DavidFx pisze:i mowisz eresz jakbym tak na to spojrzal poznaznaczal sesje azjatyckie to bym przewidzial ten wielki zjazd tej nocy?
powiedz mi jak to znalesc na wykresie to ze spada teraz na pewno musieli sie szykowac wczesniej ale gdzie to widac ze tak bylo ?
wczorajsza sesja azjatycka przed tym ruchem stanowiła akumulację , screen ładnie pokazuje manipulację. Tylko żeby wejść w ten ruch, musiałbyś siedzieć w nocy. Świeca H1 kończąca manipulację zamknęła się o północy. Wcześniej bym nie ryzykował.
Tak w ogóle IMHO, mam wrażenie, że wynik tego referendum nie miał żadnego znaczenia, gdyby zostali w unii, dzisiejsze wykresy wyglądałyby podobnie. Zobaczcie, że już o 12 zamknął się pin na EURUSD, a na USDCAD, którego wykres wrzuciłem wczoraj wieczorem, już o 16 zamknęła się świeczka sygnalizująca manipulację.
Przecież o tych godzinach sondaże pokazywały zwycięstwo zwolenników unii, a waluty już manipulowały zbierając płynność przed dużym ruchem. O północy wynik się zmienił, co dało tylko pretekst do jazdy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.