DayTrading: Wtorek 17.05.2016
Re: DayTrading: Wtorek 17.05.2016
Jak widzicie złoto?
jkar pisze:Shogo jest szansa na dolną?
No pewnie, zależy jaka silna reakcja w okolicach 49$ - 50$ bedzie. Jak na D1 zrobią jakiś ładny pin odrzucenia a na h4 jakiś spadkowy zygzak to sam sie bede na S zasadzał z tamtego miejsca.
Niby to wbrew trendowi , ale miejsce takie ważne ,ze z małym SL można sie zabrać na 3-4 dniowy swing przy pomyślnych wiatrach. Do tego swapy na S na ropie dodaja nam do konta

Tylko że to wszystko to pewnie gdzieś przyszły tydzień dopiero

-- Dodano: 17 maja 2016, 10:43 --
Generalnie L do 1400....tylko ten SL, sensowny jest 1230 i to dużo na razie. Na razie spada wiec można zaczekać na lepszą cenenowy1234 pisze:Jak widzicie złoto?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
Wczoraj ewidentnie brakowalo DAX w grze. Orientujecie sie czy ktos ma lepsza oferte pod wzgledem spreadu? Mowa oczywiscie o polskich brokerach lub tych zqgranicznych alezqufanych i dobrych.
chłopaki już się zapakowali w s i pozbyli akcji
http://stooq.pl/n/?f=1052404
http://stooq.pl/n/?f=1052404
coraz bardziej wieje nudą ;(
aczkolwiek dzisiaj DAX ładnie się zasapał
DadaS ma rację że ruchy na forexie z biegiem lat są coraz mniejsze ...... żal.pl

DadaS ma rację że ruchy na forexie z biegiem lat są coraz mniejsze ...... żal.pl
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
PipsKong pisze:coraz bardziej wieje nudą ;(
Dlatego granie na M1 ma przyszłość

Jak tak będą coraz mniejsze to kiedyś się zatrzymają hehePipsKong pisze:coraz bardziej wieje nudą ;(
-- Dodano: wt 17-05-2016, 13:04 --
Granie na M1 to jedna z najgorszych metod.shogomad pisze:PipsKong pisze:coraz bardziej wieje nudą ;(
Dlatego granie na M1 ma przyszłość![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cblondyn pisze:
Granie na M1 to jedna z najgorszych metod.

To żeś dowalił.....i do tego jak merytorycznie
Czekaj, teraz ja !!! :
Truskawki to najgorsze owoce

Jak chcesz się dowiedzieć o szczegóły dlaczego tak jest to w necie znajdziesz. Długi temat i nie chce mi się pisać. Główna wadą jest mocne przelewarowanie depo i częsty szum (bujanie ceny) spowodowany każdą informacja fundamentalną. To tak w skrócie.shogomad pisze:Cblondyn pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To ,żeś dowalił.....i do tego jak merytorycznie
Teraz ja !!! :
-- Dodano: wt 17-05-2016, 13:14 --
I najważniejsze. Koszty otwarcia pozycji (spread) przy sl=5-10 pips mają duży wpływ na wynik koncowy serii zagrań.Cblondyn pisze:Jak chcesz się dowiedzieć o szczegóły dlaczego tak jest to w necie znajdziesz. Długi temat i nie chce mi się pisać. Główna wadą jest mocne przelewarowanie depo i częsty szum (bujanie ceny) spowodowany każdą informacja fundamentalną. To tak w skrócie.shogomad pisze:Cblondyn pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Teraz ja !!! :
Cblondyn pisze:Jak chcesz się dowiedzieć o szczegóły dlaczego tak jest to w necie znajdziesz. Długi temat i nie chce mi się pisać. Główna wadą jest mocne przelewarowanie depo i częsty szum (bujanie ceny) spowodowany każdą informacja fundamentalną. To tak w skrócie.shogomad pisze:Cblondyn pisze:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Teraz ja !!! :
Ok, ok...po prostu gram głównie na m1 od ponad roku ,na fundamenty nie patrze ( coś tam na ropie dla bo tam sie wolniej dzieje wszytsko, ale głównie by nie grać na danych ).
Przelewarowanie ? A czym sie różni używanie lewara na m1 od h1 ? Wiesz co to lewar ?
Aha...i szum na m1 to mit. Jak masz zmiane trendu na h1 to na m1 było ją widać godzinę wcześniej. O szumie na m1 najczęściej mówią ci co nie nadążają z analizą na bieżąco ( bo maja jakies skomplikowane setupy ) albo robią na etacie i nie mają czasu siąść do wykresu na dłuższe posiedzenie.