Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Cblondyn pisze:
bfx pisze:Nie da się wysłać więcej niż 3 załączniki, dlatego na 2 razy.
pIeknie. To teraz pokaż te stratne kolego :)
No i właśnie dlatego nie lubię pokazywać zamkniętych pozycji tylko zaraz po wejściu albo przed. Wtedy nikt nie pyta o inne, historie konta czy wyciąg z banku.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

bfx pisze:
Cblondyn pisze:
bfx pisze:Nie da się wysłać więcej niż 3 załączniki, dlatego na 2 razy.
pIeknie. To teraz pokaż te stratne kolego :)
No i właśnie dlatego nie lubię pokazywać zamkniętych pozycji tylko zaraz po wejściu albo przed. Wtedy nikt nie pyta o inne, historie konta czy wyciąg z banku.
Acha i wszyscy z zapartym tchem śledzą te wejścia i liczą jaki dały wynik :lol: . Bo nic innego nie mają do roboty. A może kolega nie ma wcale stratnych wejść. To by było no no....

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@bfx jesteś gościowa. Gratulacje. Byłbym wdzięczny gdybyś pokazał jakies stratne i opisał czysto był Twój błąd czy po prostu wkalkulowane ryzyko poniesienia straty w obliczu nieobliczalnego rynku.pozdro.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Cblondyn pisze: Acha i wszyscy z zapartym tchem śledzą te wejścia i liczą jaki dały wynik :lol: . Bo nic innego nie mają do roboty. A może kolega nie ma wcale stratnych wejść. To by było no no....
Marnujesz swój i mój czas. Co mnie obchodzi co ktoś o mnie myśli? Tym bardziej kiedy jestem tu anonimowy. Pisałem że łapie dużo SL-i, i że stawiam na duże R. Po co mam pokazywać stratne pozycje? Wystarczy że się przyznaje.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

bfx pisze:
Cblondyn pisze: Acha i wszyscy z zapartym tchem śledzą te wejścia i liczą jaki dały wynik :lol: . Bo nic innego nie mają do roboty. A może kolega nie ma wcale stratnych wejść. To by było no no....
Marnujesz swój i mój czas. Co mnie obchodzi co ktoś o mnie myśli? Tym bardziej kiedy jestem tu anonimowy. Pisałem że łapie dużo SL-i, i że stawiam na duże R. Po co mam pokazywać stratne pozycje? Wystarczy że się przyznaje.
Mnie nie interesuje Twój czas kolego. Zadaje jedynie pytania bo manipulacja faktami to takie troche kłamstwo. I pytam bo wiem, że sporo osób to czyta. Pytam własnie z myślą o nich. Bo nie każdy wie o co zapytać. Tyle

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Cblondyn pisze: Mnie nie interesuje Twój czas kolego. Zadaje jedynie pytania bo manipulacja faktami to takie troche kłamstwo. I pytam bo wiem, że sporo osób to czyta. Pytam własnie z myślą o nich. Bo nie każdy wie o co zapytać. Tyle
Pytam, pytam, pytam...
Kto pyta ten pyta :)
To ja się pytam, gdzie Ty pytasz, bo nie widzę ani jednego znaku zapytania?
irmentruda pisze:@bfx jesteś gościowa. Gratulacje. Byłbym wdzięczny gdybyś pokazał jakies stratne i opisał czysto był Twój błąd czy po prostu wkalkulowane ryzyko poniesienia straty w obliczu nieobliczalnego rynku.pozdro.
Nie przesadzajmy.
Cały czas się uczę. W tej chwili już nie gram tak jak na ostatnich screenach. Za dużo SL-i wpadało. Pisałem o tym. Daje teraz 2x większy SL i staram się jak najdłużej wyczekać zanim wejdę. Tamta metoda przynosiła duży zysk ale kosztowała mnie sporo nerwów i czasu spędzanego przed kompem. (Pieniądze są daleko na mojej liście priorytetów.)
95% SL-i to wejście w dobrą stronę, tylko za wczesne, czasami dużo za wczesne. A jest tak dlatego bo w 95% dobrze rozpoznaję kierunek akumulacji tylko nie wiem jeszcze jak rozpoznać jej koniec.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Tymczasem dla tych którzy uważają że rynkiem kieruje popyt i podaż.

Nie wnikam już w to czy rynek jest zmanipulowany w sposób o którym pisał CJ (dla mnie nie do końca tak jak on to opisywał ale jak najbardziej jest zmanipulowany przez banki). Spójrzcie sobie na USD/CHF. Właśnie wyjebali SLki zarówno tym co grali BUY, jak i tym którzy grali SELL (mi też, grałem SELL). Obecnie nie mam pojęcia co zrobią ale na 85% będą kontynuowali UP po tym jak zrobią niewielkie zniesienie tego co stworzyli, czyli pewnie kwestia 2-3 godzin. Na pewno muszą tą parę przytrzymać bo muszą dokończyć UP dla GBP/USD, a przecież pary walutowe są skorelowane, prawda ? :lol:

Jakkolwiek, jeżeli zobaczę przesłanki ku temu że mam rację i idą UP to kupuję, a jeżeli nie - to nie dotykam USD/CHF bo dla mnie jest to równoznaczne z tym że jest coś nie tak z tą parą.

EDIT: Lub też zrobili sobie chłopcy całkiem niezłego STOP RUNA, co by oznaczało SELL na dłużej. W sumie to jest USD/CHF i dla tej pary jak również mnie popularnych z frankiem jak przykładowo CAD/CHF jest to całkiem normalne. No nic zobaczymy.

EDIT 2: Fajną baję teraz pociskają detalistom na GBP/USD. Na M15 stworzyli nawet ładne H-HH-LH (głowę na ramionach). Oh nie, co robić co robić na pewno będą sprzedawali GBP/USD. Mhm.

EDIT 3: Dobra, na USD/CHF zrobili sobie STOP RUNA. Czyli SELL na dłużej, przypuszczam że będą sprzedawali do czwartku lub nawet piątku oczywiście z korektami i innymi syfami po drodze bo jakby inaczej. A no i oczywiście teraz pewnie jeszcze trochę będą czarować jakoby chcieli iść UP, jakkolwiek USD/CHF to SELL. Ciekawe czy wstrzymają się do 16:00.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

No widzę, że wątek rozwija się wg. schematu charakterystycznego dla tego forum. Najpierw jakaś wymyślna, niezbyt logiczna teoria jako baza wątku, następnie kilku zwolenników wstawia transakcje w oparciu o tą "teorię" (99% zyskownych zleceń), po czym okazuje się, że jednak większość transakcji była stratna tylko nie widziało się sensu w ich wstawianiu :D
Część osób ma do mnie pretensje o to, że się wyśmiewam, ale smutna prawda jest taka - kiedy robisz z siebie błazna przed ludźmi, to oni się z Ciebie śmieją...
A co do bajek to jedyną bajką jest ta, którą sami sobie wciskacie - że kogokolwiek oprócz Was i Waszego brokera obchodzą Wasze zlecenia ;)
I na koniec pytanie - kto to są "oni". Jacyś Marsjanie? Już wspominałem o UFO w tym temacie i chyba przypadkiem miałem rację :D

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

maccyw wspomniał o STOP RUN, też wchodziłem w rynek na tej podstawie.

STOP RUN REVERSAL to nic innego jak przebicie ostatniego swing high/swing low o parę pipsów i szybki powrót. Miło, jak jeszcze przy okazji utworzy nam się ładna świeczka w postaci pina czy szybka korekta. Taka MANIPULACJA na szczytach :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bfx, gratulacje za trejdy, tym bardziej, że większość screenów jest z D1, złapanie takie ruchu i trzymanie go tak długo wymaga mega cierpliwości :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

DavidFX - miałeś rację, tak odwrócili AUD/NZD na BUY

CBlondyn - jeżeli chodzi o USD/CHF bo pewnie chodzi Ci o moje wejście. Teoria jest słuszna, natomiast zlałem manipulację na H4 bo pomimo że się pojawiła dalej twierdzę że to STOP RUN. Dolar się osłabia na krótko, CHF się umacnia dlatego pomimo tego że USD/CHF wybił nieco wyżej dalej uważam że to jest SELL. I tak, dalej to trzymam na SELL :D
USD/CHF to jeden z bardziej pogmatwanych kursów i bardziej niekonwencjonalnych. Ponadto nie ma jeszcze 16:00 ;)
Oczywiście mogę się mylić, wielkie mi rzeczy. Grunt to zyskiwać więcej niż tracić i wychodzić na plus.

Jakkolwiek podtrzymuję że dla mnie USD/CHF to dalej w dniu dzisiejszym SELL to co robią obecnie nie ma żadnego sensu gdyby to miało być BUY. Banki nie mają obecnie żadnego interesu aby ładować się na BUY. Dlatego po 16:00 możesz zobaczyć spory skok w dół na USD/CHF na obecny moment nie widzę tego inaczej.

EDIT: Zresztą wcale mnie nie dziwi to że podbili trochę w górę. Wspominałem przecież, że mogą trochę czarować że są BUY tymczasem to jest SELL :D

ODPOWIEDZ