Generalnie, to super.DavidFx pisze:teraz albo nigdy
Ale, znowu na pałę, niestety.
A to, że bez SL dyskwalifikuje cię jako tradera.
Generalnie, to super.DavidFx pisze:teraz albo nigdy
Nie do konca tak jest. Wszystko zależy ile kontraktów zawiera 1 lot u danego brokera na CFD DAX. Dla przykładu TMS i HFT 1 lot=25 kontraktów.shogomad pisze:@ Klimkokrates
To co pisał Dadas o kilkudziesieciu lotach to sie tyczy jego grania a nie mojego żulerskiego projektu (połaczyłeś te sprawy w jednym zdaniu) Nie rozumiem też twojej ekscytacji zarobkami Dadasa...1 pips na 1 locie na DAX to kilka złotych jest wiec nawet otwierając 99lotów ( wiecej to już nie kilkadziesiat tylko "- set" ) nie ryzykuje wiele.
Pisałem, u mnie jest 1 Lot = 1 kontrakt = 1 Pips = 1 Euro.Cblondyn pisze:Nie do konca tak jest. Wszystko zależy ile kontraktów zawiera 1 lot u danego brokera na CFD DAX. Dla przykładu TMS i HFT 1 lot=25 kontraktów.shogomad pisze:@ Klimkokrates
To co pisał Dadas o kilkudziesieciu lotach to sie tyczy jego grania a nie mojego żulerskiego projektu (połaczyłeś te sprawy w jednym zdaniu) Nie rozumiem też twojej ekscytacji zarobkami Dadasa...1 pips na 1 locie na DAX to kilka złotych jest wiec nawet otwierając 99lotów ( wiecej to już nie kilkadziesiat tylko "- set" ) nie ryzykuje wiele.
Dokładnie, dobrze piszesz!Farciarz pisze:Nie wygrażaj się technik i nie strasz, bo cie i tak rynek zweryfikuje i za jakiś czas ciebie tez może tutaj nie być, po prostu niektórzy nie wierzą jeśli ktoś jest na L i ciągle kupuje, a cena spada z 1.14 na 1.13, na 1.12, a ta osoba się wychwala dniówkami i zarobkami, jak, a teraz znowu że L, i chlus polecimy na 1.11, a ty znowu wyskoczysz jutro ze sccrenem dniówki, wiec nie licz z publiką ze strony doświadczonych, bo każdy łoś jak ja wie, że najpierw duże TF i tam trzeba kombinować, a takie kupowanie i sprzedawanie górek na m5 i m1 przyjdzie samo, bo takich górek na drodze na 1.1100 będzie kilka, czyli kilka okazji do S, a nie L
ale ty swoje i tak jutro wkleisz i tyle z tego morału będzie
Formacje nic nie znaczą, dopóki nie zostaną zatwierdzone.DavidFx pisze:technik to nie jest na pale to sa formacjenie wiedziales o tym
http://www.wdsoftware.com/pl/encyklopedia-at/ masz ucz sie
Cblondyn pisze:[
Nie do konca tak jest. Wszystko zależy ile kontraktów zawiera 1 lot u danego brokera na CFD DAX. Dla przykładu TMS i HFT 1 lot=25 kontraktów.
No własnie wyjście z flagi jest sygnałem kupnamario_M pisze:auusd - skoro wyszli z flagi to można uznać, że już jej nie grają
0,7373 pasuje idealnie jako środek konsoli
i obecnie powracają od jej górnego ograniczenia
i życzył bym sobie aby zeszli do tego poziomu, czy to realne ?