USD/CAD - Na moje oko bez większych problemów powinien dojść do 1.3051
Anyway, podtrzymuję to co napisałem w poprzednim poście - ten tydzień pod kątem spekulacji to dramat. Dopiero dzisiaj się coś konkretnie zaczęło dziać oczywiście po wjeździe na 11500 zaliczyłem dół na 9500 przy czym ostatecznie wszystko wskazuje na to że ten tydzień powinien być na +2000 jak dobrze pójdzie +3000
Co do leveli o których napisał bfx - tak, i to jest największy problem z metodą CJ ponieważ ona bazuje na tym. Więc jeżeli nie potraficie ustalić levelu jesteście w D***** a nawet jak go poprawnie ustalicie ...banki i tak mogą zmienić kierunek gdy nie znajdą płynności w trakcie akumulacji. I to jest taka zabawa.
Jakkolwiek, może i ta metoda nawet działała w 2013 roku ale teraz jest z nią - jak na moje oko - słabo. Tzn, metoda ta zbiega się z tym co wykłada w swoich tutorialach ICT tyle że to co wykłada ICT jest na tyle uniwersalne i dobre że pozwala wychodzić na spory + w przypadku CJ ...uczyłem się jego metody 6 miesięcy i wiele mi to nie dało. No, może poza oglądem na rynek że jest zmanipulowany tylko to już wiedziałem lata temu gdy po raz pierwszy z tą zabawką miałem styczność.
BTW - AUD/USD w dół - powinien osiągnąć poziom 0.7356 jak im nie braknie płynności.
PS. Proponuję po prostu zrobić dwie tury i 31 lipca opublikować tutaj wyciągi z sald u brokerów (to byłaby I tura). Zakładam że sporo osób może być na wakacjach to II tura byłaby do 31 sierpnia. Może to być demo lub live - obojętne. Grając na LIVE można zamazać numery transakcji i wtedy identyfikacja gdzie kto ma konto i tak nie jest możliwa. Można też wrzucać transakcje z konta demo, whatever. Myślę, że byłoby to rozstrzygające czy metoda CJa ma sens. Ja osobiście stosuję szkołę ICT i jestem gościowi naprawdę wdzięczny za wszystkie czasy że poświęcił tyle czasu aby przygotować tak jakościowe (i trafne w swojej formie) materiały. Czy mam transakcje stratne ? Oczywiście że tak tylko że stosując szkołę ICT potrafię w long runie osiągać spory plus. Natomiast nie widziałem jeszcze osoby która zarabiałaby grając metodą CJa poza CJ i niejakim Sympathy który jednak sam przyznał że łączy metodą z kluczowymi liniami wsparć i oporu na Daily i Weekly. BTW. dodam że sam byłem sympatykiem metody CJa tyle że long runie choćbym jak pilnie liczył levele i szukał tych jego M i W na M15 wtapiałem.
EDIT: Jutro AUD/JPY, AUD/USD - dół. Mogą zjeść najpierw jeszcze (robiąc pin) SL w okolicach 0.7472 na AUD/USD na AUD/JPY nie chce mi się sprawdzać ale sytuacja może być podobna jeżeli chodzi o SL. Ale nie powinni bo wszystko wskazuje na to że już zjedli SL i było to wyjątkowo smaczne danie
USD/CAD - koryguję - powinni dotrzeć w okolice 1.3076 a 1.3111 ale radzę zachować czujność powyżej poziomu 1.3051
USD/CHF - eresz gratuluję porannej analizy, jak najbardziej sprawdziło się, chylę czoła

Natomiast - sory spojrzałem na wykres, miałem napisać "natomiast USD/CHF UP w okolice 0.9867, myślałem że się wstrzymają do jutra no ale chyba SL musiały posmakować bardziej niż mi się wydawało, a więc mniam i jedziemy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.