DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lip 2016, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
4
36%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 12.07.2016

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

fx-technik pisze:
kolbi123 pisze:Jak to się dzieje waszym zdaniem ze zdecydowana większość par wykonuje D1 100 i wiecej, natomiast edek ma na prawde powazne problemy z 40pik?.
Jest spora równowaga pomiędzy Popytem i Podażą.

Zadziwia mnie wykres mimo ze na wykresy się napatrzałem.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Cblondyn pisze:
Farciarz pisze:ale jak przychodzi do podania wejścia to albo zmienia temat, albo się nie odzywa, prawdą jest, że w realiach czy jakbyś zarabiał dzielił byś się ta ciężko zdobyta wiedzą, tysiącami godzin z przypadkowo spotkana osobą, tłumaczył jej itd.
Ale ja bym bardzo wiele dał, żeby jak najwięcej osób grało moją strategią lub podobną :). A najlepiej wszyscy. Sukces murowany.
w tym nie chodzi w ogóle o strategię, co mnie obchodzi twoja, ważne żeby zgarnąć pipsy, zauważyłbyś jakbym ci podał kilka sygnałów że zawsze mylę się o około 20pips i potem zarabiam, ja powielam ciągle to samo w nieskończoność, a myślenie czy opinie o rynku to bez znaczenia, jeśli mój system pokazuje okazję i zarabia na pozycji, to twój tez powinien, a jeśli nie pokazuje, to szukaj innych wskaźników bo czegoś brakuje

Moment wejścia jest najważniejszy i jak można w ogóle myśleć inaczej, tylko to sie liczy dlatego żaden analityk nigdy go nie poda, bo zaraz będzie wiadomo ze tylko teoretyzuje :mrgreen:
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

Farciarz pisze: Moment wejścia jest najważniejszy :
Dla każdego momentu wejscia - znajdę własciwy moment wyjscia ( z których 98% będzie zyskownych- +/- w zaleznosci od spredu).
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

jkar pisze:
Dla każdego momentu wejscia - znajdę własciwy moment wyjscia ( z których 98% będzie zyskownych- +/- w zaleznosci od spredu).
Jak ?, no masz stopa 10 lub 20 lub xxx wchodzisz wywala cię to nie ma juz czego szukać?.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

kolbi123 pisze:
jkar pisze:
Jak ?, no masz stopa 10 lub 20 lub xxx wchodzisz wywala cię to nie ma juz czego szukać?.
Zwyczajnie..
zapodaj a ja zwrotnie przeslę Ci gdzie nałezy wyjsc.,.- w dodatku w 98 przypadkach na sto z zyskiem
...
:)

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nie do końca rozumiem ale mniejsza.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

jkar pisze:
gratuluje, ale nie potrzebuję, ja nic nie chcę zmieniać już, jak ktoś by spytał czy jutro dolec się umocni do złotego to powiem że nie wiem, co będzie prawdą, bez układu wskaźników, który gram nic na FX nie jest dla mnie zrozumiałe, tylko powtarzalność się liczy, tylko na powtarzalności można zarobić inaczej trzeba trzymać się z dala
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

kolbi123 pisze:Nie do końca rozumiem ale mniejsza.
Dosc proste ... wiekszosc z tu piszacych to potrafi ... nawet dadas
;)

A dla jasnosci jasno i precyzyjnie napiszę :
Dla kazdego wejscia - ISTNIEJE własciwe wyjscie.
Miarą profesjonalizmu jest na ile potrafisz je okreslic.

Co nie znaczy , ze te 98 % odnosi sie do takiego( jak wyżej) sformułowania.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 17:02 przez jkar, łącznie zmieniany 2 razy.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Szukam zamiennika zamiast edka czyli spreed do 2 i podobne ruchy jak edek robił rok dwa temu.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

USD/CHF :P , wkrótce to czeka USD/JPY dolec zaczyna szaleć, jestem tylko ciekaw czy zatrzymają Piggi AUDI, pod jakimś pretekstem, nie mam układu na Audi jeszcze do sprzedawania, ale w tak wąskiej konsoli wytrzyma?
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Zablokowany