DayTrading: Piątek 27.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 maja 2016, 00:00

Wzrost
3
25%
Bez zmian
4
33%
Spadek
5
42%

Liczba głosów: 12

Kazik
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 27.05.2016

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

shogomad pisze:Jedyna sytuacja w której wyobrażam sobie trzymanie 100 000 zł na rachunku u brokera to gdy ktoś regularnie gra np na dax 200 lotami a te 100 000 to 1% z jego kapitału na gre na FX w wysokości 10 000 000 zł . Całkowity majątek takiego pacjenta to zapewne 30 000 do 50 000 z czego ponad połowa w ciężko zbywalnych aktywach ( fail -safe ).

Jeżeli ktoś ma tylko 100 000 zł na inwestycje i trzyma je u broka to jest dla mnie ignorantem a być może nawet idiotą, do tego bez instynktu samozachowawczego.

100% racji.
Ale są debile co myślą, że SL chroni przed wszystkim. Nawet innym wciskają głupotę.
Znam kilka innych przykładów, takich jak np. zmiana wysokości zabezpieczenia X 3 w przerwie
Świątecznej bo nie masz możliwości dopłacić (banki nieczynne).
To jest kurestwo o którym trzeba wiedzieć, bo nawet jak zarabiasz to kasę zabiorą.
(syndrom zielonego stolika). z wyścigów samochodowych.........

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Było na forum trochę specjalistów od franka.
Przestali się jednak udzielać, albo zmienili nicki.
The only way is up

Kazik
Gaduła
Gaduła

(syndrom zielonego stolika). z wyścigów samochodowych......

Jeszcze dopowiem dla młodych, skąd się wziął ..."syndrom zielonego stolika"... znaczy powiedzenie.
Kiedyś dawno temu, był taki "przepis", że nie wolno było stosować tłoków(specjalnej konstrukcji)/innych podzespołów w aucie na wyścigach.
Co niby podnosiło walory auta.
Każdy uczestnik miał prawo złożyć protest
Takie" Liberrum Veto" (historia)
Zapytanie, kto da sobie rozebrać silnik aby udowodnić, że ma takie tłoki jak w regulaminie.

Dlatego wyniki zawodów rozstrzygano przy "zielonym stoliku"
Ganc jak na FX.

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

zielony stolik- ...kiedyś na KJS-ie nie zdobyłem pierwszego miejsca bo dostałem karę 5 sekund za przewrócony pachołek. Przejechałem przez wąską bramkę z małych pachołków tak szybko, że podmuch przewrócił jeden z pachołków i mimo świadków zdarzenia sędzia pozostał nieugięty i mimo protestu uznał, że pachołek się przewrócił zatem kara musi być a nieistotne, że auto go nie zahaczyło ......

SL - realizuje się po pierwszej dostępnej cenie jeżeli będzie dostępna i jeżeli cena przejdzie przez SL
są podobno brokerzy, którzy mają wpisane w umowie MC 30% czy brak możliwości ujemnego salda, pytanie jaki mają spready przy takim koncie?
z drugiej strony zależy też na jakim interwale ktoś gra bo jak na większym to lepiej zapłacić za tą gwarancję ujemnego konta umniejszając zysk(wyższym spreadem) i ryzykować tylko kasę z konta u broka a nie cały swój majątek

Kazik
Gaduła
Gaduła

[quote="mario_M"]zielony stolik- ...kiedyś na KJS-ie nie zdobyłem pierwszego miejsca bo dostałem karę 5 sekund za przewrócony pachołek. Przejechałem przez wąską bramkę z małych pachołków tak szybko, że podmuch przewrócił jeden z pachołków i mimo świadków zdarzenia sędzia pozostał nieugięty i mimo protestu uznał, że pachołek się przewrócił zatem kara musi być a nieistotne, że auto go nie zahaczyło ......

SL - realizuje się po pierwszej dostępnej cenie jeżeli będzie dostępna i jeżeli cena przejdzie przez SL
są podobno brokerzy, którzy mają wpisane w umowie MC 30% czy brak możliwości ujemnego salda, pytanie jaki mają spready przy takim koncie?
z drugiej strony zależy też na jakim interwale ktoś gra bo jak na większym to lepiej zapłacić za tą gwarancję ujemnego konta umniejszając zysk(wyższym spreadem) i ryzykować tylko kasę z konta u broka a nie cały swój majątek[/quote]

Przeczytaj jeszcze raz co pisałem. I inni piszą.
..." ryzykować tylko kasę z konta u broka a nie cały swój majątek"...

Jak masz u broka 1000 zł to znaczy, że możesz stracić X 10 lub więcej.

To tak jak ten koleś co miał 100k a komornik chce 1 mln.
to tak samo jak na wyścigach,... niby wygrywasz... a Cię dymają.

Tutaj dymają razy X 10 co najmniej.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Kazik pisze:
mario_M pisze:zielony stolik- ...kiedyś na KJS-ie nie zdobyłem pierwszego miejsca bo dostałem karę 5 sekund za przewrócony pachołek. Przejechałem przez wąską bramkę z małych pachołków tak szybko, że podmuch przewrócił jeden z pachołków i mimo świadków zdarzenia sędzia pozostał nieugięty i mimo protestu uznał, że pachołek się przewrócił zatem kara musi być a nieistotne, że auto go nie zahaczyło ......

z drugiej strony zależy też na jakim interwale ktoś gra bo jak na większym to lepiej zapłacić za tą gwarancję ujemnego konta umniejszając zysk(wyższym spreadem) i ryzykować tylko kasę z konta u broka a nie cały swój majątek[/quote]

Przeczytaj jeszcze raz co pisałem. I inni piszą.
..." ryzykować tylko kasę z konta u broka a nie cały swój majątek"...

Jak masz u broka 1000 zł to znaczy, że możesz stracić X 10 lub więcej.

To tak jak ten koleś co miał 100k a komornik chce 1 mln.
to tak samo jak na wyścigach,... niby wygrywasz... a Cię dymają.

Tutaj dymają razy X 10 co najmniej.
Jak ktoś bez wyobraźni korzysta z lewara to tak własnie kończy. To lewar wykańcza głupków a nie rynek. Rych franka był nie większy niż 23%. To jakaś rewelacja? W stosunku do indexów giełdowych i surowców żadna. Juz nie wspominając o kursach akcji. Jak ktoś lewaruje depo bez wyobraźni to tak kończy. No ale scalperów to nie przekonuje. To niech potem nie płaczą.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Cblondyn pisze:
Jak ktoś bez wyobraźni korzysta z lewara to tak własnie kończy. To lewar wykańcza głupków a nie rynek. Rych franka był nie większy niż 23%. To jakaś rewelacja? W stosunku do indexów giełdowych i surowców żadna. Juz nie wspominając o kursach akcji. Jak ktoś lewaruje depo bez wyobraźni to tak kończy. No ale scalperów to nie przekonuje. To niech potem nie płaczą.
no mnie na ten przykład smuci, że w PL możliwość lewarowania obniżono ustawowo ... mnie tam 1:500 nie przeraża : ) ...

lewar piękna sprawa :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Kanecione
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kanecione »

Co tam dzisiaj trejdujecie??:)bo u mnie to głupawki można dostać w góre i do dółu bujando bajlando....

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Kanecione pisze:Co tam dzisiaj trejdujecie??:)bo u mnie to głupawki można dostać w góre i do dółu bujando bajlando....
krótka na eurusd od 1.1195, na 0 zabezpieczony i strata z długiej na rzeźniku :)
jeżeli edi do 13 nie zejdzie ponizej 1.1170 to zamykam na tym co będzie : )

ja to np tak dzisiaj wyglądam : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

pedro pisze:
Kanecione pisze:Co tam dzisiaj trejdujecie??:)bo u mnie to głupawki można dostać w góre i do dółu bujando bajlando....
krótka na eurusd od 1.1195, na 0 zabezpieczony i strata z długiej na rzeźniku :)
jeżeli edi do 13 nie zejdzie ponizej 1.1170 to zamykam na tym co będzie : )

ja to np tak dzisiaj wyglądam : )
No własnie piątek ma to do siebie, że wielu graczy zamyka pozycje na weekend i czeka na nowy tydzień.

Zablokowany