Rafal152 pisze:
Tu się zgodzę jak najbardziej że ruchy mogą być bardzo agresywne Ujemne zapasy będą pchać do góry , czwartkowe fiasko rozmów może szarpnąć agresywnie na dół i to może być dobra okazja załapać się na soczystą L .
Fibo na majowej świecy pokazuje fajne poziomy do gry
Fiasko to już raczej w cenie jest ( od ostatniego fiaska ) . Niemniej w okolicach takich ważnych wydarzeń fundamentalnych API i Inventories powoduja gwałtowniejsze ruchy niż zwyczajowo. Grubasy co sie ustawiają na dłużej maja wtedy okazje wyrwać lepszą cene.
NIe zdziwie sie jak wykres dzisiaj w nocy na danych bedzie wygladał jak rolercoaster z kilkukrotnym impulsem i powrotem do tych samych poziomów, tym bardziej że kwestia 50$ nie jest wcale pewna i chyba same grubasy maja wątpliwości jak to będzie - a jesteśmy blisko summa sumarum.
W co nie wejde na ropie to trailuje ostro i biore każde 20 - 30 pips dla bezpieczeństwa ( a raczej uniknięcia frustracji jak pod koniec kwietnia )
Dobre spostrzeżenie jeśli chodzi o API . Tam jakiś grubas gra na dane i wychodzi z pozycji . Robi szczał pod dane i zamyka pozycje dlatego czesta sytacja na API impuls i wracamy do miejsca wyjściowego przed danych ( to z tego co piszesz to chyba TY łapiesz 30 pips i zamykasz )ale to fajne miejsce póżniej dla otwarcia pozycji pokazuje w którym kierunku chcą iść
jak zwykle w środę moje Long Termy mają zawrotki co za kupa ta środa !!!
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Lutek, nie chce mi się DAX filtrować i analizować, edek jest lepszą opcją do kupna, kabel musi ubić dołek jeszcze, ale o jakiś gwałtownych spadkach nie ma mowy, jak tylko rajd edka w gorę się skończy powyżej 1.12, kabel też ruszy za nim, do tego czasu mała konsolidacja, ale już dołki można podkupywać, budując pozycję, trzymając pozycje do jutra najmniej
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
lutek pisze:Highend widzisz grube s na funcie zarabia
L GBP/USD 1.4453, bez szans na dalsze spadki SL 1.4445
-- Dodano: 01 cze 2016, 10:31 --
i jedziemy z daxem na L
prp !! bedzie korekta spadków 38.2 badź 50-61.8 fibo ostatniego ruchu spadkowego,
ale naprawde nie wiem czy warto , jak to mówicie? "bić się z koniem"
Brytyjczycy ładnie to pokażą: http://invst.ly/1tdpw
Ostatnio zmieniony 01 cze 2016, 12:12 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 4 razy.
lutek pisze:Farciarz jest gość )analityk z matplanety
-- Dodano: 01 cze 2016, 10:48 --
Panowie macie podpowiedź od analityka
Pedro też wczoraj zaklinał, że 1.13 na edku jest niemożliwe, nawet nie zaklinał, a przeklinał, jeszcze kilku, no to się jeszcze dzisiaj okaże co będzie. Ja jestem z matplanety, a ty jesteś kto, po prostu "lutek"
kabel robi te samą konsole, którą robił edek wczoraj, będzie się bujał i jak go grać to na 10-15 pipsowe wejścia, edka można po prostu kupić i iść na spacer, idę na kawę
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Farciarz pisze:
Pedro też wczoraj zaklinał, że 1.13 na edku jest niemożliwe, nawet nie zaklinał, a przeklinał, jeszcze kilku, no to się jeszcze dzisiaj okaże co będzie. Ja jestem z matplanety, a ty jesteś kto, po prostu "lutek"
kabel robi te samą konsole, którą robił edek wczoraj, będzie się bujał i jak go grać to na 10-15 pipsowe wejścia, edka można po prostu kupić i iść na spacer, idę na kawę
ja niczego nie zaklinałem i nie zaklinam... sprawdź co było pisane
wczoraj kategorycznie napisałeś, że eurusd do jutra wieczór (który mija dziś) będzie na 1.13xx ... pytałem na jakiej podstawie, dlaczego, skąd itp... niestety nie było odpowiedzi... a że przeklinałem?... oj proszę Cię, ani jednego przekleństwa, tylko bezczelna zaczepka z mojej strony
bo widzisz, nie widzisz...
ja targam longa na eurusd od 1.1130, z TP 1.1192 ... ale robię to z pełną świadomością, co gdzie poco i dlaczego... a nie... KOSMOS TP na Edku : )
zdrowia życzę
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski