DayTrading: Środa 01.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 cze 2016, 00:00

Wzrost
6
40%
Bez zmian
6
40%
Spadek
3
20%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 01.06.2016

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Prawda jest taka że Dadasa kreski ( poziomy ) mają na prawdę znaczenie , do tej pory nie wnikałem co i jak , kiedy L kiedy S ale te poziomy które pokazuje zawsze są kluczowe więc nawet jak ktoś ma w dupie to co on tutaj produkuje to niech chociaż jednym okiem spojrzy na taką kreskę ...
poza tym bardzo bym chciał przyswoić to o czym on mówi ale przez internet i maile to nie ogarnę .....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

tak gbp/usd ma już nawrócenie kierunku, jeszcze raz kupuje za 1.4412, ale to już bez durnego 6 pipsowego SL, SL 50 pips jakby jeszcze coś im odwaliło
i pogoni niech ktoś tego edka :) wlecze się :)

po prostu szanuje się ludzi, którzy dadzą realny trejd, a nie bajkopisarzy, ot to, nieważne statementy i za ile, po kilku godzinach wszystko jasne, jak kierunek się nie zgadza, jaki to as i ile ciągnie ewentualnej stratki, aby uzywać różnych czarów typu hedge i dokładki :)
Ostatnio zmieniony 01 cze 2016, 17:33 przez Farciarz, łącznie zmieniany 2 razy.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bemowo1 pisze:
Tomasz196407 pisze:..przydałaby się tu Wszystkim dla ochłonięcia Muzyka przez duże M,
o co Wy tak naprawdę się dochodzicie,
Wszyscy bez wyjątku skubiemy tu, to co spada wielkim ze stołu,
zamiast pomagać sobie to walczymy przez duże W,
dax grałem i gram dalej, uwazam ze dalej robi struktury abc, nie ma tam impulsu
eu uważam ze jest "pod wodą" trzyma BMB na weekly, pokonanie obecnego poziomu dało by impuls wzrostowy
jeszcze 2 tygodnie normalnych trejdów na edku, ale po referendum ekg będzie nieźle bujało
Patrzyłeś na EG

-- Dodano: 01 cze 2016, 16:27 --
PipsKong pisze:Prawda jest taka że Dadasa kreski ( poziomy ) mają na prawdę znaczenie , do tej pory nie wnikałem co i jak , kiedy L kiedy S ale te poziomy które pokazuje zawsze są kluczowe więc nawet jak ktoś ma w dupie to co on tutaj produkuje to niech chociaż jednym okiem spojrzy na taką kreskę ...
poza tym bardzo bym chciał przyswoić to o czym on mówi ale przez internet i maile to nie ogarnę .....
Naprawdę nie wiesz? :)

leff
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: leff »

morro76 pisze:ROPA ma KOPA

Pytanie tylko jak dużego kompa będzie mieć...

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Tomasz196407 pisze:
Naprawdę nie wiesz? :)
no nie wiem bo On mi to próbował wytłumaczyć ale swoim językiem , a ja nie kminię tego :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Cblondyn pisze: Przestan kolego już pitolić(tylko bez urazy) bo to staje się nudne. Wierzysz Twoja sprawa. Nie staraj się innych uświadamiać i przekonywać do swoich racji. Wielu na tym forum prowadzi swój dziennik z podpiętym kontem do myfxbook i nie stanowi to problemu. Ktoś się wstydzić ma że zarabia? Śmieszne

Ja cie do niczego nie przekonuje. Zareagowałem tylko na absurdalne zarzuty "photoshopa". NIe jestem altruistą-idealistą jak Dadas i nie mam żadnego interesu w tym by cie do czegokolwiek przekonywać. Właściwie dyskusja z tobą nie ma żadnego uzasadnienia pragmatycznego ani ekonomicznego dla mnie.

A zreagowałem nie dlatego ,że ktoś tu sie wstydzi swoich zarobków ( o czym zresztą pokazanie ich czy nie na publicznym forum nie świadczy ) tylko dlatego ,że czuję honorwą potrzebę wzięcia w obronę człowieka, któremu sporo zawdzięczam,a który jest oczerniany bezpodstawnie.

Schemat jest taki ,że jak ludzie nie maja merytorycznych argumentów w Dyskusji z Dadasem to krzyczą " pokaż zarobki". Jak Dadas pokazuje miesięczne zarobki to krzyczą " photoshop !!! ". Jak Dadas idzie sobie odpocząć od szczekajacych i gryzacych po kostkach kundelków to wtedy te ujadają " haaaa, uciekł to znaczy że nie ma racji !!!! "

Imho dziecinada. Naprawde nie dziwie sie ,że starszy facet nie chce już w niej brać udziału.

Awatar użytkownika
JacMar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: JacMar »

Na rynku spekuluje się, że z wielu źródeł napływają pogłoski, że OPEC dojdzie do konsensusu w sprawie ustalenia maksymalnego poziomu wydobycia surowca. :lol:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

PipsKong pisze:Prawda jest taka że Dadasa kreski ( poziomy ) mają na prawdę znaczenie , do tej pory nie wnikałem co i jak , kiedy L kiedy S ale te poziomy które pokazuje zawsze są kluczowe więc nawet jak ktoś ma w dupie to co on tutaj produkuje to niech chociaż jednym okiem spojrzy na taką kreskę ...
Owszem kreski maja znaczenie. Szczególnie wsparcie i opór. Linia trendu, linie kształtujące flagi, trójkąty, kliny itp. Nikt nic nowego do tej pory nie wymyślił. A zagrywanie na korekte w trendzie to nie "fantastyczny" pomysł Dadasa tylko podstawa AT. Tyle, że jest wiele sposobów na moment wejścia. I to wszystko.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

JacMar pisze:
Na rynku spekuluje się, że z wielu źródeł napływają pogłoski, że OPEC dojdzie do konsensusu w sprawie ustalenia maksymalnego poziomu wydobycia surowca. :lol:
Możesz podać jakiegoś linka do poczytania na ten temat bo ja czytałem wręcz co innego

http://pl.investing.com/news/informacje ... ach-103799

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

shogomad pisze:
Cblondyn pisze: Przestan kolego już pitolić(tylko bez urazy) bo to staje się nudne. Wierzysz Twoja sprawa. Nie staraj się innych uświadamiać i przekonywać do swoich racji. Wielu na tym forum prowadzi swój dziennik z podpiętym kontem do myfxbook i nie stanowi to problemu. Ktoś się wstydzić ma że zarabia? Śmieszne

Ja cie do niczego nie przekonuje. Zareagowałem tylko na absurdalne zarzuty "photoshopa". NIe jestem altruistą-idealistą jak Dadas i nie mam żadnego interesu w tym by cie do czegokolwiek przekonywać. Właściwie dyskusja z tobą nie ma żadnego uzasadnienia pragmatycznego ani ekonomicznego dla mnie.

A zreagowałem nie dlatego ,że ktoś tu sie wstydzi swoich zarobków ( o czym zresztą pokazanie ich czy nie na publicznym forum nie świadczy ) tylko dlatego ,że czuję honorwą potrzebę wzięcia w obronę człowieka, któremu sporo zawdzięczam,a który jest oczerniany bezpodstawnie.

Schemat jest taki ,że jak ludzie nie maja merytorycznych argumentów w Dyskusji z Dadasem to krzyczą " pokaż zarobki". Jak Dadas pokazuje miesięczne zarobki to krzyczą " photoshop !!! ". Jak Dadas idzie sobie odpocząć od szczekajacych i gryzacych po kostkach kundelków to wtedy te ujadają " haaaa, uciekł to znaczy że nie ma racji !!!! "

Imho dziecinada. Naprawde nie dziwie sie ,że starszy facet nie chce już w niej brać udziału.
Z tymi kundelkami to przesadziłeś kolego. Może ich wskażesz? Bo nie wiem kogo masz na myśli. Ten rodzaj narracji jakoś mi kogoś przypomina.

Zablokowany