Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Eresz pytanie do Ciebie - grasz od manipulacji do manipulacji, czy przykładowo od manipulacji próbujesz ustrzelić 100 pipsów i zamykasz pozycje a później ponownie szukasz manipulacji ?
CIĄG DALSZY NASTĄPIŁ.eresz pisze:dubel posta, ale jest ważny powód:
widzicie dużą świeczkę wzrostową zaznaczoną na screenie? Co robi tłum po utworzeniu takiej świeczki? Wchodzi w BUY, bo nie chce stracić okazji do zarobku. A co się stanie z ich zleceniami? Może (w forexie nie ma nic pewnego,niestety) jutro zobaczycie co to jest MANIPULACJA!
Pozdrawiam!
Tłum się nabrał na momentum wzrostowe i dał się zmanipulować. Dlatego też musiał pozamykać zlecenia ze stratą.
Obserwujcie rynek i szukajcie manipulacji, nie działajcie jak TŁUM. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Rynek obserwuje głównie na H4 i to tam szukam manipulacji, manipulacje na niższych tf są ważne, ale jeśli nie przełożą się na H4, to raczej ruchu nie odwrócą. Taka manipulacja na H4 daje ok 80 pipsów, dla mnie to duży zysk.maccyw pisze:Eresz pytanie do Ciebie - grasz od manipulacji do manipulacji, czy przykładowo od manipulacji próbujesz ustrzelić 100 pipsów i zamykasz pozycje a później ponownie szukasz manipulacji ?
Nikt nie wie, czy odwrócenie jest dłuższe, czy to tylko korekta, tak więc raczej mam pozycje jednodniowe.
Chociaż czasem trzyma się dłużej bardziej oczywiste ruchy, jak ostatnio cadjpy, który na h4 miał same świeczki wzrostowe.
Podziwiam bfx, który gra na daily i trzyma pozycje bardzo długo.
Tylko dlatego że moje główne TFy to D1 i W1.
Nzd będę trzymał pewnie kilka miesięcy. Główną pozycje mam na nzdchf. Wspomniałem o tym chyba tydzień temu. A kto pamięta audnzd? TP mam 2 razy dalej niż minimalny.
Nzd będę trzymał pewnie kilka miesięcy. Główną pozycje mam na nzdchf. Wspomniałem o tym chyba tydzień temu. A kto pamięta audnzd? TP mam 2 razy dalej niż minimalny.

"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
zapomniałem o tym audnzd, piękna manipulacja i nabieranie ludzi w SELLbfx pisze:Tylko dlatego że moje główne TFy to D1 i W1.

-
- Maniak
Poki co to ten fox was nabral na sell na audi.
fox nauczyl sie manipulowac manipulacjami aby zmanipulowac wyznawcow CJairmentruda pisze:Poki co to ten fox was nabral na sell na audi.

w skrocie mozna by powiedziec ciagla ewolucja aby byc jeszcze bardziej przebieglym

ja tam nie ufam juz nawet manipulacjom foxa wiem ze to robi specjalnie

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
A jak będzie manipulacja manipulacji poprzez manipulacje? I co wtedy?DavidFx pisze:fox nauczyl sie manipulowac manipulacjami aby zmanipulowac wyznawcow CJairmentruda pisze:Poki co to ten fox was nabral na sell na audi.
w skrocie mozna by powiedziec ciagla ewolucja aby byc jeszcze bardziej przebieglym

A mi się wydaje, że cena nie przebiła oporu i część tłumu zamknęła z zyskiem i inna część tłumu otworzyła po prostu S. Nic nie rośnie/spada wiecznie. Inżynieria rynku kolego.eresz pisze:
CIĄG DALSZY NASTĄPIŁ.
Tłum się nabrał na momentum wzrostowe i dał się zmanipulować. Dlatego też musiał pozamykać zlecenia ze stratą.
Proponuje zacząć od teorii Dowa
to jest matrix w matrixie a to juz gruba sprawa bo sie nagle okazuje ze nad foxem jest wiekszy fox ktory manipuluje nim a on nami a najlepsze jest to ze kazdy chce sie oblowic kosztem tego mniejszegoCblondyn pisze:A jak będzie manipulacja manipulacji poprzez manipulacje? I co wtedy?DavidFx pisze:fox nauczyl sie manipulowac manipulacjami aby zmanipulowac wyznawcow CJairmentruda pisze:Poki co to ten fox was nabral na sell na audi.

prawdopodobne jest to ze fox zaczal manipulowac manipulacjami aby wyjsc na swoje

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!