DayTrading: Czwartek 09.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 cze 2016, 00:00

Wzrost
1
6%
Bez zmian
4
22%
Spadek
13
72%

Liczba głosów: 18

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 09.06.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

jkar pisze:
Świeżak44 pisze:Żeby to wszystko ogarnąć, to potrzebny jest jakiś stan nirvany w umyśle, zwłaszcza na DAX-ie :D PS. Czy nasz WIG20 może być wskaźnikiem dla DAX-a? Dziś poleciały zgodnie, zatrzymały się też na tych samych liniach Fibo.. To może być jakiś klucz do rozgrzyzienia DAX-a...

Jeszcze pytanko do FX-technik, skąd wczoraj wiedział że DAX będzie dziś spadać (pisał, że d0 10150, ale poszli dalej) ??? Może jakiś rysunek z objaśnieniami?? ;)
WIG20 jest, a może raczej juz był nie tylko wskaznikiem wyprzedzającym dla Daxa, ale nawet dla Sapiehy.Najpierw zajmuje sie pozycje na mniejszych rynkach.
W kwestii wyjaśnienia zakresu ruchu Daxa to Ci nie wystarcza: "co do daxa- pociagnij na 5-kach kreskę po maksach
stawiam 2/3 , ze przed zamknieciem luki jej nie przebiją.." ?
- oj Odgrzewany nie czytasz uważnie...
I stało sie tak jak mówiłeś.. :shock: jesteś lepszy jak wróżbita Maciej albo ten drugi co ciągle wieszczy katastrofy Ale dlaczego przed zamknięciem luki nie mogli tego ruszyć? PRzecież luka w wykresie świadczyła o sile wzrostów. Może po prostu zawsze grają na przekór rynkowi, drobnym graczom i tyle..Powinno rosnąć to malej, wszyscy spodziewają się dalszych wzrostów, to spada.. Może tak to trzeba patrzyć.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Cblondyn pisze:
Farciarz pisze:
DavidFx pisze:koniec spadkow na edzie teraz jazda w gore :D
tak mi przykro Farciarz :D
:)
Na razie walczy ze wsparciem tak jak shogo narysował
Lepiej uciekajcie z tych elek, bo wam głowy pourywa
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Świeżak44 pisze:
jkar pisze:
Świeżak44 pisze:Żeby to wszystko ogarnąć, to potrzebny jest jakiś stan nirvany w umyśle, zwłaszcza na DAX-ie :D PS. Czy nasz WIG20 może być wskaźnikiem dla DAX-a? Dziś poleciały zgodnie, zatrzymały się też na tych samych liniach Fibo.. To może być jakiś klucz do rozgrzyzienia DAX-a...

Jeszcze pytanko do FX-technik, skąd wczoraj wiedział że DAX będzie dziś spadać (pisał, że d0 10150, ale poszli dalej) ??? Może jakiś rysunek z objaśnieniami?? ;)
WIG20 jest, a może raczej juz był nie tylko wskaznikiem wyprzedzającym dla Daxa, ale nawet dla Sapiehy.Najpierw zajmuje sie pozycje na mniejszych rynkach.
W kwestii wyjaśnienia zakresu ruchu Daxa to Ci nie wystarcza: "co do daxa- pociagnij na 5-kach kreskę po maksach
stawiam 2/3 , ze przed zamknieciem luki jej nie przebiją.." ?
- oj Odgrzewany nie czytasz uważnie...
I stało sie tak jak mówiłeś.. :shock: jesteś lepszy jak wróżbita Maciej albo ten drugi co ciągle wieszczy katastrofy Ale dlaczego przed zamknięciem luki nie mogli tego ruszyć? PRzecież luka w wykresie świadczyła o sile wzrostów. Może po prostu zawsze grają na przekór rynkowi, drobnym graczom i tyle..Powinno rosnąć to malej, wszyscy spodziewają się dalszych wzrostów, to spada.. Może tak to trzeba patrzyć.
Skąd wiesz, że wszyscy? Nie każdy ruch ma swoje uzasadnienie i musisz sie z tym pogodzić. po prostu tak jest.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Na razie spada, i znowu nie zaklinajcie rzeczywistości przez 3 dni, jak Farciarz.
Chłopaki (inteligentne z Mensy) jakby się zapytali, tobym im powiedział, że dzisiaj była szansa na ruch.
Dzisiaj dopiero był jakiś konkretny news.
Dodatkowo wystarczyło popatrzeć na dzienne zasięgi od poniedziałku, marne ruchy.
Stąd moja pewność, że musiało rosnąć, bo rosło.
Impuls, korekta (konsola).
W konsoli się nie gra, tylko czeka na kierunek, żeby uniknąć fuksa i farta.
Potem się czeka na następną konsolę.
Itd., itp.

Polecam hasła: Akumulacja i Dystrybucja.

-- Dodano: 09 cze 2016, 15:14 --

Nota bene, wczoraj na H1 był silny sygnał na potencjalne S:
EURUSDH1.png
Wystarczyło poczekać, Panie Farciarz!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

fx-technik pisze:Na razie spada, i znowu nie zaklinajcie rzeczywistości przez 3 dni, jak Farciarz.
Chłopaki (inteligentne z Mensy) jakby się zapytali, tobym im powiedział, że dzisiaj była szansa na ruch.
Dodatkowo wystarczyło popatrzeć na dzienne zasięgi od poniedziałku, marne ruchy.
Itd., itp.

EURUSDH1.png
Wstałem biegać i wziąłem S :564: też to widziałem
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

fx-technik pisze:Na razie spada, i znowu nie zaklinajcie rzeczywistości przez 3 dni, jak Farciarz.
Itd., itp.

EURUSDH1.png
Powiem ci Dadas, że w wyszukiwaniu setupów już "po" czyli wykresie historycznym to jesteś mistrzem :). Tylko szkoda, że wczoraj pokazywałeś coś zupełnie innego :). Już nie wspomne jak to szydziłeś z Farciarza, że nie za mądry itd. itp :)

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Technik mam cię zablokowanego, ale widzę wklejone posty innych. Czy ty możesz uszanować czyjeś zdanie i łaskawie się z.
Farciarz to, farciarz tamto :)
dobrze że nie widziałem tych wpisów, bo jeszcze bym się zdenerwował i kupił edka
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Postanowiłem zobrazować wasz konflikt mała infografiką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pokazuje czym róznią sie wasze filozofie

W skrócie obaj mieliście S , nawet zamkneliście w tym samym miejscu...tylko inaczej weszliście

2016-06-09 15_32_55.png

Który trade był lepszy jest imo oczywiste :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Farciarz pisze:Technik mam cię zablokowanego, ale widzę wklejone posty innych. Czy ty możesz uszanować czyjeś zdanie i łaskawie się z.
Farciarz to, farciarz tamto :)
dobrze że nie widziałem tych wpisów, bo jeszcze bym się zdenerwował i kupił edka
Ja nie pisałem, żeby kupować Edka.
Ja pisałem, żeby nie sprzedawać jeszcze Edka.
To spora różnica.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

ekg pokazuje ze na edku nie powinno być większej korekty nawet, ja trzymam nie realizuje jeszcze.
m15, m30 żadnych oznak korekty
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Zablokowany