DayTrading: Piątek 20.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 maja 2016, 00:00

Wzrost
10
53%
Bez zmian
4
21%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

banan_czikita pisze:Od 3 tygodni kazda S na edku zarabia a w tym czasie tylko dwie swieczki dzienne byly wzrostowe iec nawet w kontekscie DT tylko S ma sens.[...]

Czytałeś mojego posta o kontekście ? Bo właśnie o niego tu się rozchodzi. A dokładnie o kontekst danego dnia bo w dziale DT jesteśmy. To ,że edek leci do 1.10 to w miarę oczywiste jest, chodzi o to że są dni jak wczoraj gdzie na L można zarobić ( niektórzy nawet 2 razy w ciągu dnia ).

I malunki FX-technika tyczą sie tradów w kontekście DT. Jego trady trwają minuty, max godziny, pomimo ,że na jego malunkach widać dłuższy okres czasu, czasem nawet dni. Gdyby wkleił obrazek ze swoją miarką na m1 czy m5 to nic by nie było widać właśnie przez brak kontekstu. Czego ty tu nie rozumiesz ?

Nabijanie sie z kogoś ,ze zagrał L na edku i zarobił mimo ,że na daily sa spadki (sa spadki, zwróć uwage ,że nie pisze trend spadkowy ! ) to pomyłka, ale nie tej osoby, tylko twoja w wyborze działu.
2016-05-20 08_14_10.png
...załoze sie o whiskey ,że w drodze na dół do 1.10 jestem w stanie grać same L i zarobić maks kilkugodzinnymi tradami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

kabel m30

luka bessy będzie dobrym miejscem na otwarcie L

-- Dodano: 21 maja 2016, 14:24 --

h4 - ten przedział powinien być trudny do pokonania

.............................................................................................
W środę kształt świecy tygodniowej był zdecydowanie prowzrostowy
nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, aby struktura która rysuje się
w środku tygodnia przetrwała do końca tygodnia
.............................................................................................
Referendum w Wielkiej Brytanii coraz bliżej, największy wpływ wynik
głosowania wpłynie na EUR/USD, a nie na GBP/USD.
Głosowanie za opuszczeniem unii europejskiej wywoła lawinę na edku
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 14:33 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

shogomad pisze:
...załoze sie o whiskey ,że w drodze na dół do 1.10 jestem w stanie grać same L i zarobić maks kilkugodzinnymi tradami

To chyba logiczne, że bez żadnej korekty nie spadnie do takiego poziomu, chyba że po ogłoszeniu FED o stopach procentowych.
Tak czytam te wasze codzienne dyskusje i się zastanawiam po co te kłótnie. Każdy chce udowodnić, że wie lepiej. Zarabiasz na S ? To super. Zarabiasz na L? To też super. Na rynku potrzebne są dwie strony : kupno i sprzedaż. I tego nikt nie przeskoczy. Ale to przecież wszyscy wiedzą :)

PS. FX-technik (czy tam dadas, nie wiem czemu masz inny nick) postaraj się jakoś wyjaśnić to co wrzucasz. Dla mnie jest to mega nieczytelne ( i pewnie nie tylko dla mnie ). Masz wiedzę więc ją przekaż innym a na pewno z tego skorzystają.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

leechang pisze:
PS. FX-technik (czy tam dadas, nie wiem czemu masz inny nick) postaraj się jakoś wyjaśnić to co wrzucasz. Dla mnie jest to mega nieczytelne ( i pewnie nie tylko dla mnie ). Masz wiedzę więc ją przekaż innym a na pewno z tego skorzystają.
Jest dużo Jego materiałów, wystarczy się z tym zapoznać, ja niestety nie mam na to czasu

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Shogomad - o czym Ty piszesz. Wielbisz goscia ktory uwaza sie za guru i na kazdym kroku pisze o swojej doskonalosci i ponadprzecietnosci a wczoraj pokazal statement z poziomem absolute drawdown prawie 25%. Wiesz co to oznacza? Ze mial 25% ponizej poczatkowego depozytu. Ktory powazny trader dopuszcza do takiej straty? Bez zaglebiania sie widac ze koles ma depo moze 2,3 tys, no niech bedzie z 10 tys. Bo jakby mial grac taka metoda i takim obsunieciem przy depo np 1 mln to by go na OIOM odwiezli przy takim obsunieciu. Koniec dyskusji bo szkoda czasu :-)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

banan_czikita pisze:Shogomad - o czym Ty piszesz. Wielbisz goscia ktory uwaza sie za guru i na kazdym kroku pisze o swojej doskonalosci i ponadprzecietnosci a wczoraj pokazal statement z poziomem absolute drawdown prawie 25%. Wiesz co to oznacza? Ze mial 25% ponizej poczatkowego depozytu. Ktory powazny trader dopuszcza do takiej straty? Bez zaglebiania sie widac ze koles ma depo moze 2,3 tys, no niech bedzie z 10 tys. Bo jakby mial grac taka metoda i takim obsunieciem przy depo np 1 mln to by go na OIOM odwiezli przy takim obsunieciu. Koniec dyskusji bo szkoda czasu :-)
Pomimo, że nie rozumiem metod FX technika, to wiem na pewno, że Ty nie potrafisz czytać statystyk z transakcji. Kluczem jest profit factor, który w jego przypadku jest 1.71, co oznacza ,że jest do przodu.

A absolute drawdown wyrażony jest w pieniądzu, a nie w % :idea:

A relacja Jego zwycięstw do porażek jest rewelacyjna
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 14:51 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bemowo1 pisze:kabel m30

luka bessy będzie dobrym miejscem na otwarcie L

-- Dodano: 21 maja 2016, 14:24 --

h4 - ten przedział powinien być trudny do pokonania

W środę kształt świecy tygodniowej był zdecydowanie prowzrostowy
nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, aby struktura która rysuje się
w środku tygodnia przetrwała do końca tygodnia
Referendum w Wielkiej Brytanii coraz bliżej, największy wpływ wynik
głosowania wpłynie na EUR/USD, a nie na GBP/USD.
Głosowanie za opuszczeniem unii europejskiej wywoła lawinę na edku
pogubiłem sie za Twoimi kreskami na gu :?
ale ok dobrze ze wklejasz coś co mnie interesuje

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
nie bądź egoistą wklej swoje

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bemowo1 pisze:
Tomasz196407 pisze:
To wrzucałem 7 go tego miesiaca (nie na nawi)

całość moim zdaniem od 29 .02 jest korekta prosta 535 z fala B w trójkacie

ostatnie ruchy to głęboka korekta płaska po imulsie 1a
oczywiscie jesli sie nie myle to po takiej korekcie(mam na mysli korekte płaska) nastapi ruch w ramach impulsu spadkowego
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 15:13 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
Bemowo1 pisze:
Tomasz196407 pisze:
To wrzucałem 7 go tego miesiaca (nie na nawi)

całość moim zdaniem od 29 .02 jest korekta prosta 535 z fala B w trójkacie
pomierzę Twoje i wyciągnę wnioski (lub nie) zaraz zmykam

Najgorsze jest to, że mam wielkie rozbieżności pomiędzy edkiem i kablem, technicznie są mega poplątane i sprzeczne niskie interwały z wysokimi

Zablokowany