Sky FX - Alhpa Finex - Il Trade - Bloom FX sprawa zbiorowa !

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ofiaraSkyFX
Bywalec
Bywalec

Sky FX - Alhpa Finex - Il Trade - Bloom FX sprawa zbiorowa !

Nieprzeczytany post autor: ofiaraSkyFX »

Na wstępie chciałbym powiedziec ze jest mi bardzo przykro ze wszystkie moje wpisy na temat Sky FX i Alhpa Finex zostały usunięte przez moderatora forum na wniosek prawników Sky FX i Alhpa Finex

(wymoderowano)

No nic. Dla innych osób poszkodowanych ważna wiadomość: grupa procesowa zamyka się 8 lipca i sprawa jest kierowana do Prokuratora Generalnego pana Zbigniewa Ziobro
.

Jeśli jeszcze ktoś z pokrzydzonych chce sie przyłączyć to jest to ostatni moment. Podaje linka pod ktorym mozna przylaczyc sie do sprawy: http://przezdziecki.eu/?p=945

(wymoderowano)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Sky FX - Alhpa Finex - Il Trade - Bloom FX sprawa zbioro

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witam,

Zamiast rzucać oskarżeniami także w nas - moderatorów i administratora - warto zagłębić się w problem i np. mieć świadomość, że właściciel forum także odpowiada za treści, które są na nim publikowane. Jeśli nie ma 100% przesłanek świadczących o tym, że dany wpis jest prawdą, a godzi w dobre imię danej firmy to nie kto inny ale właśnie właściciel będzie ciągany za to po sądach. I można się tylko domyślić czemu wpisy musiały zostać skasowane. I uwierz mi, że bardzo daleko nam do "pomocy" w takich procederach ale nie my stanowimy prawo w tym kraju.

Niemniej jednak trzymam kciuki za szczęśliwy finał w Waszej sprawie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ofiaraSkyFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ofiaraSkyFX »

Jakoś sam piszesz artykuły o borkerach którzy okradają ludzi na forexie i doskonale sprawe znasz. Wiesz co to jest Alpha Finex, Sky FX i wielu innych im podobnych.

(wymoderowano)

Prosze nie kasujcie tego watku. A jesli mozecie to zainteresujcie sie sprwa bokerea XBULLS nie bede pisal juz co to jest i skad sie wzielo bo znowu mnie pokasujecie. Wiec najlepiej sami sprawdzcie i zrobcie co uwazacie za stosowne

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Myślę, że nie zrozumiałeś moich intencji oraz tego, co napisałem.

Po pierwsze - osobiście nic nie usuwałem tylko właśnie Ci wyjaśniam na czym polegał problem w tej konkretnej sprawie.

Po drugie - artykuły mają charakter ogólny, ponieważ nie posiadam niezbitych dowodów, a tym bardziej prawomocnych werdyktów niezależnego sądu, które umożliwiałyby mi przedstawić tego wprost. Co innego wymiana opinii.

Po trzecie - jeszcze raz podkreślam, że daleko mi do bronienia tych firm ale wręcz przeciwnie jeśli chodzi o właściciela forum w którego sytuacji wypadałoby się postawić zanim zaczniesz go obrażać. Jak sam zauważyłeś w swoim pierwszym zdaniu tego tematu - prawnicy nie śpią i czasem choć czegoś nie chcemy to zrobić to musimy. Przynajmniej na pewnym etapie danej sprawy, póki nie został wydany przez sąd wyrok. Paradoksem jest to, że za to co piszą użytkownicy forum prawnie odpowiada jego właściciel, a nie autor. I tego nie przeskoczysz. Mam zatem nadzieję, że skierujesz swoje emocje tam, gdzie trzeba.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Drogi użytkowniku,

Wszelkie wątki kasowane są tylko i wyłącznie jeżeli łamią w znaczącym stopniu regulamin forum lub na wniosek np. sądu, policji, kancelarii prawnej lub np. po otrzymaniu wiarygodnego zawiadomienia o naruszenie dóbr osobistych.

raposo wytłumaczył już praktycznie wszystko, ale zapewne doskonale zdajesz sobie sprawę z tego dlaczego i na kogo żądanie wątek został skasowany i jakie były ku temu podstawy. Pragnę też przypomnieć, że nie można nikogo nazywać złodziejem, oszustem itp. bez prawomocnego wyroku sądu - nawet jeśli ma się ku temu odpowiednie przesłanki.

Takie jest prawo, a nie nasze "widzimisię". I tak, jako administrator strony odpowiadałbym przed sądem w ewentualnej rozprawie równolegle z osobą piszącą dany temat/post, gdybym nie ustosunkował się do zgłoszenia naruszenia dóbr osobistych itp.

Kolejną sprawą jest, że gdybym nie wymoderował pierwszego postu tego tematu, byłbym zmuszony natychmiast go usunąć... Więc polecam rozważnie formułować wypowiedzi i nie używać pewnych określeń, przez które automatycznie skazujecie się na kasowanie tych wypowiedzi.

Pozdrawiam i szczerze życzę powodzenia w sprawie sądowej!

ODPOWIEDZ