DayTrading: Środa 08.06.2016
- marcinmijagi
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 08.06.2016
<<<
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cytaty, pipsów nie dają.
Na sam wskaźnik RSI nie graj bo on podąża za ceną. I jak już tak bardzo chcesz te S grać to poczekaj na test oporu na 2134. Jak cena zareaguje.Świeżak44 pisze:Co myśłicie o SP500 i RSI na nim . Jeszcze mają zapas, ale zbliżają się do 70.. DAX dobrze reaguje na ten wskaźnik, a tamci to nie wiem.
W sumie to bardziej mnie interesuje S na DAX, bo DAX to już trup, a tamci to się mogą 2 miesiące tak bujać miedzy 2115-2130Cblondyn pisze:Na sam wskaźnik RSI nie graj bo on podąża za ceną. I jak już tak bardzo chcesz te S grać to poczekaj na test oporu na 2134. Jak cena zareaguje.Świeżak44 pisze:Co myśłicie o SP500 i RSI na nim . Jeszcze mają zapas, ale zbliżają się do 70.. DAX dobrze reaguje na ten wskaźnik, a tamci to nie wiem.

PS RSI na SP500 może być mylące.. Widać to nawet historycznie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
RSI może wejść w stan wykupienia pomiędzy 70/100 i siedzieć tam 2 tygodnie . W takiej sytuacji sygnałem do S jest dopiero jak zejdzie poniżej 70 . Oni mają siłe robić nowe szczyty to na razie nie ma mowy o spadkach . Obserwuj co zrobią w piątek bo dlamnie to będzie dobry moment na SŚwieżak44 pisze:W sumie to bardziej mnie interesuje S na DAX, bo DAX to już trup, a tamci to się mogą 2 miesiące tak bujać miedzy 2115-2130Cblondyn pisze:Na sam wskaźnik RSI nie graj bo on podąża za ceną. I jak już tak bardzo chcesz te S grać to poczekaj na test oporu na 2134. Jak cena zareaguje.Świeżak44 pisze:Co myśłicie o SP500 i RSI na nim . Jeszcze mają zapas, ale zbliżają się do 70.. DAX dobrze reaguje na ten wskaźnik, a tamci to nie wiem.Ciągle mi się wymyka. Myślałem, że jeszcze go podbiją po tej świecy na H4, która przebiła opór na 10266. Byłem pewien, że pójdą dalej przynajmniej na 10350, ale widać już dużą niemoc..Coraz niżej i niżej się osuwają.. Zobaczymy jutro, USA w górę to ich też powinno szarpnąć..
PS RSI na SP500 może być mylące.. Widać to nawet historycznie.
- fx-technik
- Fanatyk
10150 jutro na DAX30 może być.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
jak kiedyś testowałem EA w oparciu o RSI, to long przy RSI powyżej 70% dawał dobre statystyki - analogicznie sell przy 30. Natomiast robot pracujący tylko na RSI nigdy nie dawał mi wyników mnie satysfakcjonującychWTF? pisze:Jutro lub pojutrze RSI 14 D1 dojdzie do 70 to mogą zacząć się spadki, poza tym wszystkie wskaźniki pokazują wykupienie, więc chętnych bez podstaw raczej niewielu na kupno.
- fx-technik
- Fanatyk
Bo te 70 i 30 to bzdura jest!Bemowo1 pisze:jak kiedyś testowałem EA w oparciu o RSI, to long przy RSI powyżej 70% dawał dobre statystyki - analogicznie sell przy 30. Natomiast robot pracujący tylko na RSI nigdy nie dawał mi wyników mnie satysfakcjonującychWTF? pisze:Jutro lub pojutrze RSI 14 D1 dojdzie do 70 to mogą zacząć się spadki, poza tym wszystkie wskaźniki pokazują wykupienie, więc chętnych bez podstaw raczej niewielu na kupno.
Jest 70, potem 100 a cena dalej jedzie.
Czasem się sprawdza, i owszem.
Ale na tym nie można inwestować pieniędzy!
Pieniądze można stawiać na to, co jest pewne.
A pewne jest tylko to, co jest typowe.
I to wymaga zmiany myślenia i patrzenia na wykresy.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2016, 22:12 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ropa WTF?!?
- fx-technik
- Fanatyk
Rośnie bo przerwała opór.AdamG pisze:Ropa WTF?!?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.