AdamG pisze:Ropa WTF?!?
W piątek o 19.05 im się odmieni będą szli w drugą stronę

AdamG pisze:Ropa WTF?!?
gdybym miał czas (a nie mam), to z M2 bym popykał edka, po zaliczeniu sl następny sygnał byłby z większą ekspozycją, na ten moment zbliżamy się do pierwszego piardnięcia edka na S, ale jeszcze knot na świecy dziennej trzeba namalować - może dzisiaj w nocy dorżną pozycje krótkie, a potem szansa na większą korektę jest.fx-technik pisze:Oj Fozzie, ty też mądrzejszy od wykresu...
Na którym poziomie się zatrzyma?
O ile się zatrzyma?
Draghi coś tam gada o 9:00 rano.Bemowo1 pisze:gdybym miał czas (a nie mam), to z M2 bym popykał edka, po zaliczeniu sl następny sygnał byłby z większą ekspozycją, na ten moment zbliżamy się do pierwszego piardnięcia edka na S, ale jeszcze knot na świecy dziennej trzeba namalować - może dzisiaj w nocy dorżną pozycje krótkie, a potem szansa na większą korektę jest.fx-technik pisze:Oj Fozzie, ty też mądrzejszy od wykresu...
Na którym poziomie się zatrzyma?
O ile się zatrzyma?
Dla m2 u mnie sl wynosi niecałe 14 pips
A zmierz ten poprzedni, wzrostowy...Bemowo1 pisze:edek h4,
61,8% chyba zbyt banalne i oczywiste
RSI działa tylko w rękach Karnaka,fx-technik pisze: Bo te 70 i 30 to bzdura jest!
Jest 70, potem 100 a cena dalej jedzie.
Czasem się sprawdza, i owszem.
Ale na tym nie można inwestować pieniędzy!
Pieniądze można stawiać na to, co jest pewne.
A pewne jest tylko to, co jest typowe.
I to wymaga zmiany myślenia i patrzenia na wykresy.
61,8% to statystycznie przystanek na tym poziomie mało prawdopodobny....??fx-technik pisze: A zmierz ten poprzedni, wzrostowy...
Ten większy.
A świece japońskie działają tylko w Japonii...Bemowo1 pisze:RSI działa tylko w rękach Karnaka,fx-technik pisze: Bo te 70 i 30 to bzdura jest!
a według mnie RSI jest dobrym filtrem (tłumikiem) dla robotów.
Moja zabawa w oparciu o RSI zakończyła się mocnym kopem w dupsko
-- Dodano: 08 cze 2016, 22:32 --
61,8% to statystycznie przystanek na tym poziomie mało prawdopodobny....??fx-technik pisze: A zmierz ten poprzedni, wzrostowy...
Ten większy.
shogomad pisze:zamkniecie tej luki na m30 to silny sygnał PA na wzrosty. Sam NIal Fuller gra takie setupy ( tylko na daily..lol )
Wszystkie narzędzia i wskaźniki bazują na danych, które już są na wykresie i są najpierw na wykresie.fx-technik pisze:A świece japońskie działają tylko w Japonii...Bemowo1 pisze:RSI działa tylko w rękach Karnaka,fx-technik pisze: Bo te 70 i 30 to bzdura jest!
a według mnie RSI jest dobrym filtrem (tłumikiem) dla robotów.
Moja zabawa w oparciu o RSI zakończyła się mocnym kopem w dupsko
-- Dodano: 08 cze 2016, 22:32 --
Ten większy.
Natomiast PP jest o wiele większe z trendem, nie przeciwko.
Fibo jest bardzo specyficznym narzędziem.
Wymaga ponadto czytania wykresu.
Jak i każde inne narzędzie.