DayTrading: Piątek 13.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 13.05.2016
I mój funt 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
h4 raczej tak - niemniej up może być całkiem sporexhDog pisze:I mój funt
to co u Ciebie jako fala 4 czasowo już wygląda nieładnie i pokonana została TL
-- Dodano: 14 maja 2016, 14:11 --
dzienny liniowy.... prowzrostowy????? - retest formacji głowy z ramionami
-- Dodano: 14 maja 2016, 14:16 --
dzienny świecowy - inaczej niż liniowy -tl powinna być wyznacznikiem
ten scenariusz wydaje mi się być najbardziej prawdopodobny
- fx-technik
- Fanatyk
Poleci do góry, poleci, kwestia czasu.
ORGR, potrzebne odbicie od linii szyi, itd...
ORGR, potrzebne odbicie od linii szyi, itd...
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
To co?
U nas od poniedziałku L (sprzedaż faktów).

U nas od poniedziałku L (sprzedaż faktów).

ajtam u nas...karnak pisze:To co?
U nas od poniedziałku L (sprzedaż faktów).![]()
Co Twoja szklana kula mówi na temat edka i kabla?
Pivot system jest prawdopodobnie najprostszym sposobem na okreslenie kierunku ruchu waluty. Dzienne zamkniecia ponizej pivotu prawie w 100% gwarantuja spadki nastepnego dnia. Czego mozna oczekiwac nastepnego dnia? Powrotu do pivot albo R1 i dalszych spadkow. Oczywiscie sa pewne wyjatki:
jezeli Azja przebije ostatnie low to powrot do pivot ma raczej male szanse.
jezeli przebija R1 i zamkna nad pivotem to nastepnego dnia trzeba spodziewac sie raczej nowych wzrostow do nastepnego oporu i dopiero wtedy spadkow jak zamkna dzien po pivotem.
jezeli mamy do czynienia z B & B, czyli zamkniec nad i pod pivotem na zmiane. Wystepuje to podczas konsoli.
Zmiany trendu prawie zawsze sygnalizowane sa zamknieciem dziennym powyzej pivot w trendzie spadkowym i odwrot po osiagnieciu szczytu pod pivot w trendzie wzrostowym.
Mozna tez wykorzystac pivoty z H4 albo nawet m15 jako pomoc (a nie strategie) do wczesniej opracowanych i sprawdzonych przez nas strategii do skalpow. Powodzenia
jezeli Azja przebije ostatnie low to powrot do pivot ma raczej male szanse.
jezeli przebija R1 i zamkna nad pivotem to nastepnego dnia trzeba spodziewac sie raczej nowych wzrostow do nastepnego oporu i dopiero wtedy spadkow jak zamkna dzien po pivotem.
jezeli mamy do czynienia z B & B, czyli zamkniec nad i pod pivotem na zmiane. Wystepuje to podczas konsoli.
Zmiany trendu prawie zawsze sygnalizowane sa zamknieciem dziennym powyzej pivot w trendzie spadkowym i odwrot po osiagnieciu szczytu pod pivot w trendzie wzrostowym.
Mozna tez wykorzystac pivoty z H4 albo nawet m15 jako pomoc (a nie strategie) do wczesniej opracowanych i sprawdzonych przez nas strategii do skalpow. Powodzenia
ED dzienny na wsparciu - może odbije jak poprzednio, jeśli nie to czekają EDka poważniejsze spadki - trzeba obserwować i reagować na wybór rynku:
okarnak pisze:ED dzienny na wsparciu - może odbije jak poprzednio, jeśli nie to czekają EDka poważniejsze spadki - trzeba obserwować i reagować na wybór rynku:

inne spojrzenie - dzięki
u mnie 500 SMA z dziennego pełni podobną rolę
Damian,Damianssj661 pisze:Moim zdaniem ratingu nie obniżą. Może perspektywę ale nie rating.
Zbyt mocno obniżka była nagłaśniana i czuję, że podpisanie umowy o tarczę i zaczęcie dziś budowy to był jakiś deal.
Mam parę lotów po 3.9050 z sl 3.915 i widzę duże profit/risk ratio
Dobrze przewidziałeś, że nie będzie obniżki ratingu, gratuluje, ciekawe jak to wpłynie na poniedziałkowe notowania, o ile groszy PLN sie umocni,
Jeżeli mamy trend, to występuje zjawisko pod nazwą załamanie fali 5 - fala 5 nie ustanawia nowego maksimum/minimum - warto o tym wiedzieć. Po takim układzie następuje ruch lawinowyfx-technik pisze: Gdybyś był bardziej pewny tego, co robisz, tobyś po prostu zamykał Long, czekał na następną
okazję i otwierał następny Long. Przecież założenie jest takie, że kolejny szczyt powinien być wyższy.
Jeżeli mamy trend.