To oświeć mnie jakich wskaźników technicznych używasz przy zajmowaniu pozycji..??? Bardzo jestem ciekaw.Farciarz pisze:cena porusza się wyłącznie technicznie, jeśli ty będziesz podejmował decyzje, a nie komputer na podstawie wskaźników technicznych, to zawsze koniec będzie jeden. Ostatnią osobą, której możesz zaufać na FX jesteś ty sam, nie ufaj sobie i własnym mądrością, zawsze cię zwiodąŚwieżak44 pisze:Dziś sporo zależy od tej ropy. Mam wrażenie, ze będzie korelacja ropy z indeksami. Wszystko pójdzie w którąś stronę razem. SPrawdziłem pozostałe surowce i większość robi właśnie max teraz, nowe szczyty w tym roku (ołów, cwena, nikiel), więc dlaczego ropa ma tanieć a reszta surowców drożeć? Miedz wygląda jakby się szykowała do wybicia na nowe szczyty. To dziwne, że tylko ropa poleci w dół. Ale wszytko jest możliwe. Chętnie obejrzę to przebicie i retest tego betonowego wsparcia, bo za bardzo w to nie wierzę.. PS. Widomo, że jak pójdzie w którąś stronę to pójdzie ostro po tak wielkim trójkącie/chrągwi. Ruch będzie na kilka dolarów (zakąłdam 6). I tutaj kierunek górny daje większe mozliwości moim zdaniem.
PS. PO przeczytaniu tego, ktoś kto zajmuje się rynkami kapitałowymi od lat wie, że stracisz, kwestia tylko ile, dlatego nie wpłacaj dużo kasy na pierwszy raz, bo psychicznie nie będziesz miał siły, żeby się dźwignąć i wyciągnąć wnioski, których na ten moment nie rozumiesz. Pozdrówko w studiowaniu AT i programowaniu, no i w końcu zarabianiu![]()
Trochę farta trzeba mieć, aby wstąpić na właściwą drogę, powodzenia na realu, wracam do moich krysek
DayTrading: Środa 20.07.2016
Re: DayTrading: Środa 20.07.2016
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:To oświeć mnie jakich wskaźników technicznych używasz przy zajmowaniu pozycji..??? Bardzo jestem ciekaw.Farciarz pisze:cena porusza się wyłącznie technicznie, jeśli ty będziesz podejmował decyzje, a nie komputer na podstawie wskaźników technicznych, to zawsze koniec będzie jeden. Ostatnią osobą, której możesz zaufać na FX jesteś ty sam, nie ufaj sobie i własnym mądrością, zawsze cię zwiodąŚwieżak44 pisze:Dziś sporo zależy od tej ropy. Mam wrażenie, ze będzie korelacja ropy z indeksami. Wszystko pójdzie w którąś stronę razem. SPrawdziłem pozostałe surowce i większość robi właśnie max teraz, nowe szczyty w tym roku (ołów, cwena, nikiel), więc dlaczego ropa ma tanieć a reszta surowców drożeć? Miedz wygląda jakby się szykowała do wybicia na nowe szczyty. To dziwne, że tylko ropa poleci w dół. Ale wszytko jest możliwe. Chętnie obejrzę to przebicie i retest tego betonowego wsparcia, bo za bardzo w to nie wierzę.. PS. Widomo, że jak pójdzie w którąś stronę to pójdzie ostro po tak wielkim trójkącie/chrągwi. Ruch będzie na kilka dolarów (zakąłdam 6). I tutaj kierunek górny daje większe mozliwości moim zdaniem.
PS. PO przeczytaniu tego, ktoś kto zajmuje się rynkami kapitałowymi od lat wie, że stracisz, kwestia tylko ile, dlatego nie wpłacaj dużo kasy na pierwszy raz, bo psychicznie nie będziesz miał siły, żeby się dźwignąć i wyciągnąć wnioski, których na ten moment nie rozumiesz. Pozdrówko w studiowaniu AT i programowaniu, no i w końcu zarabianiu![]()
Trochę farta trzeba mieć, aby wstąpić na właściwą drogę, powodzenia na realu, wracam do moich krysek
Za krótko grasz na tym demo, w realu to grasz do oporu a nie 2 tygodnie.
Nie. Jak już do czegoś dojdziesz, nie zapomnij otwierać pozycji gdzie indziej niż analizujesz, brok ma zawsze łatwiej, bo jego wskaźnikiem też są pozycje detalu, które są odzwierciedleniem pozycji klientów. Sam dojdziesz do swojej strategii, moja jest agresywna, ale mam tez stratne pozycje, jednakże jest ich bardzo mało, np. dziś mam już od 7 rano 400% depo wyjściowego, zarządzanie wygranymi to tez oddzielny rozdział wniosków, i tam ci dużo powiedziałem, a czy to olejesz czy nie zależy od ciebie samego. Wiesz w co chcesz, a prawdę zaczniesz odkrywać, bo pierwszej wpłacie na realŚwieżak44 pisze: To oświeć mnie jakich wskaźników technicznych używasz przy zajmowaniu pozycji..??? Bardzo jestem ciekaw.

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Na czym dzisiaj grałeś ?Farciarz pisze:Nie. Jak już do czegoś dojdziesz, nie zapomnij otwierać pozycji gdzie indziej niż analizujesz, brok ma zawsze łatwiej, bo jego wskaźnikiem też są pozycje detalu, które są odzwierciedleniem pozycji klientów. Sam dojdziesz do swojej strategii, moja jest agresywna, ale mam tez stratne pozycje, jednakże jest ich bardzo mało, np. dziś mam już od 7 rano 400% depo wyjściowego, zarządzanie wygranymi to tez oddzielny rozdział wniosków, i tam ci dużo powiedziałem, a czy to olejesz czy nie zależy od ciebie samego. Wiesz w co chcesz, a prawdę zaczniesz odkrywać, bo pierwszej wpłacie na realŚwieżak44 pisze: To oświeć mnie jakich wskaźników technicznych używasz przy zajmowaniu pozycji..??? Bardzo jestem ciekaw.
Farciarz jakie ty masz wskazniki? 
opowiedz mi jak widzisz gbp/jpy

opowiedz mi jak widzisz gbp/jpy

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- moneymaker
- Gaduła
Nie Ty jeden. Można na korekcie spróbować s-ki. Górną strefę cena dotknęła, może zechce stestowac i dolnąkolbi123 pisze:Nie załapałem się na edka, tyle dni i wszystko co się dało przegapione.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio się przyglądam EUR/JPY i zauważyłem, że skubaniec tak do 16 mniej więcej chodzi w swoim zakresie dziennym, a potem przebija się a to do góry a to na dół. Udało mi się już trochę ukraść pipsów na nim.
Tz edek, wczoraj plus dzisiaj to jest ruch już na tydzień do przodu w moim odczuciu.moneymaker pisze:Nie Ty jeden. Można na korekcie spróbować s-ki. Górną strefę cena dotknęła, może zechce stestowac i dolnąkolbi123 pisze:Nie załapałem się na edka, tyle dni i wszystko co się dało przegapione.
Ja robię dużo transakcji, patrz i mam dziś kupno i sprzedaż i 7 rożnych pozycji, wklejanie coś o kierunku na forum jest sprzeczne z moją strategia, bo za chwilę mogę mieć inna pozycję, forum powinno pozostać formą przerywnika i chwilowej rozrywki od pracy i tylekolbi123 pisze:Na czym dzisiaj grałeś ?Farciarz pisze:Nie. Jak już do czegoś dojdziesz, nie zapomnij otwierać pozycji gdzie indziej niż analizujesz, brok ma zawsze łatwiej, bo jego wskaźnikiem też są pozycje detalu, które są odzwierciedleniem pozycji klientów. Sam dojdziesz do swojej strategii, moja jest agresywna, ale mam tez stratne pozycje, jednakże jest ich bardzo mało, np. dziś mam już od 7 rano 400% depo wyjściowego, zarządzanie wygranymi to tez oddzielny rozdział wniosków, i tam ci dużo powiedziałem, a czy to olejesz czy nie zależy od ciebie samego. Wiesz w co chcesz, a prawdę zaczniesz odkrywać, bo pierwszej wpłacie na realŚwieżak44 pisze: To oświeć mnie jakich wskaźników technicznych używasz przy zajmowaniu pozycji..??? Bardzo jestem ciekaw.

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
@Farciarz na g/j grasz ze stopem ?.