DayTrading: Środa 25.05.2016
Re: DayTrading: Środa 25.05.2016
Kurcze, chyba muszą zrobić jutro jakąś korektę tego wszystkiego?? Ciągle pionem w góre lecą???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
fx-technik pisze: Ale, chodzi nam o DT, a nie pierdzielenie przez 24h nad niczym, co nie ma mocy trendowej.
Wcześniej (parę lat wstecz), w dziale dt pisaliśmy tez o długoterminowych prognozach. Stąd nie wszyscy wiedzą o jakim interwale mowa co do korekty czy impulsu. na m15 będzie impuls na h1 to już tylko korekta
Wiem o co chodzi, przejrzałem cały wątek dzisiejszyfx-technik pisze:
Nowy500,
Ale tu nie o Kiwi chodzi wcale.
Tu chodzi o to, co wyżej napisałem.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Panowie, procesja jutro... iść - porzucać kwiatkami, popatrzeć jak prowadzą Księdza z pucharem... odpuścić sobie trochę.
Od kilku dni zamiast wpisywać treści zgodne z wątkiem forum to trwa przepychanka słowna
Każdy inwestuje jak potrafi najlepiej i z założeniem żeby zarobić a nie przegrać.
Kto jakie metody stosuje - jego sprawa
Przypomnę, że każdy wątek tego forum zaczyna się od wpisu admina o zasadach panujących. Proponuję szanujmy to i siebie na wzajem i dzielmy się najlepszymi radami tak aby każdy znalazł coś dla siebie.
A jak już naprawdę chcecie pomachać szabelkami proponuję stworzyć oddzielny wątek na NAVI i wówczas wolna amerykanka.
Od kilku dni zamiast wpisywać treści zgodne z wątkiem forum to trwa przepychanka słowna

Każdy inwestuje jak potrafi najlepiej i z założeniem żeby zarobić a nie przegrać.
Kto jakie metody stosuje - jego sprawa

Przypomnę, że każdy wątek tego forum zaczyna się od wpisu admina o zasadach panujących. Proponuję szanujmy to i siebie na wzajem i dzielmy się najlepszymi radami tak aby każdy znalazł coś dla siebie.
A jak już naprawdę chcecie pomachać szabelkami proponuję stworzyć oddzielny wątek na NAVI i wówczas wolna amerykanka.
"Logika zaprowadzi cię z punktu A do punktu B, wyobraźnia zaprowadzi cię wszędzie"
- fx-technik
- Fanatyk
Jest cały czas prowzrostowo.Rafal152 pisze:Świeżak44 pisze:Możę teraz S na ropę, chyba już mają dosyć..
ChybaPatrz co wykres pokazuje a nie bo może
![]()
Nikt ci nie powie jak grać i kiedy . Jak bym miał brać teraz S to po 49.50 SL na 49.75 TP 47.70 ale ja wole poczekać na zejście poniżej 48.60
A taki ruch w dół na danych, na H1, to tylko kupować jak najniżej, było trzeba.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
- nowy joker
- Pasjonat
CZAS NA SP500 wjazd z s-kami narazie powoli !!!
co myslicie o gj? dla mnie intraday sell troche nizej postaram sie kupic midterm albo longterm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Oj, a ja myśle że to najlepszy moment! Nie przebiją tej lini bez danych. Poza tym widzę teraz konsolę, która jest tak jakby grzbietem wielkiego niedźwiedzia. Chyba zaryzykuję..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
fx-technik pisze:Jest cały czas prowzrostowo.Rafal152 pisze:Świeżak44 pisze:Możę teraz S na ropę, chyba już mają dosyć..
ChybaPatrz co wykres pokazuje a nie bo może
![]()
Nikt ci nie powie jak grać i kiedy . Jak bym miał brać teraz S to po 49.50 SL na 49.75 TP 47.70 ale ja wole poczekać na zejście poniżej 48.60
A taki ruch w dół na danych, na H1, to tylko kupować jak najniżej, było trzeba.
Mamy odmienne metody gry , Ja po takiej M30 i 4H świecy nigdy nie podłoże się pod L zwłaszcza że wybroniła ważnego oporu.
Nigdy nie gram na danych i zawsze czekam 30 minut żeby zobaczyć która strona wygrała walkę i się dołanczam do ruchu .
- fx-technik
- Fanatyk
Zwróćcie uwagę na ostatnią górkę na tym poziomie, na którym teraz jesteśmy.
Według tego ok. $52 Cash (Spot).Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2016, 20:12 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
zupełnie nie dobryŚwieżak44 pisze:Dobry moment na S na Ropę???? chyba dobry???