DayTrading: Poniedziałek 16.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 maja 2016, 00:00

Wzrost
6
50%
Bez zmian
3
25%
Spadek
3
25%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 16.05.2016

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

fx-technik pisze:@Kuba, nikomu szczęka nie opadnie, bo tu wszyscy się spodziewają czegoś takiego jak Zaorski, lub
czegoś takiego jak sławetny płaziniec nieobecny.
A ty dobrze wiesz, że nie o to chodzi.

@jkar, nic się nie da opisać na kartce papieru, bo to co masz na tej twojej kartce, to tylko
twoje życzenia są, a nie rzeczywistość.
Jeżeli można założenia napisać na kartce, to można z nich napisać algorytm i potem z tego
napisać wskaźnik, no i ostatecznie robota.
Ja zawsze najpierw piszę wskaźnik, bo wtedy szybka analiza wzrokowa i już wiem czy to ma
jakikolwiek sens dla robota. Nigdy nie ma! Wiesz dlaczego?
Ponieważ my ludzie mamy jakiś filtr i widzimy tylko te dobre dla nas sytuacje.
Wskaźnik pokazuje wszystkie sytuacje spełniające dane warunki, bez dyskryminacji.
Tak samo będzie robił robot.
Bill Williams w jednej ze swoich książek taki filtr przez pryzmat którego handlujemy nazwał systemem przekonań. Większość handluje według swojego systemu przekonań, dlatego często nie widzimy rynku takiego jakim jest naprawdę, tylko taki jaki chcielibyśmy żeby był, w zgodzie z naszym systemem przekonań. Roboty nie mają czegoś takiego. Podał tam pewien przykład, który przytoczę, choć pewnie niedokładnie(dawno temu to czytałem). Sławetny żółty amerykański autobus szkolny. Dla aparatu fotograficznego, który pstryknie fote, taki autobus, to pojazd w kolorze żółtym i nic więcej. Człowiek widząc taki autobus nie widzi tylko maszyny w kolorze żóltym, ale włącza się system przekonań, że to autobus wiozący dzieci, że trzeba zachować ostrożność, że trzeba uważać przy wymijaniu, bo jakiś dzieciak może wyskoczyć sprzed autobusu, automatycznie zwalniamy i zachowujemy zwiekszoną czujność. Weżmy światła na skrzyzowaniu. Dla aparatu kolor żółty to po prostu lampka w kolorze żółtym. Człowiek wie, że musi zwolnić, zachowac czujność, że zaraz może wskoczyc czerwone itp. Podobnie rzecz się ma z tradingiem. Sztuka to nauczyć sie widzieć rynek takim jakim jest naprawdę, a nie takim jakim chcielibyśmy, żeby on był. I robić tylko to, co robi rynek, a nie to co chcielibyśmy, żeby rynek zrobił.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

mariozab1979 pisze:Dadas mylisz się, nie wszyscy oczekują od Ciebie wyników Zaorskiego wieszkość wątpi w skuteczność Twojego systemu.

Każdy powinien mieć swój własny ja odkąd przestałem sie słuchać forum a słuchać sie siebie idzie znacznie lepiej :mrgreen:

a najważniejsze Zysk>>Strata

Co myślicie o ropie?
I bardzo dobrze kolego zrobiłeś. Skąd pewność, że ci co udzielają się na forum są lepsi od Ciebie? Może własnie jest odwrotnie? :). Nie wierz w żadnego GURU ani cudze cudowne systemy. System każdy powinien stworzyć sam dla siebie bo on nim gra a nie ktoś. Udanych tradów życze.

ask
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ask »

Oj tam odrazu Zaorski.
Nie trzeba milionow. Wplac stowe i zrob 200 z podpieciem do myfxbook i ja bede przeszczesliwy ;) A jeszcze jakbys zrobil opis tych tradow ktore wykonales to juz calkiem fajnie by bylo ;) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Cblondyn pisze:
mariozab1979 pisze:Dadas mylisz się, nie wszyscy oczekują od Ciebie wyników Zaorskiego wieszkość wątpi w skuteczność Twojego systemu.

Każdy powinien mieć swój własny ja odkąd przestałem sie słuchać forum a słuchać sie siebie idzie znacznie lepiej :mrgreen:

a najważniejsze Zysk>>Strata

Co myślicie o ropie?
I bardzo dobrze kolego zrobiłeś. Skąd pewność, że ci co udzielają się na forum są lepsi od Ciebie? Może własnie jest odwrotnie? :). Nie wierz w żadnego GURU ani cudze cudowne systemy. System każdy powinien stworzyć sam dla siebie bo on nim gra a nie ktoś. Udanych tradów życze.
I dokładnie o tym zawsze piszę i pisałem.
Dlatego nie lubię przewidywać ani nikogo uzależniać od sygnałów.
Moi tzw. "uczniowie' dostają wędkę, trochę światła na wykres i dalej sami tworzą sobie samodzielną strategię.
Z jednym "ale". Trzeba wiedzieć co to strategia, co system transakcyjny, a co tylko pomysł na trade!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

caciavita
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: caciavita »

fx-technik

najmniejszy interwał na jakim operujesz to m15?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

caciavita pisze:fx-technik

najmniejszy interwał na jakim operujesz to m15?
Wykresy interwałowe, jakie by nie były, służą jedynie do ogólnej orientacji w sytuacji rynku.
W szczególności do wyznaczania konsolidacji.
Operuję jedynie na wykresie RangeBar, czyli niezależnym od interwału czasowego.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

:wink:

Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

to forum chyba zaczyna umierać śmiercią naturalną, cisza jak nigdy. dzisiaj zero konkretów

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

adk77 pisze:to forum chyba zaczyna umierać śmiercią naturalną, cisza jak nigdy. dzisiaj zero konkretów
Widziałeś co się działo po południu na rynku. Nudno, że momentami myślałem że platforma się zawiesiła. W takich warunkach to nie trading.
Jutro będzie zmienność to i ruch na forum
The only way is up

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

TsunamiPL pisze:
adk77 pisze:to forum chyba zaczyna umierać śmiercią naturalną, cisza jak nigdy. dzisiaj zero konkretów
Widziałeś co się działo po południu na rynku. Nudno, że momentami myślałem że platforma się zawiesiła. W takich warunkach to nie trading.
Jutro będzie zmienność to i ruch na forum
Poza tym znowu pół dnia nie można było nic zapostować.
A warunki do tradingu były w sam raz.
Gdyby tak było codziennie!

Zablokowany