XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

byq69
Pasjonat
Pasjonat

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: byq69 »

Witam
dlaczego znikły dźwignie większe od 1:100??
Czy na specjalne życzenie stałego klienta jest szansa ubiegać się o większy lewar na świeżym koncie?
interesuje mnie 1:300 i 1:500

miałem konta 1;300 1:500 i 1:888.
pierwsze dwa zostały zdezaktywowane bez żadnej informacji (fakt nie używałem ich już jakiś czas ok. rok ale chyba fair byłoby informować klientów o dezaktywacji konta...).

Czy to oznacza że to konto z największym lewarem też będzie zdeaktywowane??

w dniu 30maja napisałem w tej sprawie maila na polish.support@xm.com do dziś nie otrzymałem odpowiedzi.

czy mam szukać innego brokera?
High Leverage Overtrading 8)

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Za dużego wyboru nie mieli, bo to CySEC też na nich wymusza takie działania, a że ostatnio straszą zabieraniem/zawieszaniem licencji to nie było co się zastanawiać... ;)

byq69
Jeśli jesteś rezydentem Polski (czyli jesteś tu zameldowany) to siłą rzeczy żaden broker, z uwagi na wytyczne KNF i obowiązujące prawo w PL, na terenie UE nie może Ci zaoferować lewaru większego niż 1:100. Zmiany te obowiązują od 15 lipca 2015 r. Wyjściem jest:
- skorzystanie z oferty brokera poza UE (np. Szwajcaria, Azja, Australia),
- skorzystanie z oferty brokera, który ma promocje w postaci bonusu, co w pośredni sposób podnosi lewarowanie,
- założenie konta przez nierezydenta Polski,
- zaakceptowanie tych zmian ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

http://www.xm.com/pl/important-notice-u ... ndum-36127

Ważne zawiadomienie – Referendum w Wielkiej Brytanii

W związku z nadchodzącym referendum w Wielkiej Brytanii (referendum ws. wyjścia Wielkiej Brytanii z UE, tzw. “Brexit”), które odbędzie się 23 czerwca 2016 roku, oraz w celu zabezpieczenia naszych Klientów przed możliwymi zawirowaniami na rynku XM podejmie w najbliższy weekend następujące kroki:

O godzinie 23:00 czasu serwera (strefa czasowa GMT+3) w piątek 17 czerwca 2016 r. margines wymagany dla nowych oraz istniejących pozycji zostanie tymczasowo podniesiony do 1% (dźwignia 100:1) dla wszystkich par walutowych, złota i srebra. Wymagania marginesu dla wszystkich innych instrumentów pozostaną bez zmian.

Ten środek tymczasowy zostanie zniesiony przed otwarciem rynków w poniedziałek 20 czerwca 2016 r., a wymagania marginesu dla wszystkich par walutowych, złota i srebra zostaną automatycznie przywrócone do standardowych poziomów zgodnie z wcześniejszymi ustawieniami dźwigni na koncie transakcyjnym danego klienta.

Klientów, którzy zamierzają w najbliższych dniach utrzymywać otwarte pozycje, zachęcamy do sprawdzenia, czy na ich kontach znajdują się wystarczające środki, aby uniknąć wszelkich zakłóceń ich działalności transakcyjnej wynikających z możliwych wezwań do uzupełnienia depozytu i/lub automatycznego zamknięcia pozycji (stop-out).

Wszelkie dodatkowe działania związane z dniem referendum zostaną ogłoszone na początku przyszłego tygodnia.

kwiatkowskiFOREX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kwiatkowskiFOREX »

Nikt tego otwarcie nie powie, aby nie podpaść KNF, ale to bonusy są większą dźwignią. :D Tylko czy wprowadzanie co raz większych restrykcji ma sens? Czy dźwignia np 1:200 tak bardzo przyczyniłaby się do częstszych bankructw? Ja zawsze grałem na 1:200. Wyższe mnie nie pociągały. Dlatego KNF zostaw już dźwignię w spokoju a bardziej działaj w zakresie nieuczciwych brokerów, szczególnie tych podpadających pod cypryjskie regulacje.

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

http://www.xm.com/pl/uk-referendum-impo ... tion-36153

Referendum w Wielkiej Brytanii – Ważne zawiadomienie

W nawiązaniu do wcześniejszych informacji dotyczących nadchodzącego referendum w Wielkiej Brytanii (referendum ws. wyjścia Wielkiej Brytanii z UE, tzw. “Brexit”), które odbędzie się 23 czerwca 2016 roku, oraz w celu zabezpieczenia naszych Klientów i Firmy przed możliwymi zawirowaniami na rynku w czasie referendum, XM podejmie następujące kroki:

O godzinie 01:00 czasu serwera (GMT+3) w czwartek 23 czerwca 2016 r. margines wymagany dla nowych oraz istniejących pozycji dla wszystkich instrumentów zostanie tymczasowo podniesiony do:

4% (dźwignia 25:1) dla wszystkich par walutowych, złota i srebra oraz do
10% (dźwignia 10:1) dla wszystkich kontraktów CFD na indeksy giełdowe i towary.

Wkrótce po ogłoszeniu wyników referendum w Wielkiej Brytanii spodziewanych 24 czerwca 2016 r., margines wymagany dla nowych i istniejących pozycji zostanie obniżony dla wszystkich par walutowych, złota i srebra do 1% (dźwignia 100:1).

Ten środek tymczasowy zostanie całkowicie zniesiony przed otwarciem rynków w poniedziałek 27 czerwca 2016 r., a wymagania marginesu dla wszystkich instrumentów zostaną automatycznie przywrócone do standardowych poziomów zgodnie z wcześniejszymi ustawieniami dźwigni na koncie transakcyjnym każdego klienta oraz instrumentami, na których dokonuje on transakcji.

Klientów, którzy zamierzają przeprowadzać transakcje na powyższych parach, zachęcamy do sprawdzenia, czy na ich kontach znajdują się wystarczające środki, aby uniknąć wszelkich zakłóceń ich działalności transakcyjnej wynikających z możliwych wezwań do uzupełnienia depozytu i/lub automatycznego zamknięcia pozycji (stop-out).

slaqne
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: slaqne »

Witam.
Mam konto w xm. Moje pytanie. Po kolei.
Konto Zasilone z karty debetowej (z banku nr1), następnie konto w xm wyzerowanie.
Ponownie konto Zasilone z karty debetowej ( bank nr2).
Obecnie kontrolnie wypłacone część zysków.
Teraz moje pytanie.
Na jakie konto wpłyną zyski? Bank nr1 czy bank nr2?
Pytam ponieważ w banku nr1 już nie posiadam konta ( zamknięte).
Obecnie czekam na wpłatę zysków lecz ich nie ma. Obawiam się że zostały wysłane do banku nr1, w którym już nie mam konta.
Dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Teoretycznie do równej wysokości kwoty wpłaty powinny być wycofane na bank 1, a potem na bank 2 ale na jaki numer zostały wysłane odpowie Ci tylko broker i na pewno nie na forum... ;) Dlatego polecam zadzwonić lub napisać bezpośrednio do nich.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

slaqne pisze:Witam.
Mam konto w xm. Moje pytanie. Po kolei.
Konto Zasilone z karty debetowej (z banku nr1), następnie konto w xm wyzerowanie.
Ponownie konto Zasilone z karty debetowej ( bank nr2).
Obecnie kontrolnie wypłacone część zysków.
Teraz moje pytanie.
Na jakie konto wpłyną zyski? Bank nr1 czy bank nr2?
Pytam ponieważ w banku nr1 już nie posiadam konta ( zamknięte).
Obecnie czekam na wpłatę zysków lecz ich nie ma. Obawiam się że zostały wysłane do banku nr1, w którym już nie mam konta.
Dzięki za odpowiedź.
Witam,

Proszę skontaktować się z opiekunem swojego rachunku lub z naszym supportem w celu wyjaśnienia. Sprawdzimy to dla Pana.

Pozdrawiam,
Martyna Sytek
XM Representative
XM - Excellent Execution

slaqne
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: slaqne »

Kontaktowałem się.
Dostałem odpowiedź abym wysłał opis problemu do compliance@xm.com wraz z opinią z banku o zamknięciu konta.
Nie wiem czy mam napisać po polsku czy angielsku?
Jeśli pieniądze zostały wysłane na nie aktywne konto, rozumiem że zasilą ponownie moje konto mt4?
Dziękuję...

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robczan »

Dzisiaj założyłem konto micro i na DAXie mogłem otworzyć tylko 1 lota... Czy to normalne? Przy próbie otwarcia kolejnego wyskakiwał mi błąd w dzienniku "Not enough money". Depozyt 5000 PLN. O co chodzi?

Dobra, już wiem, zmienili dźwignię do poniedziałku

ODPOWIEDZ