DayTrading: Piątek 08.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 lip 2016, 00:00

Wzrost
7
64%
Bez zmian
2
18%
Spadek
2
18%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: DayTrading: Piątek 08.07.2016

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

na weekend do słuchania powinno wystarczyć... :wink: :d

https://www.mixcloud.com/brianserato7/sbm-dg/

https://www.mixcloud.com/brianserato7/ftl-r/

https://www.mixcloud.com/brianserato7/soy-bd/

https://www.mixcloud.com/brianserato7/sf-ch/

Weekly positioning data from the CFTC for Forex futures as of the close on July 5th, 2016
EUR 75K short versus short 62K last week. Shorts increased by 13K.
GBP 49K short versus short 43K last week. Shorts increased by 6K.
JPY 64K long versus long 60K last week. Longs increased by 4K
CHF 9K long versus long 11K last week. Longs trimmed by 2K.
CAD 12K long versus long 8K last week. Long's increased by 4K.
AUD 5K long versus short 2K last week. Position shift from short to long. +7K change.
NZD 1.4K short versus short 2.8K last week. Shorts trimmed by 1.4K.
The JPY longs are pushing near the highs . The largest long level going back to 1993 is 72K during the week of April 19 this year. The prior high water mark was 66K back in March of 2008.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Analizując amerykańskie wykresy widzę obecnie duże podobieństwo do 1994, czyżby przed Jankesem jeszcze spory okres hossy, jak 6 lat wtedy? :)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:@Bemowo1
Ciekawa rozpiska dla Juesej - jednym słowem hossa trwa i ma trwać; długoterminowo jest to bliskie mojemu spojrzeniu, krótkoterminowo nie widzę większych spadków, w przeciwieństwie do autora wykresu i Twojego spojrzenia :
http://news.globtrex.com/wiadomosci/sp- ... dpowiedzi/
Eliott jest praktycznie jedyną metodą prognostyczną, niestety na różnych interwałach można inaczej interpretować przyszłe scenariusze. Ja przyjąłem na samym początku układ korekty pędzącej (czas korekty względem czasu trwania fali 3 i fali [3] wygląda proporcjonalnie) Kluczem jednak dla takiego oznaczenia jest skuteczność naniesionej ekspansji, której poziomy już wielokrotnie działały jako opór, a później jako wsparcie (warto na gołym wykresie zobaczyć skuteczność tego mierzenia)
Z autorem alternatywnych oznaczeń mogę się zgodzić w jednym - Fala [3] nadal trwa !!!
Czy zakończy się na wskazanym przeze mnie poziomie??? -nie wiem. Wiem natomiast do jakich poziomów może dotrzeć (jest ich niestety za dużo abym miał tam otwierać S).
A powracając do brexitu - problemy z nim dopiero rozpoczną się

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

karnak pisze:Analizując amerykańskie wykresy widzę obecnie duże podobieństwo do 1994, czyżby przed Jankesem jeszcze spory okres hossy, jak 6 lat wtedy? :)
Ale czasy nie są podobne.
Co miałoby ciągnąć tę hossę? Wtedy świat zmieniał się politycznie (rozpad bloku sowieckiego), Chiny u początku drogi, wchodziły nowe technologie (informatyka, internet, telekomunikacja). A co teraz? Nowy iphone 7 pociągnie świat? Elektryczne samochody za 2-letnie zarobki Amerykanina czy 10 letnie Polaka? Czy nowy facebook? A może opłaty licencyjne które chcą wprowadzić na wszystko?

Długi. Poziom zadłużenia gospodarek w `94 a teraz chyba nie wymaga komentarza. Nie mam danych ale warto by sprawdzić jaki w latach 90 był średni poziom zadłużenia absolwenta kończącego uczelnie a jaki jest teraz. Z ogólnych info to podobno teraz jest kosmos. A dobrze płatnej pracy brak.

Kto odkupi na szczycie te akcje? Ci co pracują na pół etatu? Czytałem że 61% amerykanów zarabia rocznie poniżej 30000. Co oni mają kupić? Oni tak jak Polacy nawet nie odkładają na emeryturę.

I teraz jeszcze wczorajsze dane. To są jakieś kpiny. Jednego miesiąca 11k (rewizja z 38k), drugiego 270k (ciekawe na ile zrewidują - 200k? 150k?). Matactwo śmierdzi na kilometr. Średnio to 140k czyli znacznie poniżej oczekiwań. A jak jeszcze spojrzymy na jakość tych miejsc pracy to już dno i bąbelki.
Dla mnie to sztuczna euforia by wyrzucić akcje ciemnemu ludowi.

A nawiązując do Twojego wpisu że to 5 fala, to czy przypadkiem w tej teorii nie ma możliwości że piątka skrócona kończy się na szczycie trójki i powstaje podwójny szczyt? Potwierdzenie to zejście poniżej 1800 a zasięg 1500.

Jak będzie? Nie wiem. Rynek zdecyduje. ale ja wczorajszych wzrostów nie kupuje. Wtedy rynek rósł 6 lat i wzrósł z 450 do 1500. Sapina na 6000 punktów? :509:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bemowo1 pisze:
karnak pisze:@Bemowo1
Ciekawa rozpiska dla Juesej - jednym słowem hossa trwa i ma trwać; długoterminowo jest to bliskie mojemu spojrzeniu, krótkoterminowo nie widzę większych spadków, w przeciwieństwie do autora wykresu i Twojego spojrzenia :
http://news.globtrex.com/wiadomosci/sp- ... dpowiedzi/
Eliott jest praktycznie jedyną metodą prognostyczną, niestety na różnych interwałach można inaczej interpretować przyszłe scenariusze. Ja przyjąłem na samym początku układ korekty pędzącej (czas korekty względem czasu trwania fali 3 i fali [3] wygląda proporcjonalnie) Kluczem jednak dla takiego oznaczenia jest skuteczność naniesionej ekspansji, której poziomy już wielokrotnie działały jako opór, a później jako wsparcie (warto na gołym wykresie zobaczyć skuteczność tego mierzenia)
Z autorem alternatywnych oznaczeń mogę się zgodzić w jednym - Fala [3] nadal trwa !!!
Czy zakończy się na wskazanym przeze mnie poziomie??? -nie wiem. Wiem natomiast do jakich poziomów może dotrzeć (jest ich niestety za dużo abym miał tam otwierać S).
A powracając do brexitu - problemy z nim dopiero rozpoczną się
"niestety na różnych interwałach można inaczej interpretować przyszłe scenariusze."
gdzie to wyczytałeś ?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ambasador pisze:
highend pisze:Sp500 l. Wig20. Tylko L
Czemu wymazałeś swoją projekcję DAXa na 2017 czy 2016 - 7888 ?

Na Daxie mi tego brakowało - od poniedziałku nie sżło po mojej myśli, szło mega źle... ale dzisiaj spora rekompensata. :564:
Bo 7888 dax i 1700 sp500 cosik chyba źle mi wyszło.
W sensie spadki były i się sprawdziły tylko do aż takich poziomów nie doszło (choć dużo nie brakowało).

Mi to teraz wygląda na ogień hossy :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Tomasz196407 pisze:
"niestety na różnych interwałach można inaczej interpretować przyszłe scenariusze."
gdzie to wyczytałeś ?
Praktyka to potwierdza

-- Dodano: 09 lip 2016, 11:34 --
jen-yy pisze:
A nawiązując że to 5 fala, to czy przypadkiem w tej teorii nie ma możliwości że piątka skrócona kończy się na szczycie trójki i powstaje podwójny szczyt? Potwierdzenie to zejście poniżej 1800 a zasięg 1500.
załamana piątka jest poniżej trójki i wtedy kończy się to zwałą, ale na ten moment mamy podwójny szczyt ....., co z tego wyniknie....?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bemowo1 pisze:
Tomasz196407 pisze:
gdzie to wyczytałeś ?
Praktyka to potwierdza

-- Dodano: 09 lip 2016, 11:34 --
jen-yy pisze:
A nawiązując że to 5 fala, to czy przypadkiem w tej teorii nie ma możliwości że piątka skrócona kończy się na szczycie trójki i powstaje podwójny szczyt? Potwierdzenie to zejście poniżej 1800 a zasięg 1500.
załamana piątka jest poniżej trójki i wtedy kończy się to zwałą, ale na ten moment mamy podwójny szczyt ....., co z tego wyniknie....?
ok, myślałem że sie myle

-- Dodano: 09 lip 2016, 11:00 --
jen-yy pisze:
karnak pisze:Analizując amerykańskie wykresy widzę obecnie duże podobieństwo do 1994, czyżby przed Jankesem jeszcze spory okres hossy, jak 6 lat wtedy? :)

A nawiązując do Twojego wpisu że to 5 fala, to czy przypadkiem w tej teorii nie ma możliwości że piątka skrócona kończy się na szczycie trójki i powstaje podwójny szczyt? Potwierdzenie to zejście poniżej 1800 a zasięg 1500.

Jak będzie? Nie wiem. Rynek zdecyduje. ale ja wczorajszych wzrostów nie kupuje. Wtedy rynek rósł 6 lat i wzrósł z 450 do 1500. Sapina na 6000 punktów? :509:
5 fala załamuje sie po wydłużeniu 3 fali,
warunki do tego tj wyżej-
Wydłużenie, praktyczne w sensie kolejnych podfal nastepujacych po sobie wszystkie korekty zmienne od siebie we wszystkich podfalach, zmiennośc może byc też od stopnia złożoności korekt poszczególnych
skrócona fala nie może byc tak mała że jest krótsza cxenowo od 70 fibo długosci 4 fali,
cała struktura skrócona musi byc piątką

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Wy, to jednak lubicie pisać o niczym.
Wszyscy chcecie przewidywać, zamiast zarabiać na typowym ruchu kierunkowym ceny tu i teraz!
Prawa strona wykresu od świecy bieżącej 0 jest zawsze czarna, biała, czy w innym kolorze tła.
I nie ma tam żadnego wykresu.
Wynika stąd, że nikt i nigdy nie widzi wykresu, którego nie ma i nikt, i nigdy nie może teraz
wiedzieć na pewno, czy nawet na 50%, co dalej będzie.
Wiemy tylko tyle, ile widzimy.
A, skoro cena ma bardzo typowe zachowania, to wystarczy tylko tą typowość wykorzystać.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Jedynie czego mozecie byc pewni w tradingu to straty macie to gwarantowane przez Foxa :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany