmienić. Uczących się traderów zachęcam do tego samego - WŁASNEJ, NIE ZACZERPNIĘTEJ OD INNYCH DECYZJI, którą zweryfikujecie z pomocą innych.
Wróciliśmy do oporu który pokazywałem. zobaczymy gdzie pójdzie

Mathon umknął mi wykres gdzie jest ten opór?
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- fx-technik
- Fanatyk
Masz rację!kk2000 pisze:Wyjaśniam moje wczorajsze spostrzeżenie:
A oto odpowiedzi:kk2000 pisze:
To ciekawe, że wszyscy wiedzą, że na edku będzie spadek a prognoza wykazuje 67% na wzrost ;-)fx-technik pisze:
Im więcej ta prognoza na wzrost, tym pewniej spadnie!karnak pisze:
Niekoniecznie.
To byłoby zbyt proste, raz się sprawdzi, a innym razem nie.
I nie wiesz kiedy się sprawdzi.
fx-technik pisze:
W ogóle nie zwracam najmniejszej uwagi na te prognozy.fx-technik pisze:
I wyraźna przewaga momentum spadkowego.fx-technik pisze:
I wyraźne silne negacje wszelkich prób do góry.
Jedną świecą wymazują mozolne trudy Byków.
WYJAŚNIENIE:
Tylko, że jest jedno ale, lub nawet więcej.
Uczący się na ogół nie mają strategii, a nawet nie wiedzą czym strategia jest.
Nie umieją zarządzać (MM).
I robią głupoty.
Oczywiście, że zdania nie powinni zmieniać, jeżeli ich strategia przynosi im zyski.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Farciarz pisze:Mathon umknął mi wykres gdzie jest ten opór?
A prosze bardzo ponownie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się łapać takie sytuacje: wtedy to powyższe nie jest potrzebne.Farciarz pisze:belon pisze:Farciarz pisze: oto patent
"w imię ojca, ducha i syna niech me depo to wytrzyma"
Trzeba jeszcze wiele poprawić. Przede wszytkim SL mi często wycinają, nawet jak znam kierunek i wiem gdzie dołek. Wczoraj od południa już nieźle wyczułem DAX-a, i dziś też mnie nie zaskoczył kierunkiem (scenariusz nr.2) i tym co robił, tylko skalą tych wzrostów. Zawsze idą dalej niż się tego człowiek spodziewa, zawsze.. W kazdym razie odrabiam ostro te straty. Dziś można było zrobić spokojnie 10k na moich wejściach bo jeszcze nie mam opanowanych wyjść do końca.Farciarz pisze:Czytając Twoje wpisy myślę, że możesz odnieść sukces na rynkach finansowych.Świeżak44 pisze: Dziś idę jak burza.. bilans +4,4k na DAxie w sumie od rana. (demo)
Generalnie jak są spadki to ja zarabiam, jak wzrosty to tracę.. Jestem typowym niedźwiedziem.. Może ze 3 razy udało mi się złapać dobrze L chyba na ropie.. L to zawsze łapanie noży jest dla mnie..
Ostatnio zmieniony 28 lip 2016, 11:59 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.