DayTrading: Wtorek 31.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 cze 2016, 00:00

Wzrost
8
62%
Bez zmian
2
15%
Spadek
3
23%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 31.05.2016

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 31.05.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

lutek pisze:
fx-technik pisze:Dzisiaj, jak kto się nie załapał na Frankfurt, to teraz może sobie czekać do jutra.
Wielkich ruchów na DAX nie ma się czego spodziewać.
A na pewno nie Longi, dzisiaj, tzn. teraz.
Dałem dzisiaj sygnał na dax mam nadzieje ze ktos zarobił :)
OK. Jak będzie duże S to też daj sygnał, bo zwariuje od tej giełdy :)
PS. DAX zawsze szczytuje jakimś mega pinbarem, ostrym szarpnięciem, a taki płaski wykres kompletnie do niego nie pasuje... Znaczy, że będzie jakis poziom jeszcze wyżej... pewnie 10422. Tylko już tydzień nie było żadnej korekty... Bez korekty tam pojadą? Powinna być teraz korekta np. do 10193 i potem w góre, żeby to jakoś wyglądąło. I jak będzie korekta, to musi być teraz, właśnie od tego poziomu 10350. A jak przejdą, to pójdą dalej do 10422.

Na ropie Brent to na h4 sporo widać.. wczoraj formacja nietoperza, potem rozszerzająca chorągiewka (kolejny raz prowzrostowa), a teraz kolejny nietoperz (drugie ramie). Jedziemy w góre. WTI jakoś dziwnie lata.. Nie klepnęli dolnej bandy, wszystko na środku ustawione..

Na SP500 nie po to szli tak wysoko, żeby nie klepneli szczytu.. Zrobią szczyt, walną jakiegoś pinbara na przynętę, że niby hossa wraca i trzeba sie pakować w grubą S po prostu. Oczywiście na razie wygląda to wzrostowo, ale na miedzi też tak było, że hossa wraca i zaraz zrobią nowe szczyty, pójdą nie wiadomo gdzie, ..a skończyło się jak zwykle.. Mogą podbić całkiem sporo, ale jak FED zabierze im zaraz pieniążki to też będą tak ciągneli? Nie sądzę.. :) PS. To będzie na pewno skoordynowane z ropą, więc trzeba śledzić ropę przede wszystkim.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Hello

Option expiries 10 am NY cut today 31 May
USDJPY: 109.00 (USD 2.37bln), 109.50 (386m), 110.00 (273m), 111.00 (956m), 111.15 (332m), 111.30 (230m), 111.50 (210m), 112.36 (450m)
EURUSD: 1.1000 (EUR 527m), 1.1070 (222m), 1.1150 (299m), 1.1190 (298m), 1.1200 (583m), 1.1210 (251m), 1.1300 (1.76bln)
AUDUSD: 0.7100 (AUD 211m), 0.7200 (339m)
USDCAD: 1.3000 (USD 241m), 1.3200 (1.18bln), 1.3400 (343m)
EURJPY: 123.00 (EUR 231m)

Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 08:55 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Dzis rynek pokazuje z trendem S na eurodolarze. Do uslyszenia:-)

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

dianaT pisze:witam,zajmuje sie prowadzeniem kont osob nie potrafiacych utrzymac stabilnych zyskow na forex ,prowadze rowiez mentoring ,majacy na celu nabycie nawykow przez tradera ,potrzebnych aby zarabiac na tym rynku,jesli jestes zainteresowany odpisz.pzdr

Uważajcie na potencjalne oszustwo. Pani Diana proponuje ,że poprowadzi nasz rachunek. Pociągnięta trochę bardziej za język o szczegóły twierdzi ,że będzie nam zarabiać 5% dziennie z czego chce połowe, ale w ewentualnych stratach nie chce partycypować. Przelewy chce codziennie. Ma ponoć pełno zadowolonych klientów. NIe stety nie może ujawnić jakich. Umowy niestety nie chce podpisywac a po prośbie o jej projekt zerwała kontakt :mrgreen:

Jak dla mnie to niezły interes Pani diana sobie wymyśliła....50% zarobku od byle jakiego strzała bez ryzyka, jak pójdzie to kasa leci, a jak nie no coż "taki jest forex i straty sie zdarzają" jak mi napisała.

Wiem ,ze wiekszość się nie da nabrać...informacja głównie dla nowicjuszy. Pani diana spamuje PM'y

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Jak zwykle drobna przecena ropy z rana, robiona przez Europę.. Już odbijają. Wszystko to bardzo niewielkie ruchy..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

shogomad pisze:
dianaT pisze:witam,zajmuje sie prowadzeniem kont osob nie potrafiacych utrzymac stabilnych zyskow na forex ,prowadze rowiez mentoring ,majacy na celu nabycie nawykow przez tradera ,potrzebnych aby zarabiac na tym rynku,jesli jestes zainteresowany odpisz.pzdr

Uważajcie na potencjalne oszustwo. Pani Diana proponuje ,że poprowadzi nasz rachunek. Pociągnięta trochę bardziej za język o szczegóły twierdzi ,że będzie nam zarabiać 5% dziennie z czego chce połowe, ale w ewentualnych stratach nie chce partycypować. Przelewy chce codziennie. Ma ponoć pełno zadowolonych klientów. NIe stety nie może ujawnić jakich. Umowy niestety nie chce podpisywac a po prośbie o jej projekt zerwała kontakt :mrgreen:

Jak dla mnie to niezły interes Pani diana sobie wymyśliła....50% zarobku od byle jakiego strzała bez ryzyka, jak pójdzie to kasa leci, a jak nie no coż "taki jest forex i straty sie zdarzają" jak mi napisała.

Wiem ,ze wiekszość się nie da nabrać...informacja głównie dla nowicjuszy. Pani diana spamuje PM'y
Jakie oszustwo 1 200 % rocznie to normalne zarobki na Forexie :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dzińdbory ; )

http://www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-chc ... 04346.html

tak na serio to ten KNF ciekawe dla foreksowcow rzeczy chce wprowadzic : ) ... ale podejrzewam, ze brokerzy PL sobie to i tak odbiją jakoś ; )

a co do DT, to znowu długa na rzeźniku, po tym pinie na m5 co to był :)

http://invst.ly/1t33y

dobrych trejdów!

bless
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pedro pisze:dzińdbory ; )

a co do DT, to znowu długa na rzeźniku, po tym pinie na m5 co to był :)

http://invst.ly/1t33y

dobrych trejdów!

bless
:564:
niech i tak przybędzie,

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

i coś o dużych lotach
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Duzi-gr ... 04525.html

-- Dodano: 31 maja 2016, 09:53 --

@Tomasz: już po wszystkim, to nie była dobra decyzja... bo jeden pin na m5 wiosny nie czyni ;) ... mogłem wyjśc na mini plus, ale nie ma co płakać... : )

mam ochotę na jakiegoś krosa dziś... euraud i gbpaud coś poszukam :)

-- Dodano: 31 maja 2016, 09:54 --

dupa, tam się też spóźniłem :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany