DayTrading: Poniedziałek 23.05.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Poniedziałek 23.05.2016
Słuchaj Farciarz...
Czy ja komuś każę grać kontrtrendowo?
Graj sobie co chcesz, tylko nie mów innym co mają grać.
I nie bądź w gorącej wodzie kąpany.
Rynek musi zrobić swoje.
Retest rzecz normalna.
Jak na razie, to rynek nie dotarł do Low z 19-tego.
Nie zanegował tego Low nowym Low.
Czy ja komuś każę grać kontrtrendowo?
Graj sobie co chcesz, tylko nie mów innym co mają grać.
I nie bądź w gorącej wodzie kąpany.
Rynek musi zrobić swoje.
Retest rzecz normalna.
Jak na razie, to rynek nie dotarł do Low z 19-tego.
Nie zanegował tego Low nowym Low.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ja nie potrafię na razie czytać ze świeczek, ale próbowałem i wiem, że np. długie knoty ku górze mają ogromne znaczenie, wskazują przyszłe wzrosty do tego poziomu. Przerobiłem to na miedzi, na samym początku grania. Ja teraz stosuje czyste AT. Opory, wsparcia, bandy mam wyznaczone od dawna i one działają. Doszły pinie Pivota, z tego waszego wskaźnika PPV1.01, które mi się pokryły z niektórymi starymi. Tak więc ja mam to wszystko rozrysowane, cena porusza się między liniami, które dawno mam narysowane. Odczytuje kształt formacji, czy wzrostowa, czy już nie, patrzę gdzie może upaść, jak daleko są linie, patrze na skojarzone wykresy (dax=sp500, wti=brent,) i jak wszystko się zgadza to dopiero próbuje wyczekać do końca aż zacznie spadać, albo złapać jakiś podskok przed spadkiem.. a szukam pozycji na mocne spadki, tuż nad taką linią, albo bandą. Niestety teraz drobią, kręcą się w miejscu, a ja potrzebuję dużego ruchu. W takich warunkach bardzo ciężko jest coś ugrać. A czy to jest skuteczne? Dziś powiedziałem, że bez USA DAX wyżej nie pójdzie, bo SP500 doszedł do bandy na kontraktach, zamin się giełda w USA otworzyła.. To było proste. I znów spadli na spód konsolety... miąłem rację.fx-technik pisze:-
Wszystko piknie i fajnie.
Ale jak to się ma do systemu transakcyjnego?
Będziesz otwierał pozycje na czuja?
Według jakich zasad i reguł?
Na podstawie swoich odczuć i opinii?
Wtedy lepiej kupić w kantorze, potrzymać i sprzedać.
Albo odwrotnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
jaki macie spred np: na eurpln? 25 to dużo?
- fx-technik
- Fanatyk
Wybacz, ale na taki wykres tutaj mówią "pierdylion kresek".Świeżak44 pisze:Ja nie potrafię na razie czytać ze świeczek, ale próbowałem i wiem, że np. długie knoty ku górze mają ogromne znaczenie, wskazują przyszłe wzrosty do tego poziomu. Przerobiłem to na miedzi, na samym początku grania. Ja teraz stosuje czyste AT. Opory, wsparcia, bandy mam wyznaczone od dawna i one działają. Doszły pinie Pivota, z tego waszego wskaźnika PPV1.01, które mi się pokryły z niektórymi starymi. Tak więc ja mam to wszystko rozrysowane, cena porusza się między liniami, które dawno mam narysowane. Odczytuje kształt formacji, czy wzrostowa, czy już nie, patrzę gdzie może upaść, jak daleko są linie, patrze na skojarzone wykresy (dax=sp500, wti=brent,) i jak wszystko się zgadza to dopiero próbuje wyczekać do końca aż zacznie spadać, albo złapać jakiś podskok przed spadkiem.. a szukam pozycji na mocne spadki, tuż nad taką linią, albo bandą. Niestety teraz drobią, kręcą się w miejscu, a ja potrzebuję dużego ruchu. W takich warunkach bardzo ciężko jest coś ugrać. A czy to jest skuteczne? Dziś powiedziałem, że bez USA DAX wyżej nie pójdzie, bo SP500 doszedł do bandy na kontraktach, zamin się giełda w USA otworzyła.. To było proste. I znów spadli na spód konsolety... miąłem rację.fx-technik pisze:-
Albo odwrotnie.

To jest twoje, więc dopóki nad tym panujesz, to dobrze.
Wiesz, prawie każdy trader nowicjusz tak ma, że zawsze wie i zawsze mówił, że tak będzie.
To nadal nie jest system transakcyjny, w którym zawsze wiesz co zrobisz, gdy to, a co zrobisz, gdy tamto, itd.
Ty nie jesteś wcale nietypowy.
Byli tacy przed tobą i będą po tobie, też.
W tradingu nie jest istotne co robisz, gdy ci idzie dobrze.
W tradingu jest istotne co zrobisz, gdy zaczniesz tracić!
Większość ludzi oddaje więcej niż zarobili.
I się dziwią, że tracą...
Swieżak musisz znaleźć jakieś zagrania które zdają egzamin i na nich zarabiasz wcale nie musi to być jakaś książkowa formacja . Zobacz ilu ludzi na tym forum a każdy gra co innego i chyba każdy zarabia . Czytałem o gościu który grał na Forexie na podstawie migracji mrówekŚwieżak44 pisze:Ja nie potrafię na razie czytać ze świeczek, ale próbowałem i wiem, że np. długie knoty ku górze mają ogromne znaczenie, wskazują przyszłe wzrosty do tego poziomu. Przerobiłem to na miedzi, na samym początku grania. Ja teraz stosuje czyste AT. Opory, wsparcia, bandy mam wyznaczone od dawna i one działają. Doszły pinie Pivota, z tego waszego wskaźnika PPV1.01, które mi się pokryły z niektórymi starymi. Tak więc ja mam to wszystko rozrysowane, cena porusza się między liniami, które dawno mam narysowane. Odczytuje kształt formacji, czy wzrostowa, czy już nie, patrzę gdzie może upaść, jak daleko są linie, patrze na skojarzone wykresy (dax=sp500, wti=brent,) i jak wszystko się zgadza to dopiero próbuje wyczekać do końca aż zacznie spadać, albo złapać jakiś podskok przed spadkiem.. a szukam pozycji na mocne spadki, tuż nad taką linią, albo bandą. Niestety teraz drobią, kręcą się w miejscu, a ja potrzebuję dużego ruchu. W takich warunkach bardzo ciężko jest coś ugrać. A czy to jest skuteczne? Dziś powiedziałem, że bez USA DAX wyżej nie pójdzie, bo SP500 doszedł do bandy na kontraktach, zamin się giełda w USA otworzyła.. To było proste. I znów spadli na spód konsolety... miąłem rację.fx-technik pisze:-
Albo odwrotnie.

Jedyne co ci mogę poradzić to żebyś grał min 1/2 czyli załóżmy jak otwierasz pozycje i ustawisz SL 10 pipsów to TP 20
I graj przez miesiąc tylko takie zagrania to nawet jak twoja skuteczność będzie 4 trafione na 6 pudeł to i tak będziesz do przodu

- fx-technik
- Fanatyk
Chyba, że wpadniesz w serię np. 10 SL pod rząd.
Co wtedy zrobisz?
A, co zrobisz, gdy wtedy psychicznie wpadniesz w tzw. tumiwisizm, i konto stopnieje?
Bo wtedy jest stan totalnej zwiechy i klikasz gdzie popadnie...
-- Dodano: 23 maja 2016, 19:49 --
ŁOŁ, Longi na Edku zarabiają! Oba targety zaliczone!
Nieźle, jak na farta!
Co wtedy zrobisz?
A, co zrobisz, gdy wtedy psychicznie wpadniesz w tzw. tumiwisizm, i konto stopnieje?
Bo wtedy jest stan totalnej zwiechy i klikasz gdzie popadnie...
-- Dodano: 23 maja 2016, 19:49 --
ŁOŁ, Longi na Edku zarabiają! Oba targety zaliczone!
Nieźle, jak na farta!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czekam, aż na giełdach będzie coś się działo , bo takie dreptanie w miejscu to nie są dobre warunki dla świeżaków
Jedna z moich głównych zasad brzmi, że jak są duże wahania ceny, zawracają po 30 razy w to samo to, ja wtedy nie gram...Szkoda nerwów i czasu, a zarobek i tak będzie niewielki. Lepiej poświęcić ten czas na analizę sytuacji w dalszym okresie niż szarpać sie o parę pipsów. Lepsze okazje i tak przyjdą i wtedy będę próbował.
-- Dodano: 23 maja 2016, 20:43 --
Jutro ważny dzień. Sporo danych: dane z Niemiec- PKB, sprzedaż nieruchomości w USA a na wieczór Ropa.. Ciekawe jak będą grać. Może będą mocno podbijać pod te dane, jak będa dobre..Na ropie rano mogą zdołować, a potem ciągnąć i ustawiać się gdzieś pod szczytem. Takie scenariusze mogą być. Dziś fajnie to rozegrali na DAX-ie, jakby według planu- dane-reakcja.

-- Dodano: 23 maja 2016, 20:43 --
Jutro ważny dzień. Sporo danych: dane z Niemiec- PKB, sprzedaż nieruchomości w USA a na wieczór Ropa.. Ciekawe jak będą grać. Może będą mocno podbijać pod te dane, jak będa dobre..Na ropie rano mogą zdołować, a potem ciągnąć i ustawiać się gdzieś pod szczytem. Takie scenariusze mogą być. Dziś fajnie to rozegrali na DAX-ie, jakby według planu- dane-reakcja.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2016, 20:44 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
No tak, to jest tak w przedszkolu i podstawówce tradingu.Świeżak44 pisze:Czekam, aż na giełdach będzie coś się działo , bo takie dreptanie w miejscu to nie są dobre warunki dla świeżakówJedna z moich głównych zasad brzmi, że jak są duże wahania ceny, zawracają po 30 razy w to samo to, ja wtedy nie gram...Szkoda nerwów i czasu, a zarobek i tak będzie niewielki. Lepiej poświęcić ten czas na analizę sytuacji w dalszym okresie niż szarpać sie o parę pipsów. Lepsze okazje i tak przyjdą i wtedy będę próbował.
Powiem ci tylko, że 5 pips to może być gruba kasa!
Ale, ogólnie dobrze robisz.
- akukaracza
- Stały bywalec
Witam, możecie polecić brokera z dobrym swapem na S USDTRY?
Tylko zarejestrowani w PL..
W tej chwili mam konto w XTB, wychodzi ok 57zł/dzień za lota...
Tylko zarejestrowani w PL..
W tej chwili mam konto w XTB, wychodzi ok 57zł/dzień za lota...
- fx-technik
- Fanatyk
Pozdrów Marcina (loose-wawa)!akukaracza pisze:...