XM Group
Re: XM (XEMarkets, Trading Point)
Mam założone konto w xm. Z panelu klienta założyłem 2 konto i przetransfertowałem środki z konta 1 do 2.
Czy jeśli z panelu klienta zamknę konto 1 to konto 2 będzie nadal aktywne, czy zostaną zamknięte 1 i 2.
Jeśli tylko konto 1, to co w przypadku wypłaty z konta 2. Gdzie pójdzie przelew, skoro zasilenie było tylko poprzez wewnętrzny transfer. Może trzeba zasilić 2 konto ponownie poprzez zewnętrzny przelew?
Czy jeśli z panelu klienta zamknę konto 1 to konto 2 będzie nadal aktywne, czy zostaną zamknięte 1 i 2.
Jeśli tylko konto 1, to co w przypadku wypłaty z konta 2. Gdzie pójdzie przelew, skoro zasilenie było tylko poprzez wewnętrzny transfer. Może trzeba zasilić 2 konto ponownie poprzez zewnętrzny przelew?
ja ostatnio miałem taki przypadek że celowo zrobiłem wypłatę na konto "X" podałem numer konta wypełniłem wszystkie pola z IBAN itd
doszły jakieś groszę a większa część kwoty doszła na konto "Y" pomimo tego że nawet nie podawałem do niego numeru
więc z automatu mamy zwrot wpłaty na bank z którego przyszły pieniądze dopiero nadwyżki możemy kierować tam gdzie chcemy
doszły jakieś groszę a większa część kwoty doszła na konto "Y" pomimo tego że nawet nie podawałem do niego numeru
więc z automatu mamy zwrot wpłaty na bank z którego przyszły pieniądze dopiero nadwyżki możemy kierować tam gdzie chcemy
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Czy konto micro różni się czymś od konta standardowego poza wielkością 1 lota?
Witam,slaqne pisze:Mam założone konto w xm. Z panelu klienta założyłem 2 konto i przetransfertowałem środki z konta 1 do 2.
Zlecenie zamknięcia rachunku ze strefy inwestora pozwoli Panu zamknąć tylko ten dany rachunek. Każdy z rachunków zamykany jest na życzenie klienta poprzez zalogowanie do konkretnej strefy inwestora. Jeśli chodzi o wpłaty i wypłaty są one traktowane całościowo na klienta nie na rachunek. Zlecane wypłaty są w pierwszej kolejności kierowane do źródła depozytu zgodnie z Procedurą Priorytetu Wypłat opisaną na naszej stronie internetowej w zakładce Wypłaty środków.
-- 27 cze 2016, 14:31 --
Wielkość lota jest to podstawowa różnica między rachunkami.Robczan pisze:Czy konto micro różni się czymś od konta standardowego poza wielkością 1 lota?
Konto STANDARD:
1 lot = 100 000
Minimalny wolumen obrotu = 0,01
Maksymalny wolumen obrotu = 50
Konto MICRO:
1 Lot = 1 000
Minimalny wolumen obrotu = 0.01
Maksymalny wolumen obrotu = 100
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM Representative
XM - Excellent Execution
-
- Gaduła
Witam.
Może mi ktoś napisać: ile wynosi depozyt zabezpieczający dla 0,01 lota w PLN ?
Chodzi mi o indeks DAX (DE30)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tu masz tabelkę: http://www.xm.com/pl/equity-indicesgrzegorzx7 pisze:Witam.
Minimalnie mozna otworzyc 1 lota, margin na DAX (GER30Cash) wynosi 85 EUR, 85 x 4,42 = 375 PLN
Dużo, dlatego ja handluje na Neth25Cash (holenderski AEX) bo depo na 1 lota wynosi tylko 5 EUR

1. Jak zlecić wypłatę w przypadku gdy depozyt złożony był przy pomocy Przelewów24 i gdzie ona trafi?
2. Jak zweryfikować konto jeżeli nie posiadam żadnych rachunków na swoje dane osobowe?
2. Jak zweryfikować konto jeżeli nie posiadam żadnych rachunków na swoje dane osobowe?
Market action discounts everything
Witam,neonisan pisze:1. Jak zlecić wypłatę w przypadku gdy depozyt złożony był przy pomocy Przelewów24 i gdzie ona trafi?
1. W strefie inwestora musi Pan wybrać inną alternatywną opcję wypłaty, natomiast środki zostaną zwrócone (do wysokości kwoty wpłaty daną metodą) do źródła, czyli w tym przypadku poprzez Przelewy24 na Pana konto bankowe. Jeśli ma Pan wątpliwości prosimy o kontakt na live chacie lub poprzez maila do opiekuna rachunku lub supportu.
2. Innym akceptowalnym dokumentem poza rachunkami za media jest potwierdzenie z banku z datą z ostatnich 6 miesięcy, potwierdzające adres zamieszkania.
Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM Representative
XM - Excellent Execution
Jaka jest minimalna wielkość pozycji na walutach i indeksach ? Czy mikrolotami można grać na koncie standard czy muszę zalozyć micro ?
Witam,Kunio pisze:Jaka jest minimalna wielkość pozycji na walutach i indeksach ? Czy mikrolotami można grać na koncie standard czy muszę zalozyć micro ?
Minimalny wolumen transakcji dla Forex to 0.01 lota, natomiast dla indeksów 1 lot niezależnie od typu konta.
Konto STANDARD: 1 lot = 100 000
Konto MICRO: 1 Lot = 1 000
czyli 1 lot STANDARD= 100 MICRO lotów
Może Pan otworzyć dodatkowy rachunek handlowy poprzez strefę inwestora istniejącego konta.
Z poważaniem,
Martyna Sytek
XM Representative
XM - Excellent Execution