DayTrading: Czwartek 19.05.2016
Re: DayTrading: Czwartek 19.05.2016
DAX:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Świeżak44 pisze:Piękna formacja głowy z ramionami... jak z podręcznika. Podobno to najskuteczniejsza formacja odwacania trędu.. Prawda to?Caldeborn pisze:US30: mam troche inne kwotowania ale dzisiejszy dolek na 17330 to dosyc wazny poziom i moze troche zatrzymac indeks. Jak nie to atak na 170xx.
Inaczej...zawsze jak sie trend odwróci to jakiśRGR sie znajdzie

Świeżak, sprawdz PM - wysłałem ci co nieco

-- Dodano: 19 maja 2016, 22:02 --
karnak pisze:DAX:
Przy dolnej kresce long, przy górnej kresce short....i tak do czasu aż opuścimy tę "daxole"...wtedy zgodnie z kierunkiem upuszczenia po reteście coś poważniejszego ( uwaga na fakey setup )

No ja się bardzo zdziwiłem, że nie popłynęli za stanami.. Coś jest nie teges. Do tej pory myśłałem, że DAX to taki pies co leci za panem (SP00), a teraz się nie posłuchali.. Może ta formacja chorągiewki, czy raczej chorągwi w tym przypadku tak zadziałała, bo jest podobno pro-wzrostowa. W każdym razie nie spanikowali po danych, ani po zjeździe w USA. Dziwne rzeczy.. Trochę mi się nie chce wierzyć, że amerykanie wyjdą cało z takiej idealnej formacji RGR jak teraz. Takie rzeczy to chyba nawet na foreksie się nie zdarzają.Rafal152 pisze:Sądziłem że przespałem z rana spadki na DAX ale chłopaki zachowali się fer i dali drugą szanse.
Tylko że ich boli ten poziom 9780 .
Jak sądzicie pociągną w dół czy nawracają ?
WTI też wczoraj na samym szczycie złapany ale nie podoba mi się to co teraz robią. To wygląda jakby chcieli się wrócić i testować 50
-- Dodano: 19 maja 2016, 22:08 --
Rafał, co myśłisz o ropie? Jeśli nie będzie jakiś danych, konferencji itd.. i przyjmiemy, że szczyt był wczoraj, to może pomyśleć o S teraz? Doszli do poziomu 49,78 , a tam kiedyś były walki o ten poziom..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Na us500 postraszyli spadkami ale na razie utrzymali wsparcie....
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
Krótkoterminowa sytuacja na S&P dziennym:
- fx-technik
- Fanatyk
To jest to na DAX30.
Oczywiście, to w generalnym obrazie, bo jak widać podłoga ma szerokość 212 Pips,
więc nawet jej połowa to 106 Pips, czyli dla DT jest z czego wybierać w obu kierunkach.
Czyli będziemy jechać do góry!!!Oczywiście, to w generalnym obrazie, bo jak widać podłoga ma szerokość 212 Pips,
więc nawet jej połowa to 106 Pips, czyli dla DT jest z czego wybierać w obu kierunkach.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
-
- Gaduła
Jak zrobiłeś te kolorowe świeczki na wykresie?fx-technik pisze:To jest to na DAX30.Czyli będziemy jechać do góry!!!
Oczywiście, to w generalnym obrazie, bo jak widać podłoga ma szerokość 212 Pips,
Ja tam zadnych formacji nie widze. Widze tylko kurs i poziomy jakie przebija albo nie przebija. Jak masz jakies pytania to pytaj. Chetnie podpowiem co moze poprawic Twoje wyniki. Jezeli masz problem z SL to go nie stawiaj. Zamykaj z palca. Jak jestes Swiezak to powinienes zaczac od m1 i tam zostac przez jakies 25 lat. CCI juz znasz teraz poczytaj troche o wstegach BB. Pamietaj, ze najlepszym miejscem na otwarcie S-ki jest tam gdzie zamykasz L. Zobacz ile pipsow mozna zebrac ta metoda.Świeżak44 pisze:Piękna formacja głowy z ramionami... jak z podręcznika. Podobno to najskuteczniejsza formacja odwacania trędu.. Prawda to?Caldeborn pisze:US30: mam troche inne kwotowania ale dzisiejszy dolek na 17330 to dosyc wazny poziom i moze troche zatrzymac indeks. Jak nie to atak na 170xx.