XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

slaqne
Uczestnik
Uczestnik

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: slaqne »

Mam założone konto w xm. Z panelu klienta założyłem 2 konto i przetransfertowałem środki z konta 1 do 2.
Czy jeśli z panelu klienta zamknę konto 1 to konto 2 będzie nadal aktywne, czy zostaną zamknięte 1 i 2.
Jeśli tylko konto 1, to co w przypadku wypłaty z konta 2. Gdzie pójdzie przelew, skoro zasilenie było tylko poprzez wewnętrzny transfer. Może trzeba zasilić 2 konto ponownie poprzez zewnętrzny przelew?

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

ja ostatnio miałem taki przypadek że celowo zrobiłem wypłatę na konto "X" podałem numer konta wypełniłem wszystkie pola z IBAN itd
doszły jakieś groszę a większa część kwoty doszła na konto "Y" pomimo tego że nawet nie podawałem do niego numeru
więc z automatu mamy zwrot wpłaty na bank z którego przyszły pieniądze dopiero nadwyżki możemy kierować tam gdzie chcemy
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robczan »

Czy konto micro różni się czymś od konta standardowego poza wielkością 1 lota?

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

slaqne pisze:Mam założone konto w xm. Z panelu klienta założyłem 2 konto i przetransfertowałem środki z konta 1 do 2.
Czy jeśli z panelu klienta zamknę konto 1 to konto 2 będzie nadal aktywne, czy zostaną zamknięte 1 i 2.
Jeśli tylko konto 1, to co w przypadku wypłaty z konta 2. Gdzie pójdzie przelew, skoro zasilenie było tylko poprzez wewnętrzny transfer. Może trzeba zasilić 2 konto ponownie poprzez zewnętrzny przelew?
Witam,

Zlecenie zamknięcia rachunku ze strefy inwestora pozwoli Panu zamknąć tylko ten dany rachunek. Każdy z rachunków zamykany jest na życzenie klienta poprzez zalogowanie do konkretnej strefy inwestora. Jeśli chodzi o wpłaty i wypłaty są one traktowane całościowo na klienta nie na rachunek. Zlecane wypłaty są w pierwszej kolejności kierowane do źródła depozytu zgodnie z Procedurą Priorytetu Wypłat opisaną na naszej stronie internetowej w zakładce Wypłaty środków.

-- 27 cze 2016, 14:31 --
Robczan pisze:Czy konto micro różni się czymś od konta standardowego poza wielkością 1 lota?
Wielkość lota jest to podstawowa różnica między rachunkami.
Konto STANDARD:

1 lot = 100 000
Minimalny wolumen obrotu = 0,01
Maksymalny wolumen obrotu = 50

Konto MICRO:

1 Lot = 1 000
Minimalny wolumen obrotu = 0.01
Maksymalny wolumen obrotu = 100

Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM Representative
XM - Excellent Execution

grzegorzx7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegorzx7 »

Witam.
Może mi ktoś napisać: ile wynosi depozyt zabezpieczający dla 0,01 lota w PLN ?
Chodzi mi o indeks DAX (DE30)
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

grzegorzx7 pisze:Witam.
Może mi ktoś napisać: ile wynosi depozyt zabezpieczający dla 0,01 lota w PLN ?
Chodzi mi o indeks DAX (DE30)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tu masz tabelkę: http://www.xm.com/pl/equity-indices

Minimalnie mozna otworzyc 1 lota, margin na DAX (GER30Cash) wynosi 85 EUR, 85 x 4,42 = 375 PLN
Dużo, dlatego ja handluje na Neth25Cash (holenderski AEX) bo depo na 1 lota wynosi tylko 5 EUR 8) a chodzi podobnie jak DAX.

Awatar użytkownika
neonisan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neonisan »

1. Jak zlecić wypłatę w przypadku gdy depozyt złożony był przy pomocy Przelewów24 i gdzie ona trafi?
2. Jak zweryfikować konto jeżeli nie posiadam żadnych rachunków na swoje dane osobowe?
Market action discounts everything

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

neonisan pisze:1. Jak zlecić wypłatę w przypadku gdy depozyt złożony był przy pomocy Przelewów24 i gdzie ona trafi?
2. Jak zweryfikować konto jeżeli nie posiadam żadnych rachunków na swoje dane osobowe?
Witam,

1. W strefie inwestora musi Pan wybrać inną alternatywną opcję wypłaty, natomiast środki zostaną zwrócone (do wysokości kwoty wpłaty daną metodą) do źródła, czyli w tym przypadku poprzez Przelewy24 na Pana konto bankowe. Jeśli ma Pan wątpliwości prosimy o kontakt na live chacie lub poprzez maila do opiekuna rachunku lub supportu.

2. Innym akceptowalnym dokumentem poza rachunkami za media jest potwierdzenie z banku z datą z ostatnich 6 miesięcy, potwierdzające adres zamieszkania.

Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM Representative
XM - Excellent Execution

Kunio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kunio »

Jaka jest minimalna wielkość pozycji na walutach i indeksach ? Czy mikrolotami można grać na koncie standard czy muszę zalozyć micro ?

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Kunio pisze:Jaka jest minimalna wielkość pozycji na walutach i indeksach ? Czy mikrolotami można grać na koncie standard czy muszę zalozyć micro ?
Witam,

Minimalny wolumen transakcji dla Forex to 0.01 lota, natomiast dla indeksów 1 lot niezależnie od typu konta.
Konto STANDARD: 1 lot = 100 000
Konto MICRO: 1 Lot = 1 000
czyli 1 lot STANDARD= 100 MICRO lotów
Może Pan otworzyć dodatkowy rachunek handlowy poprzez strefę inwestora istniejącego konta.

Z poważaniem,
Martyna Sytek
XM Representative
XM - Excellent Execution

ODPOWIEDZ