DayTrading: Czwartek 14.07.2016
Re: DayTrading: Czwartek 14.07.2016
Dadas czy to forum ma w tytule SZKOLENIA FOREX czy DAYTREDING ? odpowiedz sobie sam na to pytanie nie będę ci podpowiadał żebyś nie pisał później takich farmazonów że jestem jednym z tych co wiedzą najlepiej tylko się skup jak będziesz myślał .
- moneymaker
- Gaduła
Dadas, mam poszanowanie dla Ciebie, bo masz kolosalną wiedzę o foreksie, "podglądam" Twoje zagrania, analizuje wykresy, nawet, jeżeli niektórych nie rozumiem, ale ja przedstawiłem właśnie merytorycznie, co pokazał rynek i że to było do grania; nie co ja myślę, tylko co pokazała cena.
Nie każdy musi grać Twoim stylem, ważne, aby były efekty. Krótko tu jestem, ale zgaduję, że na foreksie inni też zarabiają i nie grają Twoją strategią.
To jest DT; nie chcę już dalej robić popeliny, przepraszam za off-top, z mojej strony EOT.
Cblondyn pisząc "która w jakimś impulsie wygląda na konrtrendową" miałem dokładnie to samo na myśli, co napisałeś. Co do dywergencji, to nie stosuję jej do zajęcia pozycji, raczej do potwierdzenia zajęcia, ta nie była najlepszej jakości, bo cena stała w poziomie, dziękuję za uwagi.
Nie każdy musi grać Twoim stylem, ważne, aby były efekty. Krótko tu jestem, ale zgaduję, że na foreksie inni też zarabiają i nie grają Twoją strategią.
To jest DT; nie chcę już dalej robić popeliny, przepraszam za off-top, z mojej strony EOT.
Cblondyn pisząc "która w jakimś impulsie wygląda na konrtrendową" miałem dokładnie to samo na myśli, co napisałeś. Co do dywergencji, to nie stosuję jej do zajęcia pozycji, raczej do potwierdzenia zajęcia, ta nie była najlepszej jakości, bo cena stała w poziomie, dziękuję za uwagi.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 10:55 przez moneymaker, łącznie zmieniany 1 raz.
Musisz sie kolego przyzwyczaić, że na każdym forum jest jakiś "GURU"moneymaker pisze:Dadas, mam poszanowanie dla Ciebie, bo masz kolosalną wiedzę o foreksie, "podglądam" Twoje zagrania, analizuje wykresy, nawet, jeżeli niektórych nie rozumiem, ale ja przedstawiłem właśnie merytorycznie, co pokazał rynek i że to było do grania; nie co ja myślę, tylko co pokazała cena.

- fx-technik
- Fanatyk
To jest tak:
W tym momencie już nie gram nic, bo miejsca nie ma ani na L, ani na S.
S będę grał, gdy przebije ostatni dołek.
-- Dodano: 14 lip 2016, 11:02 --
Co, jednak przemawia za L? Poprzedni impuls spadkowy został zanegowany, i jak widać jego opór jest teraz broniony jako wsparcie.
I to są realia rynku, a nie jakieś fantastyczne wymysły.
Ostatni impuls jest wzrostowy, dlatego aż do pojawienia się tego, co na obrazku, gram L.W tym momencie już nie gram nic, bo miejsca nie ma ani na L, ani na S.
Co, jednak przemawia za L? Poprzedni impuls spadkowy został zanegowany, i jak widać jego opór jest teraz broniony jako wsparcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

Option expiries 10 am NY cut today 14 July
EURUSD: 1.1000 (EUR 922m), 1.1150 (739m)
USDJPY: 104.00 (USD 352m), 105.50-70 (380m)
GBPUSD: 1.2900 (GBP 352m), 1.3500 (588m)
AUDUSD: 0.7550 (AUD 203m)
USDCAD 1.2900 (USD 325m), 1.3000 (255m), 1.3100 (370m)
NZDUSD 0.7050 (NZD 325m)
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Fanatyk
"S będę grał, gdy przebije ostatni dołek."fx-technik pisze:To jest tak:Ostatni impuls jest wzrostowy, dlatego aż do pojawienia się tego, co na obrazku, gram L.
W tym momencie już nie gram nic, bo miejsca nie ma ani na L, ani na S.
136.30?
Może słyszałeś,kolbi123 pisze:W przypadku tej akurat pary nie zgodzę się z Tobą, zmienność jest ogromna zakres zawsze jest duży nie ważne czy L czy S, juz nie wspomne o zysku 10-30pik.
Jest takie stare powiedzenie giełdowe:
..." byki zarabiają, niedźwiedzie zarabiają, a tracą świnie"...
Niestety. proponujesz tu być świnią.
Dadas cały czas o tym pisze, choć innym językiem.
Może dlatego mało kto Go rozumie.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 11:16 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.
Edek pod ciekawym oporem. Można się pod nim pokusić o małe S. Rynek w konsoli. Tyle, że dane o 14,30
https://www.mql5.com/en/charts/5457005/ ... rokers-dom
https://www.mql5.com/en/charts/5457005/ ... rokers-dom
- kk.dreamer
- Pasjonat
No nic. Każdy ma swoje zdanie. jak widzisz na wykresie wczorajszy ruch gj byl spadkowy w obrębie DT, więc moje wejscie nie było błędne. Każdy ma swoją strategię, owszem dalej ruch zakładam up. Ale skoro jest mozliwość zarobienia na odbiciu od oporu to nie rozumiem czemu mam nie skorzystac, gdybym wczoraj zagrała zgodnie z trendem jak mówisz, umoczyłabym kasę.
edit: i tak jak koledzy zauwazyli zmienność na tej parze pozwala na łapanie takich odbić
edit: i tak jak koledzy zauwazyli zmienność na tej parze pozwala na łapanie takich odbić
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 11:23 przez kk.dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
?, para jest chaotyczna, trendy są również na M1 i trzeba sobie z tego zdawac sprawę, po ruchu to Ci włacze dowolny interwał i coś dopasuje do własnej racji.Kazik pisze:Może słyszałeś,kolbi123 pisze:W przypadku tej akurat pary nie zgodzę się z Tobą, zmienność jest ogromna zakres zawsze jest duży nie ważne czy L czy S, juz nie wspomne o zysku 10-30pik.
Jest takie stare powiedzenie giełdowe:
..." byki zarabiają, niedźwiedzie zarabiają, a tracą świnie"...
Niestety. proponujesz tu być świnią.
Dadas cały czas o tym pisze, choć innym językiem.
Może dlatego mało kto Go rozumie.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 11:26 przez kolbi123, łącznie zmieniany 1 raz.