DayTrading: Środa 15.06.2016
Re: DayTrading: Środa 15.06.2016
rzeźnik w promocji? http://invst.ly/1wa33
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
@ Klimkokrates
To co pisał Dadas o kilkudziesieciu lotach to sie tyczy jego grania a nie mojego żulerskiego projektu (połaczyłeś te sprawy w jednym zdaniu) Nie rozumiem też twojej ekscytacji zarobkami Dadasa...1 pips na 1 locie na DAX to kilka złotych jest wiec nawet otwierając 99lotów ( wiecej to już nie kilkadziesiat tylko "- set" ) nie ryzykuje wiele.
A propos projektu "żul trading" to jak mam być szczery na start poszło 300 zł. 100zł wpłata do brokera, 120zł telefon z androidem i 80 zł prepaid pakietowy internet. Trady w tym projekcie poza kilkoma sztukami zawierałem na smartfonie na okrojonej wersji mt4 (bez moich codziennych narzedzi ) na golutkim wykresie. Zgodnie z założeniami przerywalem projekt przy bankructwie "żul rachunku" lub osiągnięciu celu. 4 razy doszedłem do tych 2K. 2 razy straciłem poczatkowe 100 zł. Z 4 udanych razy 2 razy trwało to ok 4 tygopdni, 1 raz 7 tygodni i 1 raz udało mi sie w tydzień ( ale to był wyjatkowy tydzień na ropie ). Ryzyko na trade wynosiło od 33% depo w poczatkowej fazie do 5% w końcowej czyli bardzo dużo relatywnie. 2 noce też spędziłem nocujac na mieście żywiąc sie byłkami i tanim pasztetem ( lubie realizm w takich symulacjach - żona myslała, że zwariowałem
)
Eksperyment męczący i nie nadajacy sie do innej gry niżw razie jakiejś katastrofy
. Męczące były długie trady ciagnace sie godzinami, ograniczenie tylko do 1 instrumentu ( WTI ), i generalna nuda. Uwierz mi , dla skalpera z ADHD jakim jestem to byłą prawdziwa męczarnia. Nie zamierzam powtarzać, ale wiem ,że w razie czego mam taką opcję i dam rade. Wiedza dość cenna i sprawiła ,ze nie boje się znormalizowanego ryzyka podczas codziennej gry. Każdemu traderowi wisi gdzieś z tyłu głowy co będzie jak wszystko strace ? Mi też wisi,ale wiem co wtedy zrobie...odpale "żul trading" a te 3 stówy to nawet jak bym był bezdomny to z spod ziemi wytrzasne 
To co pisał Dadas o kilkudziesieciu lotach to sie tyczy jego grania a nie mojego żulerskiego projektu (połaczyłeś te sprawy w jednym zdaniu) Nie rozumiem też twojej ekscytacji zarobkami Dadasa...1 pips na 1 locie na DAX to kilka złotych jest wiec nawet otwierając 99lotów ( wiecej to już nie kilkadziesiat tylko "- set" ) nie ryzykuje wiele.
A propos projektu "żul trading" to jak mam być szczery na start poszło 300 zł. 100zł wpłata do brokera, 120zł telefon z androidem i 80 zł prepaid pakietowy internet. Trady w tym projekcie poza kilkoma sztukami zawierałem na smartfonie na okrojonej wersji mt4 (bez moich codziennych narzedzi ) na golutkim wykresie. Zgodnie z założeniami przerywalem projekt przy bankructwie "żul rachunku" lub osiągnięciu celu. 4 razy doszedłem do tych 2K. 2 razy straciłem poczatkowe 100 zł. Z 4 udanych razy 2 razy trwało to ok 4 tygopdni, 1 raz 7 tygodni i 1 raz udało mi sie w tydzień ( ale to był wyjatkowy tydzień na ropie ). Ryzyko na trade wynosiło od 33% depo w poczatkowej fazie do 5% w końcowej czyli bardzo dużo relatywnie. 2 noce też spędziłem nocujac na mieście żywiąc sie byłkami i tanim pasztetem ( lubie realizm w takich symulacjach - żona myslała, że zwariowałem

Eksperyment męczący i nie nadajacy sie do innej gry niżw razie jakiejś katastrofy

nici ze spadków na edzie no coz bywa i tak

chyba ze jeszcze jedno podejscie robia
sprobujemy jeszcze raz tlusta eske hehe

Ostatnio zmieniony 15 cze 2016, 13:45 przez DavidFx, łącznie zmieniany 3 razy.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
fx-technik pisze:
O co chodzi z tymi poziomami ?.
Kolejny eskowicz się poddał, Klimkokrates trzymasz eski, ja myślę, ja myślę, trzymasz?DavidFx pisze:nici ze spadków na edzie no coz bywa i tak
Ach to dobrze, uff, S to jedyny właściwy wybór
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
DavidFx pisze:nici ze spadków na edzie no coz bywa i tak
spokojnie...momentum zdycha
...jeszcze farciaż bedzie dzisiaj spamował " a nie mówiłem" ( szkoda że po SL liczonym w dzisiatkach pips , i bez screena)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
..ależ tu dziś tłok, post za postem się otwiera, szansy nie ma na dopchanie się do "reżyserki"
- fx-technik
- Fanatyk
Wiesz co to jest Price Action?kolbi123 pisze:fx-technik pisze:
O co chodzi z tymi poziomami ?.
Wiesz co to jest mechanika ceny?
Wiesz co to jest Popyt i Podaż?
Najpierw opanuj te tematy, to będziesz wiedział o co chodzi.
Nie napiszę tutaj kilku książek w jednym poscie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jutro też jest dzień.
teraz albo nigdy 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!