DayTrading: Piątek 03.06.2016
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 03.06.2016
GJ
korekta mała 38.2 tak mysle
korekta mała 38.2 tak mysle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2016, 13:01 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli grasz L pod podłogę wyznaczoną zgodnie z tym, co wyżej napisałem, czyli pod typową korektę,
to nie należy oczekiwać więcej niż do czerwonej ciągłej: Ponieważ to jest typowy poziom.
Ponadto już coraz mniej jest pewne.
Czyli, można zastosować metodę 2-ch zleceń.
Jedno tam zamykamy, drugie dajemy na BE+ i czekamy na ew. więcej.
to nie należy oczekiwać więcej niż do czerwonej ciągłej: Ponieważ to jest typowy poziom.
Ponadto już coraz mniej jest pewne.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2016, 13:03 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
zamknąłem to L na -2p +4,5 spreadu to jest - 6,5p . . .
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
pedro pisze:zamknąłem to L na -2p +4,5 spreadu to jest - 6,5p . . .
Pedro tak przy piątku żarcik . Po tych 12 latach studiowania masz coś więcej niż ing.

tak, mam mgrRafal152 pisze:pedro pisze:zamknąłem to L na -2p +4,5 spreadu to jest - 6,5p . . .
Pedro tak przy piątku żarcik . Po tych 12 latach studiowania masz coś więcej niż ing.![]()

ale w ciągu tych 12 lat studiowania trochę czasu spędziłem za granicą : ) studiowałem w Holandii i mieszkałem/pracowałem w UK a studiowałem zaocznie, jakoś nie miałem ciśnienia na konczenie studiow

-- Dodano: 03 cze 2016, 13:13 --
fx-technik pisze:
a tak to ja nie umiem ... i chyb nie chcę umieć
Jutro też jest dzień.
- fx-technik
- Fanatyk
Dokładnie tak jak i trading!pedro pisze:tak, mam mgrRafal152 pisze:pedro pisze:zamknąłem to L na -2p +4,5 spreadu to jest - 6,5p . . .
Pedro tak przy piątku żarcik . Po tych 12 latach studiowania masz coś więcej niż ing.![]()
![]()
ale w ciągu tych 12 lat studiowania trochę czasu spędziłem za granicą : ) studiowałem w Holandii i mieszkałem/pracowałem w UK a studiowałem zaocznie, jakoś nie miałem ciśnienia na konczenie studiow... wychodzac z zalozenia, ze studia nie wyscigi, nie musze byc pierwszy
Nie musisz być pierwszy!
Wystarczą Your Daily Pips! -- Dodano: 03 cze 2016, 13:59 --
Widzisz, ja nadal nie jestem z mojej krzywej zadowolony.pedro pisze:ja też staram się, bo u mnie ten proces nauki będzie chyba wieczny, nie bazować na założeniu mam rację czy nie mam racji, ale bazować na tym co robi cena... gdzie jest, która jest godzina, co się będzie działo (dane) i reagować na bieżąco... uczę się wyrzucać przekonania i wiedzenie ... ale to jest wciąż proces, proces nauki który ciągnę już 5ty rok ... ale skoro studia robiłem 12 lat, to te 5 lat poświęcone na zgłębianiu trejdingu jest do zaakceptowania : )
ostatnio zarabiam ... a krzywa kapitału jest stosunkowo ładna... nie tak ładna jak Twoja, ale też nie brzydka : )
Jeszcze zbyt duże DD się zdarzają, pomimo umiejętności powrotów!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
witam
jestem świeżym dt
możecie coś podpowiedzieć nt dax
jestem świeżym dt
możecie coś podpowiedzieć nt dax
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
fajnie, aly mi 11 pips na dzień nie wystarczy ... znaczy wystarczy, jeżeli będę miał 5-10 razy większe depo : )
pipsy pipsami, ale PLN się liczy : )
DD pewnie mógłbyś mieć mniejsze, ale kosztem procentowego wzrostu krzywej kapitału, prawda? ... w sensie mniejsze ryzyko, ale mniejszy zysk,
pipsy pipsami, ale PLN się liczy : )
DD pewnie mógłbyś mieć mniejsze, ale kosztem procentowego wzrostu krzywej kapitału, prawda? ... w sensie mniejsze ryzyko, ale mniejszy zysk,
Jutro też jest dzień.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"