Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Cześć.
Mam dziwny problem od dwóch dni. Przy próbie włączenia JForex, po chwili wyrzuca mi błąd iż java wykryła błąd/zagrożenie i platforma się nie włącza. Ponadto nie mogę wejść na stronę Dukascopy.
Ktoś, coś wie co może być przyczyną?
Mam dziwny problem od dwóch dni. Przy próbie włączenia JForex, po chwili wyrzuca mi błąd iż java wykryła błąd/zagrożenie i platforma się nie włącza. Ponadto nie mogę wejść na stronę Dukascopy.
Ustawienia zapory systemowej, firewall/antywirus? Ktoś chyba już miał taki problem na forum - trzeba było dodać Javę lub domenę Dukascopy do wyjątków i było OK...Arquadel pisze:Cześć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Niestety to nie ustawienia systemowe tylko coś z dostawcą internetu (aktualnie jest to podlaskie Białystok). Byłem u nich i stwierdzili że to Dukascopy ich blokuje. Oni (dostawcy internetu) ze swojej strony nic nie robili. Dziwne że do zeszłego wtorku w ogóle nic nie działo (ani strona dukascopy, ani JForex), a teraz działa połowicznie. Otóż wykresy wczytują się dobre parę minut, a jak już to zrobią to mam lukę (brak żadnych świeć) od 16-go czerwca do dziś. I ta luka aktualizuje się każdego dnia. Tj to co dziś się wyrysuje, już jutro zostaje usunięte. Nie mogę też wygenerować żadnych wydruków.
Raposo, czy spotkałeś się z czymś takim? Ewentualnie podaj proszę jakiś e-mail gdzie mógłbym zgłosić tego typu przypadek.
Z góry dziękuję za pomoc.
Raposo, czy spotkałeś się z czymś takim? Ewentualnie podaj proszę jakiś e-mail gdzie mógłbym zgłosić tego typu przypadek.
Niestety nie spotkałem się z takim problemem i trzeba przyznać, że to trochę nietypowe. Może samo Dukascopy tak więc najlepiej opisz szczegółowo ten problem na ogólny e-mail, czyli info@dukascopy.eu (lub .com jeśli to Bank), a z tamtąd przekierują go do działu IT, który na pewno postara się pomóc, o ile będzie miał taką możliwość.Arquadel pisze: Raposo, czy spotkałeś się z czymś takim? Ewentualnie podaj proszę jakiś e-mail gdzie mógłbym zgłosić tego typu przypadek.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
Jak to jest z Dukasem? Chciałbym przenieść się do nich ze względu na platformę. Problem w tym, że demo działa u mnie niestabilnie. Zdarza się, że się zawiesza, tzn cały czas aktualizuje się wykres. Czasami proces dobiegnie końca a czasami nie. Czy na live też takie takie rzeczy się dzieją czy może tylko ja mam taki problem?
Praktyka pokazuje, że to nie kwestia demo/real a wielu innych zmiennych, które niekoniecznie są zależne od Dukascopy. Java bywa grymaśna i np. duże znaczenie ma to żebyś korzystał z jej najnowszej wersji. To samo z JForex. Warto też wyczyścić pliki cache Javy, sprawdzić ustawienia firewalla/antywirusa itd. itp. U mnie np. teraz chodzi bardzo płynnie i stabilnie - zarówno demo, jak i real ale wiem, że jakaś błahostka może sprawiać, że będzie inaczej.MarioTrade pisze:Jak to jest z Dukasem? Chciałbym przenieść się do nich ze względu na platformę. Problem w tym, że demo działa u mnie niestabilnie. Zdarza się, że się zawiesza, tzn cały czas aktualizuje się wykres. Czasami proces dobiegnie końca a czasami nie. Czy na live też takie takie rzeczy się dzieją czy może tylko ja mam taki problem?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
Szkoda, JForex daje mi to co potrzebuję tzn. wykresy renko i pivoty. Niestety nie mam czasu na zabawę ze sprzętem. Z darmowych platform jedna z lepszych. Specjalnie zaktualizowałem Jave do najnowszej wersji, niestety nic nie pomogło. Czyszczenie cache daje chwilowy, tak mi się wydaje efekt.raposo pisze:Praktyka pokazuje, że to nie kwestia demo/real a wielu innych zmiennych, które niekoniecznie są zależne od Dukascopy. Java bywa grymaśna i np. duże znaczenie ma to żebyś korzystał z jej najnowszej wersji. To samo z JForex. Warto też wyczyścić pliki cache Javy, sprawdzić ustawienia firewalla/antywirusa itd. itp. U mnie np. teraz chodzi bardzo płynnie i stabilnie - zarówno demo, jak i real ale wiem, że jakaś błahostka może sprawiać, że będzie inaczej.MarioTrade pisze:Jak to jest z Dukasem? Chciałbym przenieść się do nich ze względu na platformę. Problem w tym, że demo działa u mnie niestabilnie. Zdarza się, że się zawiesza, tzn cały czas aktualizuje się wykres. Czasami proces dobiegnie końca a czasami nie. Czy na live też takie takie rzeczy się dzieją czy może tylko ja mam taki problem?
Szczerze mówiąc Raposo to od dawna można zainstalować sobie platformę Dukasa bez używania Javy, choć moim skromnym zdaniem chodzi to tak samo kapryśnie jak stara wersja. Program ma szczególne predyspozycje do mielenia w miejscu przy zmianie TF. A przeliczenie wykresu na świeczki P&F trwa czasem dłużej niż sesja na DAXie.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
P&F nigdy nie używałem więc nie mogę oceniać ale obecnie korzystam z JForex na MacBooku i działa perfekcyjnie. Na Windowsie wiem, że nawet jakaś mała rzecz potrafi od razu wybijać JForex z rytmu ale niestety tylko drogą eksperymentalną można dojść o co chodzi w danym przypadku.T-REX pisze:Szczerze mówiąc Raposo to od dawna można zainstalować sobie platformę Dukasa bez używania Javy, choć moim skromnym zdaniem chodzi to tak samo kapryśnie jak stara wersja. Program ma szczególne predyspozycje do mielenia w miejscu przy zmianie TF. A przeliczenie wykresu na świeczki P&F trwa czasem dłużej niż sesja na DAXie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Cześć raposo. W ostatnich kilku dniach jakby poprawiła się płynność na instrumentach, szczególnie na EURUSD lecą co chwilę zlecenia i wykres tickowy nie jest już tak rzadki, jak jeszcze było to kilka dni temu. Zleceń też jakby więcej, znacznie szybciej i co rzuciło mi się od razu w oczy to te zlecenia są znacznie większe niż jeszcze kilka dni temu. Wcześniej w ciągu sekundy średnio 3-5 zleceń, a teraz ta liczba wynosi 5-8. Co mnie najbardziej pozytywnie zaskoczyło to właśnie wielkość zleceń i znacznie większa płynność. Wiesz coś więcej o tym?