To ile by musiał póść SP500, żeby tak się ruszyli??? Chyba na 2100 co najmniej, patrząc na ich wzrosty dzisiaj. Czerwone pole na 100%jest nieralne, bo by musieli przebić kanał spadkowy, ten główny, a oni nawet się ruszyć z miejsca teraz nie mogą.. To nierealne.. Ale żółte pole jest do zrobienia, jak nabardziej. Tam jest fajny poziom, spory opór i jeszcze jakaś lini się opiera.. Tylko dlaczego nawet tam nie idą??Caldeborn pisze:DAX
Tak to wyglada na m30. Jak uda im sie wybic ponad zolte kolko to i czerwone zalicza.
DayTrading: Piątek 20.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:No , jak arbuzy..Rafal152 pisze:Każdy z nas ma swoją metodę na grę i nikt nikogo nie powinien krytykować .
Powiem szczerze ze teraz FX analizuje twoje zagranie na EUR/USD z tą L i nie mogę zrozumieć .
Pomożesz ?![]()
My tu gadu, a USA rosną.. Rafał, ropa to też juz ma swój Rubikon. Ta banda dziś wytworzona od szcytu wczoraj.. Może warto na ropie jakieś S wziąć tuż koło bandą , w okolicy pod 50,00 dzisiaj . Jak myślisz?? Żadnych raportów do wtorku nie ma i moga grać na obniżenie kursu. To moga być szczyty.To wydląda na formacje spadkowe..
Jak mniej doświadczony gracz powinieneś szukać L a nie S . Graj z trendem a trend na tą chwilę wzrostowy

50 to psychologiczna bariera i Teoretycznie na scalping można spróbować ale pytanie kiedy będą testować to 50 jak nie w trakcie danych to można próbować ale jak w trakcie danych to nawet nie próbuj bo mogą przy korzystnym wietrze przelecieć jak przez masło . Dla mnie ważniejsze jest 50.80 i 54 niż 50
Co tam u chłopaków dalej takie farmazony piszą ?

- fx-technik
- Fanatyk
Spoko!Rafal152 pisze:fx-technik pisze:Pomogę.Rafal152 pisze:Każdy z nas ma swoją metodę na grę i nikt nikogo nie powinien krytykować .
Powiem szczerze ze teraz FX analizuje twoje zagranie na EUR/USD z tą L i nie mogę zrozumieć .
Pomożesz ?
Mój system nie na tym polega.
To co pokazujesz to jest Matrix.
Ja nie gram H1.
Ja grałem to: Na tym: A ponieważ stresa nie miałem, bo i tak byłem już zarobiony, to oczekiwania co do TP przewaliłem za wysoko.
Zrealizował się BE+.
Ok . Ja tak tylko z ciekawości pytałem , tak jak już wcześniej pisałem każdy z nas ma inna metodę na grę ja też nie gram książkowych modeli bo jedyna książka jaką w życiu przeczytałem to Janko muzykant 16 str.![]()
U każdego gracza można coś ciekawego zobaczyć
Gdy ktoś kulturalnie pyta, to zawsze wytłumaczę.
Gdy ktoś przykłada własny szablon do innych i się wyśmiewa, to mu nie odpuszczę.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Nie ma czasu tam zaglądać, ale wczoraj widziałem jak ZT biadolił, że mu formacje BAT zmasakrowali na WIG20 (- 2% poleciało) i że teraz czas pomyśleć o S...
Po takim spadzie on chce dopiero rozglądać się za S. Geniusz 
-- Dodano: 20 maja 2016, 18:18 --
Zaraz będzie podawana liczba czynnych platform wietrniczych . Ciekawe czy to podbije trochę ropę.. http://pl.investing.com/economic-calendar/

Zaraz będzie podawana liczba czynnych platform wietrniczych . Ciekawe czy to podbije trochę ropę.. http://pl.investing.com/economic-calendar/
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:Nie ma czasu tam zaglądać, ale wczoraj widziałem jak ZT biadolił, że mu formacje BAT zmasakrowali na WIG20 (- 2% poleciało) i że teraz czas pomyśleć o S...Po takim spadzie on chce dopiero rozglądać się za S. Geniusz
Na tą wiadomość rynek słabo działa
-- Dodano: 20 maja 2016, 18:30 --
FX a używałeś kiedyś świec Renko ?
Jeśli tak to jakie wrażenia , jeśli ktoś inny używał to jakie wrażenia ?
- fx-technik
- Fanatyk
Nie używałem jedynie Kagi w tradingu, chociaż się przyglądałem przez moment.Rafal152 pisze:Świeżak44 pisze:Nie ma czasu tam zaglądać, ale wczoraj widziałem jak ZT biadolił, że mu formacje BAT zmasakrowali na WIG20 (- 2% poleciało) i że teraz czas pomyśleć o S...Po takim spadzie on chce dopiero rozglądać się za S. Geniusz
Na tą wiadomość rynek słabo działa
-- Dodano: 20 maja 2016, 18:30 --
FX a używałeś kiedyś świec Renko ?
Jeśli tak to jakie wrażenia , jeśli ktoś inny używał to jakie wrażenia ?
Renko mi nie odpowiadają z kilku różnych powodów.
Po pierwsze, to Renko nie pokazują rzeczywistości.
Cena mogła latać poza boksy w obu kierunkach, czego na wykresie Renko nie widać.
Po drugie, skrypty liczące Renko nie działają poprawnie, chociaż testowałem co najmniej kilka różnych.
RangeBar zachowują prawdziwe poziomy, cena była tam, gdzie są Bary, czy Świece.
Jest tylko jedno bardzo istotne "Ale".
Żeby skutecznie stosować RB potrzeba się wyrwać z Matrix wykresu czasowego, zmienić myślenie o tradingu.
Stąd nie mogłeś zrozumieć mojego L na Edku, bo myślisz innymi kategoriami.
Mnie, tak naprawdę interesuje odległość zawarta w jednej świecy RB.
A świecę, czy bar RB ustawiasz sobie sam.
Gdy na to popatrzysz z bliska, to powinno cię oświecić.
-- Dodano: 20 maja 2016, 19:15 --
Rafał152, kiedyś może też zrozumiesz, że tzw. PA to też jedna wielka ściema i nic nie znaczy.
Albo inaczej - znaczy tyle, co widzisz na danej świecy i nic poza tym.
Trzeba się koncentrować na PA rozumianym jako akcja ceny, a nie jako interpretacja świecy japońskiej.
Stąd, musiałeś grać S od Close tego pina H1 na górze i wtedy jechać tylko tyle, ile rynek spadał.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, 19:21 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
Jak ja to lubie... najpierw sie pisze o poziomach 1280 i wszystkich poucza, naucza, ustawia a potem sie pisze ze przeciez sie swoje 3 pipsy wyjelo... a inni siedza w Matrixie... normalnie kozak trading 

Świeżak jeszcze jedna sprawa z tym 50 dol . Jak coś jest bardzo oczywiste to rynek robi tam niespodzianki .
Gdzie byś nie czytał to wszyscy chcą S na 50 i się w cale nie zdziwie jak przelecą przez 50 bez przystanku .
Pokaz takich rzeczy miałeś po Doghi jak wszyscy brali S bo poleci już do 20 dol a oni otwarli się luką i zaraz poszli do góry
Bo gdzie najlepiej leszczy się rynek ?
W norwegi dzień pracy kończy się o 13.30 w piątek i na
, już jestem spóźniony
.
miłego łikendu
Gdzie byś nie czytał to wszyscy chcą S na 50 i się w cale nie zdziwie jak przelecą przez 50 bez przystanku .
Pokaz takich rzeczy miałeś po Doghi jak wszyscy brali S bo poleci już do 20 dol a oni otwarli się luką i zaraz poszli do góry
Bo gdzie najlepiej leszczy się rynek ?

W norwegi dzień pracy kończy się o 13.30 w piątek i na

miłego łikendu
- fx-technik
- Fanatyk
Akurat tutaj nikt ci niczego lubić nie każe.banan_czikita pisze:Jak ja to lubie... najpierw sie pisze o poziomach 1280 i wszystkich poucza, naucza, ustawia a potem sie pisze ze przeciez sie swoje 3 pipsy wyjelo... a inni siedza w Matrixie... normalnie kozak trading
I ty też czytaj co piszę, bo pisałem coś o oczekiwaniach.
Mnie oskarżasz o kłamstwa a sam nie lepszy jesteś!
Wyjąłem 4,9 Pips, a to jest majątek.
Teraz i ja mogę cię zgłosić do admina.
Twój S ci nie wychodzi i musisz się odgryźć, co nie?
Poczekaj jeszcze trochę, to ci ten S wyjdzie...
-
- Gaduła
Czy ja cos pisalem o Tobie lub zwrocilem sie do Ciebie? Wiem ze umoczyles ale nie goraczkuj sie tak bo zlosc urodzie szkodzi