Od wczoraj bez zmian. Realizuje sie scenariusz wzrostowy który opisałem wczoraj na pierwszej stronie DT.
Co do nocnych danych American Petroleum Institute ( API ) to były praktycznie identyczne z przewidywaniami, toteż nie wywołały żadnych wstrząsów na rynku. Osobiście czekam na zrzut ceny podczas oil inventories ,żeby jeszcze raz wejść sobie po dobrej cenie w jakieś Longi. Jednocześnie jak już pare osób trafnie zaobserwował trend wzrostowy jest dość "dojrzały" i jest kilka miejsc gdzie może nastapić wiekszy spadek, ale niekoniecznie negujacy trend na h4 i wyżej ( 51$ i 54 $ to dobre miejsca PA )
...jakkolwiek lecimy do góry, to jak ktoś nie siedzi w zabezpieczonej L'ce to wchodzenie teraz nie wydaje sie optymalnym pomysłem z punktu wodzenia r/r w perspektywie DT. Ja czekam na jakiś pullback, dane, koniec śniadania w USA...
Z racji bliskości "psychologicznego" poziomu 50$ pamietajcie ,że różnica miedzy spot a futures to jakieś 40 pips co może mieć znaczenie przy głębokości korekt/retestu. Uważajcie na czym macie naniesione poziomy

po lewej Fut po prawej Spot