DayTrading: Poniedziałek 23.05.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 23.05.2016
Ale moga być pomocne po to tu jesteśmy:)
- fx-technik
- Fanatyk
Bardzo błędne myślenie, Kanecione!Kanecione pisze:Ale moga być pomocne po to tu jesteśmy:)
Owszem, elementy wiedzy, PA, SD, SR, AT, ale nie opinie, nigdy!!!
Ktoś coś wyrysuje, ty uznasz że to ma sens, a rynek ma to w dupie!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
A tak w skrócie?fx-technik pisze:
Popyt i podaż tworzą charakterystyczne układy na wykresie.
Rynek daje wiele sygnałów i podpowiedzi, tylko trzeba się trochę pouczyć i czasu poświęcić!

Generalnie to jest bardzo ciekawy temat: praktyczne sygnały do spadków i wzrostów. Szkoda, że nie jest gdzieś to spisane..
-- Dodano: 23 maja 2016, 14:41 --
Teraz jak spojrzałem na DAX-a, to też widać RGR.. Coś chyba raczej nie bezie kolejnego wybicia..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak pewne układy świecowe dają duże PRAWDOPODOBIEŃSTWO danego ruchu ale to nie oznacza 100% że tak będzie .Świeżak44 pisze:A tak w skrócie?fx-technik pisze:
Rynek daje wiele sygnałów i podpowiedzi, tylko trzeba się trochę pouczyć i czasu poświęcić!Pisaliście w piątek o formacji "Bullish III" na EDku, ale się jakoś nie odpala.. W teorii wygląda cąłkiem logicznie, ale może są jeszcze inne sygnały, które są niezbędne. Może czekają na giełdy? Edek pójdzie w góre i jednocześnie DAX w dół i SP500 w dół. Albo jeszcze jakoś inaczej? Może SP500 w górę a DAX w dół?? Coś jest nie tak.. W USA muszą przełamać kanał spadkowy , żeby pójść w górę i to jest problem.. I wszyscy na to czekają. Teraz ropa chodzie podług SP500, a jeszcze niedawno bywało odwrotnie. Co wymyślą amerykanie? Chyba spadną po prostu.. http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/127635
Generalnie to jest bardzo ciekawy temat: praktyczne sygnały do spadków i wzrostów. Szkoda, że nie jest gdzieś to spisane..
W takiej sytuacji nic tylko napisać EA do tych układów i sam będzie zarabiał miliony .

- fx-technik
- Fanatyk
Pisałem:Świeżak44 pisze:A tak w skrócie?fx-technik pisze:
Rynek daje wiele sygnałów i podpowiedzi, tylko trzeba się trochę pouczyć i czasu poświęcić!Pisaliście w piątek o formacji "Bullish III" na EDku, ale się jakoś nie odpala.. W teorii wygląda cąłkiem logicznie, ale może są jeszcze inne sygnały, które są niezbędne. Może czekają na giełdy? Edek pójdzie w góre i jednocześnie DAX w dół i SP500 w dół. Albo jeszcze jakoś inaczej? Może SP500 w górę a DAX w dół?? Coś jest nie tak.. W USA muszą przełamać kanał spadkowy , żeby pójść w górę i to jest problem.. I wszyscy na to czekają. Teraz ropa chodzie podług SP500, a jeszcze niedawno bywało odwrotnie. Co wymyślą amerykanie? Chyba spadną po prostu.. http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/127635
Supply and Demand - Sam Seiden
Ross Hook - Joe Ross
Wygooluj sobie.
Formacje świec japońskich wygoogluj sobie.
I tak jak Rafał pisze, nic nie jest na 100%.
Ktoś coś wyrysuje, ty uznasz że to ma sens, a rynek ma to w dupie![/quote]
Nie podejmuję decyzji na podstawie rysunkow kogos tam jedynie je analizuje i obserwuje..gdyby tak bylo to bym wszedl w rzeźnika po 158,900:)
Nie podejmuję decyzji na podstawie rysunkow kogos tam jedynie je analizuje i obserwuje..gdyby tak bylo to bym wszedl w rzeźnika po 158,900:)
NA ropie brent sytuacja jak z 06.05.16 z godziny ~10.00... Zobaczcie na H4.. Tylko nie było takich szpil w górę.
PS. Pewnie czekają na Wskaźnik PMI dla przemysłu (May) o 16.00.
PS. Pewnie czekają na Wskaźnik PMI dla przemysłu (May) o 16.00.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2016, 15:04 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
-
- Gaduła
pytanie do jedynych oswieconych z kozak trading. Nadal widzicie wzrosty na edku?
na dziś koniec lekcji. Bawcie się dalej w piaskownice. Jutro wracamy z kolejna lekcja. Inwestujacy z trendem

Niektórzy tutaj to dużo piszą, nawet w weekendy, ale wynika z tego niewiele, jak widać SL 1.1250 jednak tak niewyobrażalnie nisko, wystarczył...i co teraz dalej wzrosty 
ach znowu ten fart...

ach znowu ten fart...
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.