DayTrading: Czwartek 30.06.2016
- Marcion1899
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Czwartek 30.06.2016
Ok. Rozumiem że to Rb ale zeby działał wskaźnik muszę uruchomić wykres w m2. A mam dostępny tylko na parze eu a inne pary mają standardowe tf-Y.
- fx-technik
- Fanatyk
Wskaźnik wrzucasz na M1.Marcion1899 pisze:Ok. Rozumiem że to Rb ale zeby działał wskaźnik muszę uruchomić wykres w m2. A mam dostępny tylko na parze eu a inne pary mają standardowe tf-Y.
Upewniasz się, że masz historii ściągniętej dużo (klawisz Home trzymasz). Potem w wykresach offline szukasz: Otwierasz i masz.
UWAGA:
Nie wolno wrzucać indyka Range bars na wykres RB!
Ani przypadkiem wrzucać szablonu M1 z wskaźnikem Range bars, na wykres RB!
Spowoduje to blokadę MT4.
Wówczas należy przejść do folderu MQL4/Profiles/default (lub innego używanego profilu) i
usunąć wszystkie pliki .chr - to odblokuje platformę.
No i trzeba wykresy od nowa zasadzić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Zeby wskaźnik działał uruchamiasz M1Marcion1899 pisze:Ok. Rozumiem że to Rb ale zeby działał wskaźnik muszę uruchomić wykres w m2. A mam dostępny tylko na parze eu a inne pary mają standardowe tf-Y.
-- Dodano: czw 30-06-2016, 15:49 --
fx-technik pisze:Wskaźnik wrzucasz na M1.Marcion1899 pisze:Ok. Rozumiem że to Rb ale zeby działał wskaźnik muszę uruchomić wykres w m2. A mam dostępny tylko na parze eu a inne pary mają standardowe tf-Y.
Upewniasz się, że masz historii ściągniętej dużo (klawisz Home trzymasz). Potem w wykresach offline szukasz: Otwierasz i masz.
UWAGA:
Nie wolno wrzucać indyka Range bars na wykres RB!
Ani przypadkiem wrzucać szablonu M1 z wskaźnikem Range bars, na wykres RB!
Spowoduje to blokadę MT4.
Wówczas należy przejść do folderu MQL4/Profiles/default (lub innego używanego profilu) i
usunąć wszystkie pliki .chr - to odblokuje platformę.
No i trzeba wykresy od nowa zasadzić.
Jakie plusy ma taki wykres range bars nad świecami renko w twojej opini ?
Po urlopie powracam wypoczęty, przyjrzałem się stylowi Dadasa i w końcu otrzymał zasłużona pochwałę, szalony styl DSWS jako dodatek i piękne dniówki, dobre słowo od farciarza
edek kupno do 1.1180, wio do góry
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- klimokrates
- Pasjonat
Siema. Target 1.17 ?Farciarz pisze:Po urlopie powracam wypoczęty, przyjrzałem się stylowi Dadasa i w końcu otrzymał zasłużona pochwałę, szalony styl DSWS jako dodatek i piękne dniówki, dobre słowo od farciarza
Serio Farciarz, znowu w płot, zupełnie jak przed Brexit.

Ostatnio zmieniony 30 cze 2016, 17:05 przez klimokrates, łącznie zmieniany 1 raz.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Mark to jest gościu
Dzięki. 

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
nie kierunek się liczy a dniówka, szybki trejd na up i przygotowuje się na meczklimokrates pisze:Siema. Target 1.17 ?Farciarz pisze:Po urlopie powracam wypoczęty, przyjrzałem się stylowi Dadasa i w końcu otrzymał zasłużona pochwałę, szalony styl DSWS jako dodatek i piękne dniówki, dobre słowo od farciarza
Serio Farciarz, znowu w płot, zupełnie jak przed Brexit.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- fx-technik
- Fanatyk
Renko nie jest rzeczywistym wykresem.kolbi123 pisze: Jakie plusy ma taki wykres range bars nad świecami renko w twojej opini ?
Cena była na niewidocznych na Renko poziomach.
RB to wykres cen rzeczywistych.
Tworzy PA w postaci pinów, engulfów i marubozu.
Każda świeczka zamyka się bez knota z jednej strony.
Tworzy normalne struktury mechaniki ceny.
Pozwala na wyjście z Matrix wykresu zależnego od interwału czasowego.
Daje stałe warunki, zmienności niezależne od czasu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Tomasz196407 pisze:witam,
Ja dziś grzecznie w woli wyjaśnienia co do wczoraj, http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p822372 @Lechang i @ czyjawiem
wyższe interwały wstawie w analizach które są odzwierciedleniem sytuacji na nizszych interwałach,
według mnie na podstawie teorii F.E . sytuacja na 4h to korekta prosta 535 ABC
A 5 tka ,
B 335 płaska
C 5 tka
wewnętrzne korekty nie chce opisywać ale jak ktoś chętny to prześle, sławek?
scenariusz dalszy może sie okazać dalszą korekta tej opisanej korekty płaskiej co by znaczyło że mamy doczynienia z korekta złożoną wxyxxz jako fala w ED
zaznaczyłem tez omawiany wczoraj kanał
http://invst.ly/1zcef
to jakby coś to jestem do dyspozycji, ale nie samym Ell. żyje człowiek @Bemowo1 prawda?
No scenariusz jak najbardziej prawdopodobny biorąc pod uwagę ropę. Tam obecna korekta wydaje mi się niewystarczająca. Więc szanse są takie, że pobawimy sie na ropie jeszcze jakiś czas w przedziale 43-52$ .
Tak jak Bemowo sugerował wczoraj: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p822379