DayTrading: Czwartek 19.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 maja 2016, 00:00

Wzrost
7
44%
Bez zmian
2
13%
Spadek
7
44%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 19.05.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

GBPUSDRangeBar.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

fx-technik pisze:
GBPUSDRangeBar.png
ano,... na tych RB mam wrażenie, że dostaję obraz skumulowanego PA :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Świeżak44 pisze:No dobra, jesli po złych danych nie zlecieli w przepaść, to będą jakieś odbicia bo giełda w USA stoi teraz na krawędzi przepaści.. Jeśli to ich nie zabiło, to co dalej?? Ten wskaźnik to poważna sprawa, bo jak 21.04 był kiepski, to nieźle walneło o 14.30. Sprawdzcie sami. Liczyłem na powtórkę.. Jednak się jeszcze nie znam... :/ Kiedy tak komisja FED będzie występować?
Świeżak44...po pierwsze sie nie gorączkuj. Rynki były tu wczoraj bez ciebie, są dzisiaj i jutro też będą. Po drugie potrzebujesz systemu gry który składa sie z 2 rzeczy ....Planu i Strategi.

Plan potrzebujesz ,żeby wiedzieć co chcesz osiągnąć. Bez planu nie wiadomo co robić i wtedy nic sie nie robi albo robi sie głupoty. Pod plan sie dopasowuje odpowiednia strategie.

Strategie gry potrzebujesz żeby pewnie wchodzić i wychodzić tam gdzie potrzebujesz to robić dla realizacji planu. bez strachu i stresu wykonywać rutynowe czynności.
W skład dobrej stategi wchodzą takie elementy jak mindset(psychologia i nastawienie), money management, metodologia wyjścia z pozycji ( zwana także prowadzeniem pozycji ) i na samym końcu dopiero metodologia wejścia w pozycje ( tzw. setup ). W tej i tylko w tej kolejności. Temperament tradera jest ważniejszy od jego umiejętności.

Dopuki nie masz tych wszystkich rzeczy wybranych, ustalonych, przetestowanych i [baczość] spisanych na kartce [spocznij] nie bedziesz zarabiał na fx, bedziesz jednym tych 95% co zasila portfele tym 5% zarabiających ( takim jak Dadas :wink: )

Przykro mi nie ma drogi na skróty. No mi na przykład dopracowanie strateg i planu zajęło około roku ( z dobrym mentorem ), ale ja ciężko kapujący jestem :P no i te 6-8 h na dobe spałem jednak . Myśle ,że ktoś bardziej bystry dał by rade w pół roku.

Małpiego tradingu można sie co prawda nauczyć w miesiąc, ale tu trzeba być mega zdyscyplinowanym.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 15:33 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

fx-technik pisze: Taka rada: przestań grać aż się dowiesz!!!

-- Dodano: 19 maja 2016, 15:06 --
DAX30RangeBar.png
SPOKOJNIE... :D Już gram 2 miesiące, tylko byłem na innym, mniej profesjonalnym forum..Ale jeszcze się uczę. Wyobrażcie sobie, że jestem na niewielkim plusie po 2 miesiącach niewiarygodnych wtop, więc nie jest tak źle jak się to może wydawać.. Oczywiście, gdybym miał tą wiedzę co teraz to juz bym miał na nowy samochód, ale wiadomo jak się człowiek uczy to popełnia najprostsze błędy.. Mam dobre wyczucie do S, ale dzisiaj staneli pośrodku niczego i jest ciężko..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

shogomad pisze:
Świeżak44 pisze:No dobra, jesli po złych danych nie zlecieli w przepaść, to będą jakieś odbicia bo giełda w USA stoi teraz na krawędzi przepaści.. Jeśli to ich nie zabiło, to co dalej?? Ten wskaźnik to poważna sprawa, bo jak 21.04 był kiepski, to nieźle walneło o 14.30. Sprawdzcie sami. Liczyłem na powtórkę.. Jednak się jeszcze nie znam... :/ Kiedy tak komisja FED będzie występować?
Świeżak44...po pierwsze sie nie gorączkuj. Rynki były tu wczoraj bez ciebie, są dzisiaj i jutro też będą. Po drugie potrzebujesz systemu gry który składa sie z 2 rzeczy ....Planu i Strategi.

Plan potrzebujesz ,żeby wiedzieć co chcesz osiągnąć. Bez planu nie wiadomo co robić i wtedy nic sie nie robi albo robi sie głupoty. Pod plan sie dopasowuje odpowiednia strategie.

Strategie gry potrzebujesz żeby pewnie wchodzić i wychodzić tam gdzie potrzebujesz to robić dla realizacji planu. bez strachu i stresu wykonywać rutynowe czynności.
W skład dobrej stategi wchodzą takie elementy jak mindset(psychologia i nastawienie), money management, metodologia wyjścia z pozycji ( zwana także prowadzeniem pozycji ) i na samym końcu dopiero metodologia wejścia w pozycje ( tzw. setup ). W tej i tylko w tej kolejności. Temperament tradera jest ważniejszy od jego umiejętności.

Dopuki nie masz tych wszystkich rzeczy wybranych, ustalonych, przetestowanych i [baczość] spisanych na kartce [spocznij] nie bedziesz zarabiał na fx, bedziesz jednym tych 95% co zasila portfele tym 5% zarabiających ( takim jak Dadas :wink: )

Przykro mi nie ma drogi na skróty. No mi na przykład dopracowanie strateg i planu zajęło około roku ( z dobrym mentorem ), ale ja ciężko kapujący jestem :P no i te 6-8 h na dobe spałem jednak . Myśle ,że ktoś bardziej bystry dał by rade w pół roku.

Małpiego tradingu można sie co prawda nauczyć w miesiąc, ale tu trzeba być mega zdyscyplinowanym.
Kuba, za bardzo siebie niedoceniasz.
Jesteś jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym z moich followersów!

-- Dodano: 19 maja 2016, 15:39 --
Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze: Taka rada: przestań grać aż się dowiesz!!!

-- Dodano: 19 maja 2016, 15:06 --
DAX30RangeBar.png
SPOKOJNIE... :D Już gram 2 miesiące, tylko byłem na innym, mniej profesjonalnym forum..Ale jeszcze się uczę. Wyobrażcie sobie, że jestem na niewielkim plusie po 2 miesiącach niewiarygodnych wtop, więc nie jest tak źle jak się to może wydawać.. Oczywiście, gdybym miał tą wiedzę co teraz to juz bym miał na nowy samochód, ale wiadomo jak się człowiek uczy to popełnia najprostsze błędy.. Mam dobre wyczucie do S, ale dzisiaj staneli pośrodku niczego i jest ciężko..
Oj kolego...
Po 5-ciu latach dopiero będzisz wiedział ile umiesz, a ile nie.
Nic nie umiesz po 2 miesiącach.
Na real to po roku najwcześniej zaleca się przejść.
Przykro ci to mówić, ale niedługo znowu wszystko wtopisz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

Chłopacy bronią mocno 2030 na sp. Jak to pęknie to powinno być kilka dni spadków - min 1960

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

adk77 pisze:Chłopacy bronią mocno 2030 na sp. Jak to pęknie to powinno być kilka dni spadków - min 1960
Uformował się ładny RGR z D1.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Cblondyn pisze:
adk77 pisze:Chłopacy bronią mocno 2030 na sp. Jak to pęknie to powinno być kilka dni spadków - min 1960
Dziwne ,że na sp500 spadki wyglądają tak oczywiście, przynajmniej do 2000 w perspektywie 2-3 dni....a na DAX jeszcze nie :D

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

shogomad pisze:
Cblondyn pisze:
Dziwne ,że na sp500 spadki wyglądają tak oczywiście, przynajmniej do 2000 w perspektywie 2-3 dni....a na DAX jeszcze nie :D
"sell in May and go away" może jest coś w tym. Poza tym DAX już od szczytów spadł sporo niżej.

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

shogomad pisze:
Cblondyn pisze:
bo sp ma jeszcze trochę do nadrobienia w poròwnaniu do dax

Zablokowany