Też nie widzę paliwa do dalszych wzrostów. Wiadomo, przez ostatnie lata drukarnie idą na 100%, więc kasy na rynku jest dość, dlatego armagedonu na akcjach nie będzie tak długo, jak długo nie upadnie jakiś większy bank typu Deutsche Bank. Jednak nikt normalny nie będzie się pakował teraz w akcje, bo nawet jak urosną, to jaki jest potencjał, 10%? Natomiast stracić można znacznie więcej, nikt nie będzie mroził kapitału na rok, czy dwa przy obecnej sytuacji na Świecie. Z pozycji inwestora grającego na akcjach znacznie lepiej jest poczekać na spadki i wtedy odkupić niż wierzyć w cuda, że nadejdzie jakaś hossa.jen-yy pisze:
Ale czasy nie są podobne.
Co miałoby ciągnąć tę hossę? Wtedy świat zmieniał się politycznie (rozpad bloku sowieckiego), Chiny u początku drogi, wchodziły nowe technologie (informatyka, internet, telekomunikacja). A co teraz? Nowy iphone 7 pociągnie świat? Elektryczne samochody za 2-letnie zarobki Amerykanina czy 10 letnie Polaka? Czy nowy facebook? A może opłaty licencyjne które chcą wprowadzić na wszystko?
Długi. Poziom zadłużenia gospodarek w `94 a teraz chyba nie wymaga komentarza. Nie mam danych ale warto by sprawdzić jaki w latach 90 był średni poziom zadłużenia absolwenta kończącego uczelnie a jaki jest teraz. Z ogólnych info to podobno teraz jest kosmos. A dobrze płatnej pracy brak.
Kto odkupi na szczycie te akcje? Ci co pracują na pół etatu? Czytałem że 61% amerykanów zarabia rocznie poniżej 30000. Co oni mają kupić? Oni tak jak Polacy nawet nie odkładają na emeryturę.
I teraz jeszcze wczorajsze dane. To są jakieś kpiny. Jednego miesiąca 11k (rewizja z 38k), drugiego 270k (ciekawe na ile zrewidują - 200k? 150k?). Matactwo śmierdzi na kilometr. Średnio to 140k czyli znacznie poniżej oczekiwań. A jak jeszcze spojrzymy na jakość tych miejsc pracy to już dno i bąbelki.
Dla mnie to sztuczna euforia by wyrzucić akcje ciemnemu ludowi.
A nawiązując do Twojego wpisu że to 5 fala, to czy przypadkiem w tej teorii nie ma możliwości że piątka skrócona kończy się na szczycie trójki i powstaje podwójny szczyt? Potwierdzenie to zejście poniżej 1800 a zasięg 1500.
Jak będzie? Nie wiem. Rynek zdecyduje. ale ja wczorajszych wzrostów nie kupuje. Wtedy rynek rósł 6 lat i wzrósł z 450 do 1500. Sapina na 6000 punktów?
DayTrading: Piątek 08.07.2016
Re: DayTrading: Piątek 08.07.2016
Przeczytaj co napisałeś i zastanów się co napisałeś.fx-technik pisze:Wy, to jednak lubicie pisać o niczym.
Wszyscy chcecie przewidywać, zamiast zarabiać na typowym ruchu kierunkowym ceny tu i teraz!
Prawa strona wykresu od świecy bieżącej 0 jest zawsze czarna, biała, czy w innym kolorze tła.
I nie ma tam żadnego wykresu.
Wynika stąd, że nikt i nigdy nie widzi wykresu, którego nie ma i nikt, i nigdy nie może teraz
wiedzieć na pewno, czy nawet na 50%, co dalej będzie.
Wiemy tylko tyle, ile widzimy.
A, skoro cena ma bardzo typowe zachowania, to wystarczy tylko tą typowość wykorzystać.
Moim zdaniem napisałeś o wszystkim i o niczym.
Mamy po prostu na to ochotę i sobie piszemy, podobnie jak Ty. Chcesz napisać o swojej wyższości i o tym napisałeś
I tutaj sie zgadzam BEMOWO bo prognozy sa nawet konieczne zeby czuc pozniej rynekBemowo1 pisze:Przeczytaj co napisałeś i zastanów się co napisałeś.fx-technik pisze:Wy, to jednak lubicie pisać o niczym.
Wszyscy chcecie przewidywać, zamiast zarabiać na typowym ruchu kierunkowym ceny tu i teraz!
Prawa strona wykresu od świecy bieżącej 0 jest zawsze czarna, biała, czy w innym kolorze tła.
Wynika stąd, że nikt i nigdy nie widzi wykresu, którego nie ma i nikt, i nigdy nie może teraz
A, skoro cena ma bardzo typowe zachowania, to wystarczy tylko tą typowość wykorzystać.
Mamy po prostu na to ochotę i sobie piszemy, podobnie jak Ty. Chcesz napisać o swojej wyższości i o tym napisałeś
-
- Fanatyk
Czasem lepiej przeczytać takie coś, niż to co kiedyś pisali tu o psychologii i psychiatriiBemowo1 pisze:Przeczytaj co napisałeś i zastanów się co napisałeś.fx-technik pisze:Wy, to jednak lubicie pisać o niczym.
sp kwartalny

i co tu tutaj mamy na wykresie?
dołek jak miałem 4 latka, wow mogłem kupować wtedy, Taka okazja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Wiem, co napisałem.doktorek pisze:I tutaj sie zgadzam BEMOWO bo prognozy sa nawet konieczne zeby czuc pozniej rynekBemowo1 pisze:Przeczytaj co napisałeś i zastanów się co napisałeś.fx-technik pisze:Wy, to jednak lubicie pisać o niczym.
Napisałem to świadomie.
Nie chodzi o żadną "wyższość".
Chodzi o to, żeby zarabiać, a nie filozofować, ani przewidywać.
Typowy ruch np. 30 pips: Ileż tu jest okazji na wzięcie 10 Pips!
Bez żadnego kombinowania.
Nie wspominając o takim wykresie: -- Dodano: 09 lip 2016, 14:18 --
@ Bemowo1,
Bawiąc się w psychologię, wiesz co ty do mnie napisałeś?
Bemowo1:
"Dadas ciągle podkreśla swoją wyższość.
Nie mogę tego znieść. Nie rozumiem go.
Trzeba Dadasa ściąć do mojego poziomu."
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Przeczytaj 5 razy co napisałeś.. pomyśl że to kto inny napisał stań z boku........ powodzeniaKażdy musi dobrać strategię dla siebie. Ja już wiem jak będę grał. Interesują mnie 1-3 dniowe wejścia na kilkaset pipsów
Gdyby brexit był codzień.....dobrzeNie chcę grać codziennie.Powodzenia na m1 szukać wejść dla celów D1 lepiej służy tickowyChcę grać bardzie w interwale H4- D1 niż na m5, ale wejścia będą na m1Jeszcze idealne wyjście znajdź.. Już dobrze potrafię wyczuć moment wejścia.świnie albo oni albo BrokerOstatnio byłem blisko złapania lota na DAXie po 9782 z rana parę dni temu tuż po 9.00, idealnie na samym szczycie. Ale szarpali i zeżarło SL.Twojego lub depoWiem teraz, że powienienem łapać to wyżej na takich szpilach, do skutku.A ja pare razy widziałem odwrotne....Parę razy już widziałem takie spekulacyjne podbicia przed zwałą, zwłaszcza na DAX-ie. Ale moment ogólnie wypatrzony bardzo dobrze, potem zleciało ostro i następnego dnia z luką w dół...o na realu wzyerowaem ....I o to mi chodzi. To było na demo, bez sprawdzania dywergencji co zrobiłem dopiero po paru godzinach.to po co chcesz grać na D1, H4 chyba nie po to żeby sprawdzać cały czas wykresyJakbym sprawdził dywergencje z rana, to nie grałbym na demo tylko na live i łapałbym do skutku. Niestety ta gra wymaga niesamowitej dyscypliny. Trzeba bez przerwy kontrolować wykresy.
i na real zacznę z dużego CGra na demo pozwala mi oswoić się z ruchem ceny przy dużych lotach. Kilkadziesiąt złoty na mikrolotach to zupełnie nie to samo..
99% tak chce zrobićIdeałem teraz dla mnie jest takie wejście w transakcję na ruchu, gdzie od razu można zaciągnąć SL i cena już nie wróci. W ten sposób nic się nie straci a wiele można zyskać.można a kto ci zabroniTakie coś teraz trenuję. Dlatego potrzebuję demo, żeby to wyćwiczyć. W ten sposób mozna grać nawet na danych.Protytet dla mnie to nie narobić sobie znowu strat, dlatego sobie trochę odpuściłem. Jestem zaledwie kilka stówek pod kreską a byłem już ponad 10tys. i patrz, że praktycznie odrobiłem. Wiem jak trudno złapać dobry trejd, nawet jak jest już pewność i dlatego muszę to wyćwiczyć na demo. Drugą sprawą są emocje, które na demo są znacznie mniejsze co mi pomaga. Chcę się do tego przyzwyczaić- do mniejszych emocji
-- Dodano: 09 lip 2016, 16:35 --
Świeżak44 pisze:Sugerujesz odbicie na ropie... To ma sens! U mnie też znalazłą się na ważnej linii. A nawet już się odbiła ze 2 razy.Bemowo1 pisze:brent w nieprzypadkowym miejscu.....
mocna podłoga - zgrupowanie 2 średnich
-- Dodano: 08 lip 2016, 21:22 --
sp 500, pewnie tam dopompująTytlko to trochę nie pasuje mi do pierwszego scenariusza spadków na indeksach..
Gdzie jest wykres..... bo poluje na idealne wejście
Nauka nauka nauka....... 

DO DADASA Wytlumacz mi dlaczego mam grac na 10 pipsow jak w piatek po obsewacji wykresu i piwotow przed danymi na parze usd--pln ugralem 370 pipsow
Dla mnie to cenny wykres, gdybyś jeszcze umieścił oznaczenia...Tomasz196407 pisze: sp kwartalny![]()
i co tu tutaj mamy na wykresie?
dołek jak miałem 4 latka, wow mogłem kupować wtedy, Taka okazja
-- Dodano: 09 lip 2016, 18:15 --
Podstawowy problem Twojej strategi, pomimo, że otworzyłem kilka zleceń na podstawie DSWS (bardziej RB)fx-technik pisze: Ileż tu jest okazji na wzięcie 10 Pips!
Bez żadnego kombinowania.
CZAS!!!!
Po prostu, nie mogę siedzieć przed kompem, i dlatego stosuję głównie AMM + taśmy.
Jak na ten moment nie narzekam, a wręcz przeciwnie, jestem mega zadowolony
- fx-technik
- Fanatyk
To gratki!doktorek pisze:DO DADASA Wytlumacz mi dlaczego mam grac na 10 pipsow jak w piatek po obsewacji wykresu i piwotow przed danymi na parze usd--pln ugralem 370 pipsow
Bylebyś nie stracił następnym razem.
Bo nie chodzi o to, żeby zarobić, tylko żeby zarabiać regularnie i według ścisłych zasad.
Nie o fuks chodzi!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Darek.
Te dyskusje to takie luźne gadki. Na wykresie można narysować setki linii, a fale najlepiej rysuje sie po fakcie. Wtedy wszystko ładnie pasuje. Ja z tego nie korzystam.
Najśmieszniejsze że do tradowania wystarczy czysty wykres świecowy i ew. fibo. Każdy tylko szuka jakiegoś magicznego potwierdzenia. Jeżeli dodamy do tego cierpliwość i konsekwentne trzymanie się zasad to sukces murowany.
Ty Darku zauważyłeś pewne prawidłowości i potrafisz na nie czekać i bezwzględnie je wykorzystać. Za to
. Wszystkie Twoje indyki są pomocne ale nie zastąpią, jak sam mówisz, umiejętności czytania rynku. A człowiek najlepiej by chciał taki indykator, co zapaliłby lampkę i siup pipsy lecą do worka i to ze 100% sprawdzalnością. A tak nie ma.
Praca, praca. jak mówili w "Ziemi obiecanej"
pozdrawiam i miłego łykendu.
Te dyskusje to takie luźne gadki. Na wykresie można narysować setki linii, a fale najlepiej rysuje sie po fakcie. Wtedy wszystko ładnie pasuje. Ja z tego nie korzystam.
Najśmieszniejsze że do tradowania wystarczy czysty wykres świecowy i ew. fibo. Każdy tylko szuka jakiegoś magicznego potwierdzenia. Jeżeli dodamy do tego cierpliwość i konsekwentne trzymanie się zasad to sukces murowany.
Ty Darku zauważyłeś pewne prawidłowości i potrafisz na nie czekać i bezwzględnie je wykorzystać. Za to

Praca, praca. jak mówili w "Ziemi obiecanej"
pozdrawiam i miłego łykendu.

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"