DayTrading: Czwartek 09.06.2016
Re: DayTrading: Czwartek 09.06.2016
jak ameryaknie zawróćą cene przy 51,25 to uwierze w dużego RGR'a z odbiciem 61,8 % fibo po małym ORGR
brak nowych szczytów jutro oznacza weekly pinbar a co najmniej duży knot, co dla tak dojrzałęgo trendu moze oznaczać zwałke. Z punktu widzenia PA napewno odrzucenie HIgh z 9.10.2015 , nie było wyższej ceny od 170 dni. TO by nawet dziwne było jak by tak z marszu ją łykneli
brak nowych szczytów jutro oznacza weekly pinbar a co najmniej duży knot, co dla tak dojrzałęgo trendu moze oznaczać zwałke. Z punktu widzenia PA napewno odrzucenie HIgh z 9.10.2015 , nie było wyższej ceny od 170 dni. TO by nawet dziwne było jak by tak z marszu ją łykneli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Farciarz pisze: To nie jest zwykła korekta....
będą kwotowania na 1.12 jeszcze przed danymi a potem armagedon i powrót do trendu wzrostowego po ukończonej korekcie, jaki mamy trend?
Dzisiaj, jak na ten moment, mamy trend spadkowy.
Który jest korektą większego trendu wzrostowego.
Który jest korektą większego trendu spadkowego.
Który jest korektą jeszcze większego trendu wzrostowego.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2016, 13:33 przez fx-technik, łącznie zmieniany 4 razy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Edit :
Biore longa pod to TP 40 pips R/R 2:1
WIG20 jest, a może raczej juz był nie tylko wskaznikiem wyprzedzającym dla Daxa, ale nawet dla Sapiehy.Najpierw zajmuje sie pozycje na mniejszych rynkach.Świeżak44 pisze:Żeby to wszystko ogarnąć, to potrzebny jest jakiś stan nirvany w umyśle, zwłaszcza na DAX-iePS. Czy nasz WIG20 może być wskaźnikiem dla DAX-a? Dziś poleciały zgodnie, zatrzymały się też na tych samych liniach Fibo.. To może być jakiś klucz do rozgrzyzienia DAX-a...
Jeszcze pytanko do FX-technik, skąd wczoraj wiedział że DAX będzie dziś spadać (pisał, że d0 10150, ale poszli dalej) ??? Może jakiś rysunek z objaśnieniami??
W kwestii wyjaśnienia zakresu ruchu Daxa to Ci nie wystarcza: "co do daxa- pociagnij na 5-kach kreskę po maksach
stawiam 2/3 , ze przed zamknieciem luki jej nie przebiją.." ?
- oj Odgrzewany nie czytasz uważnie...
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
Shogo, wiem że cię stać na taką ekstrawagancję, ale dałeś się sprowokować przez leszcza!shogomad pisze:Edit :
Trochę nie do konca zgodnie z załozeniami setupu ( powinienem poczekac na powrót w okolice niebieskiego prostokata- a i przebicie dołka jest problematyczne), ale na tyle jestem go pewien ze mogę czasami odstapic od wskazan klasyka( sperandeo)...shogomad pisze:Edit :
A target - nieograniczony (zamykam z palca po stracie 50% zysku -....z grubsza, w skrócie)
... a ten MACD nie gra tu zadnej roli ( pomocny w innych setupach - dlatego sie zaplątał)
Ostatnio zmieniony 09 cze 2016, 13:59 przez jkar, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
Trend lokalny powstał w zaznaczonym obszarze:
Wtedy można grać z DSWS np. I nie liczyć na fuksa, farta, ani niczyją opinię.
Ponieważ to było wyjście z konsolidacji.Wtedy można grać z DSWS np. I nie liczyć na fuksa, farta, ani niczyją opinię.
fx-technik pisze:Shogo, wiem że cię stać na taką ekstrawagancję, ale dałeś się sprowokować przez leszcza!shogomad pisze:Edit :
SL

EDIT...w sumie to juz nie, teraz widze, że rano pisałem że przy tym poziomie zaczen rozważać S, plan był lekko wyżej.
Oh well....jak widać ja też zaliczam Stop Lossy czasem

-- Dodano: 09 cze 2016, 14:00 --
jkar pisze: A target - nieograniczony (zamykam z palca po stracie 50% zysku -....z grubsza, w skrócie)
a ja przepisuje 100 razy : " nie bede grał korekt"
" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"" nie bede grał korekt"

-
- Gaduła
Dwa dni temu pisalem ze bedzie zwala na edku i na ropie. Wczoraj sekta zaklinaczy jeszcze dzialala a dzis nie maja pojecia co sie dzieje. Teraz bedzie lapanie pod prad bo korekta spadkow na edku sie konczy jak pisal farciarz i zdziwienie czemu spada. Do zobaczenia na 1.10 na edku i 46$ na ropie w ciagu 2 tygodni, moze szybciej. I wiecej z amatorka nie dyskutuje bo jakbym przytoczyl tu wczorajsze wpisy Bemowo, Pedro, wtf?, mistrza Dildo i kilku innych to by niektorzy z krzesla spadli ze smiechu.
banan_czikita pisze:Dwa dni temu pisalem ze bedzie zwala na edku i na ropie. Wczoraj sekta zaklinaczy jeszcze dzialala a dzis nie maja pojecia co sie dzieje. Teraz bedzie lapanie pod prad bo korekta spadkow na edku sie konczy jak pisal farciarz i zdziwienie czemu spada. Do zobaczenia na 1.10 na edku i 46$ na ropie w ciagu 2 tygodni, moze szybciej. I wiecej z amatorka nie dyskutuje bo jakbym przytoczyl tu wczorajsze wpisy Bemowo, Pedro, wtf?, mistrza Dildo i kilku innych to by niektorzy z krzesla spadli ze smiechu.
O zwale na edku piszesz od 1.10. Ja o zwale na ropie napisałem ostatni raz dzisiaj rano . Od tego momentu spadła 100 pips z SL 6 pips. Nawet napisałem kiedy przestawić sie na S ki ( sprawdź sobie, 4ta strona) bo to poczatkowo było czekanie na dobrą cene pod L.
Teraz zaliczylem SL 10 pips..fakt. Nie kryje sie z tym, ale wole moje 10 pips SL niż kisić setki pips na stracie czekajac na cud i pocąc sie jak ty