marginrequire

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

marginrequire

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

Witam
Czy ma ktoś doświadczenie z tej funkcji a dokłodniej
MarketInfo(Symbol(),MODE_MARGINREQUIRE)
Chodzi mi o to gdy liczę to sobie choćby w ten sposób
NZDCAD 0.87981*0.76728/0.00001/100*3*2 = 4050.36
wyjaśnienie co i jak
cena NZDCAD * cena CADUSD / punkt 0.00001 / lewar 100 * lot 3 * 200% procent 2
funkcja wyżej pokazuje 4050.54 PLN
Które wartości uważać za takie jakie powinny być? Niestety mam dużo ticket'ów i nie mam jak tego sprawdzić na jednej pozycji.

Czy MARGINREQUIRED wyliczane jest tylko dla jednego lota buy ? czy też może dla sell również?

Potrzebuję tego, bo chciałem znać kwotę jaką inwestuję w czasie trwania ticket'a, by zysk obliczyć nie z całej kwoty a z kwoty którą faktycznie zainwestowałem.

Czy mt4 korzysta z tej funkcji do obliczania depozytu czy robi to za pomocą obliczeń takich jak ja napisałem wyżej?

Dziękuję za odpowiedz
Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Re: marginrequire

Nieprzeczytany post autor: personov »

Ta funkcja nic nie oblicza. Wskazuje jedynie to co podaje broker. Jeśli broker się pomyli lub poda nieprawdę to też Ci to wskaże.
Informacja MARGINREQUIRED podaje ile będzie Cię kosztował jeden lot danego instrumentu podany w walucie depozytowej.
Solą życia jest kasa.

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: marginrequire

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

Tak to wiem, że podaje kwotę, zatem jeśli podaje to broker to znaczy, że taką kwotę pobierze jako depozyt zabezpieczający?
i nie ma sensu liczyć we własnym zakresie? po za tym, żeby liczyć z tej funkcji ile np. mnie wyniesie 0.42 czy 1.62 lot'a odpowiednio mnożąc czy dzieląc liczby.

ODPOWIEDZ